Kunnioitamme yksityisyyttäsi

Tervetuloa uuteen globaaliin tietosuojakeskukseemme. Perustimme tämän keskuksen, jotta voimme entistä paremmin välittää asiakkaillemme tietojen keräämistä ja käyttämistä kuvaavia käytäntöjämme. Toimintatapamme eivät ole muuttuneet, mutta olemme päivittäneet kirjalliset käytäntömme Euroopan uuden tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaisiksi. 

Enterprise Holdings, Inc. ja sen itsenäiset alueelliset tytäryhtiöt, jotka harjoittavat liiketoimintaa tuotemerkeillä Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental ja Alamo Rent A Car, sekä Truck Rental, Car Sales, CarShare ja Car Club, sekä Subscribe with Enterprise (yhdessä "Enterprise Holdings" tai "me" eri taivutusmuodoissaan) kunnioittavat tietosuojaasi.  Tämän tietosuojakäytännön ("Tietosuojakäytäntö") ja evästekäytännön ("Evästekäytäntö") tarkoituksena on selittää, miten keräämme, käytämme, luovutamme ja siirrämme tietoja, ja kuvata henkilökohtaisia pääsyoikeuksia, joita sinulla voi olla käyttäessäsi sivustojamme ja palvelujamme.  Lisätietoja on alla olevissa osioissa.

Tietosuojakäytäntö

Lue