Az Ön jogai

Az Európai Gazdasági Térség, az Egyesült Királyság, Svájc, Brazília vagy Japán adatvédelmi törvényei az alábbi jogokat biztosítják az érintett személyek számára:

  • Visszautasíthatja személyes adatai bizonyos jellegű begyűjtését és felhasználását, beleértve a sütik és hasonló technológiák használatát, továbbá a személyes adatai marketingcélú felhasználását és adatelemzési célokból történő anonimizálását;

  • Hozzáférhet személyes adataihoz, helyesbítheti őket, kezelésüket korlátozhatja vagy kifogást emelhet ellene, illetve a törvény által megszabott mentességekre figyelemmel kérheti az adatok törlését;

  • Lekérheti a számunkra biztosított személyes adatokat annak érdekében, hogy továbbíthassa egy másik vállalatnak;

  • Visszavonhatja bármely beleegyezését (az ily módon történő visszavonás ugyanakkor nem befolyásolja a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét); 

  • Adott esetben panaszt tehet valamely felügyeleti hatóságnál.

  • Vegye fel a kapcsolatot adatvédelmi tisztviselőnkkel (DPO@ehi.com), vagy nyújtson be adatvédelmi panaszt a Globális adatvédelmi portálon elérhető űrlap használatával.

Kalifornia

A kaliforniai lakosokat megilletik bizonyos jogok az általunk gyűjtött személyes adataik tekintetében.  Amennyiben Ön kaliforniai lakos, az alábbi jogok illetik meg személyes adataira vonatkozóan (bizonyos kivételek és korlátozások mellett):

  • Jogosult hozzáférni az Önről általunk begyűjtött személyes adatokhoz, valamint tájékoztatást kapni ezen adatok begyűjtésének módjáról, a begyűjtés céljáról és azon felek típusairól, akikkel az adatokat megoszthattuk;

  • Jogosult helyesbíteni a pontatlan személyes adatokat;

  • Jogosult törölni az Önről általunk begyűjtött személyes adatokat;

  • Jogosult letiltani a személyes adatai általunk történő értékesítését/megosztását, valamint

  • Jogosult arra, hogy ne részesüljön hátrányosan megkülönböztető bánásmódban az adatvédelmi jogok gyakorlásáért.

A sütik vagy más nyomon követő technológiák használata a kaliforniai jogszabályok szerint a személyes adatok „értékesítésének” vagy „megosztásának” minősül (ebben az összefüggésben a „megosztás” az adott helyzeten túlmutató viselkedésen alapuló hirdetést jelenti). Az értékesítést/megosztást a weboldal alján található „Adatvédelmi lehetőségek” gombra kattintva tilthatja le.  

  1. A személyes adatok következő kategóriáinak közlése a kaliforniai jogszabályok szerint „értékesítésnek”/„megosztásnak” minősül: eszközadatok és földrajzi helymeghatározási adatok.

  2. A személyes adatoknak a harmadik felek következő kategóriái felé történő közlése a kaliforniai jogszabályok szerint „értékesítésnek”/„megosztásnak” minősül: közösségimédia-felületek és oldalak.

 

 

Virginia, Colorado és Connecticut 

Amennyiben Ön virginiai, coloradói vagy connecticuti lakos, az alábbi jogok illetik meg személyes adataira vonatkozóan (bizonyos kivételek és korlátozások mellett):

  • Jogosult jóváhagyni a személyes adatok feldolgozását és az azokhoz való hozzáférését;

  • Jogosult helyesbíteni az Önről általunk begyűjtött pontatlan személyes adatokat;

  • Jogosult törölni az Önről általunk begyűjtött személyes adatokat; valamint

  • Jogosult letiltani a célzott hirdetéseket. 

A coloradói, connecticuti és virginiai lakosok jogosultak továbbá az adatvédelmi jogaikhoz kapcsolódó kérelmük ügyében hozott döntésünk elleni fellebbezésre is. Kérjük, hogy fellebbezési kérelmeit az eredeti kérés megoldásáról szóló levelezésre válaszul küldje el, vagy küldjön nekünk e-mailt a privacyrequests@ehi.com címre.

Nevada

 

Habár mi nem értékesítjük az Ön adatait, Nevada állam lakosai a helyi jogszabályok értelmében a fentiek ellenére is benyújthatnak egy kérelmet, amelyben kérik, hogy ne értékesítsék az adataikat.  Amennyiben Ön nevadai lakos, az említett jogával a Kapcsolat oldalon elérhető Globális adatvédelmi portálon keresztül élhet.

 

Kanada

 

Amennyiben Ön Québecen kívüli kanadai lakos, a következő jogok illetik meg:

  • Hozzáférhet személyes adataihoz és helyesbítheti azokat;

  • Visszavonhatja bármely beleegyezését; valamint

  • Adott esetben panaszt tehet valamely felügyeleti hatóságnál.

Québec

  • A québeci lakosokat megilletik bizonyos jogok az általunk gyűjtött személyes adataik tekintetében. Ha Ön québeci lakos,az alábbi jogok illetik meg személyes adataira vonatkozóan (bizonyos kivételek és korlátozások mellett): Jogosult hozzáférni az Önről általunk begyűjtött személyes adatokhoz;

  • Jogosult a személyes adatainak helyesbítésére, ha úgy találja, hogy azok bármelyike pontatlan, hiányos vagy elavult;

  • Jogosult az Önről általunk begyűjtött személyes adatok törlését kérni;

  • Jogosult kifogást emelni az olyan személyes adatok kezelése ellen, amelyek már nem helytállóak vagy nem szükségesek; 

  • Jogosult visszavonni az Ön személyes adatainak feldolgozásához adott hozzájárulását; és

  • Jogosult megkapni az Önről begyűjtött személyes adatokat strukturált, általánosan használt és géppel olvasható formátumban 

Az Önt megillető jogok gyakorlása

A fentiekben ismertetett jogokkal a Kapcsolat oldalon elérhető Globális adatvédelmi portálon élhet.  Amennyiben panaszt szeretne tenni valamely felügyeleti hatóságnál, Európában a megfelelő felügyeleti hatósággal veheti fel a kapcsolatot. Kanadában felveheti a kapcsolatot a kanadai adatvédelmi biztossal az alábbi weboldalon: https://www.priv.gc.ca/cu-cn/index_e.asp vagy az alábbi címen: Office of the Privacy Commissioner of Canada, 30 Victoria Street, Gatineau, Quebec, K1A 1H3. 

Kérése feldolgozása előtt további adatokat kérhetünk Öntől személyazonossága és lakhelye ellenőrzése érdekében.  A kaliforniai, virginiai, coloradói és connecticuti lakosoknak, akik a saját államuk adatvédelmi törvényeiben rögzített jogokat szeretnék gyakorolni, előfordulhat, hogy lakóhelyük igazolása érdekében be kell mutatniuk a vezetői engedélyüket vagy egy hivatalos állami személyazonosító okmányt.  Kérjük, ügyeljen arra, hogy a nevén, a címén és a vezetői engedély számán kívül minden személyazonosításra alkalmas adatot, többek között a fényképét is kitakarja.  Fenntartjuk továbbá a jogot, hogy korlátozzuk az Ön adataihoz való hozzáférést, illetve hogy korlátozzuk az Ön jogait (például ha a közzétételt tiltják a jogszabályok, vagy ha ezzel sérülhetnek egy másik egyén jogai).  Bizonyos esetekben ez azt jelentheti, hogy még akkor is megőrizhetjük személyes adatait, ha Ön visszavonta a beleegyezését.

A kaliforniai lakosok kijelölhetnek egy meghatalmazott képviselőt, aki a nevükben CCPA-kérelmet nyújt be az itt elérhető űrlap kitöltésével és aláírásával.

Ha Brit Kolumbiában, Albertában vagy Québecben él, tekintse meg az alábbi forrásokat. Brit Kolumbiában információkat találhat arról, hogyan gyakorolhatja jogait az információs és adatvédelmi biztos brit kolumbiai hivatalának weboldalán. Albertában a hozzáférési kérdésekről itt, és a panasztételről itt találhat információt. Québecben az adatvédelmi jogairól itt, a Commission d’accès à l’information Quebec weboldalán találhat információt .

 Globális adatvédelmi beállítások

 

Általánosságban elfogadjuk a piacon elismert letiltási preferenciajelzéseket (pl. globális adatvédelmi beállításokat – GPC-ket). Az ilyen jelzés elfogadása csak arra az adott eszközre és/vagy böngészőre vonatkozik, amely a jelzést továbbítja, és a jelzés nem lesz érvényes az általunk nyújtott szolgáltatásokhoz való hozzáféréshez használt összes eszközre/böngészőre.

 

Marketingküldemények fogadására vonatkozó beállítások

Az egyes kézhez kapott kommunikációkban megtalálható utasításokat követve letilthatja az Enterprise Holdings vállalattól, leányvállalatainktól és franchise-tulajdonosainktól érkező direkt marketing kommunikációkat.  Közvetlenül is kapcsolatba léphet velünk az oldal tetején található hivatkozást követve.

A nem Enterprise oldalakon látható hirdetéseket a hirdetésen található Ad Choices ikonra kattintva vagy az oldal adatvédelmi beállításain keresztül tudja letiltani.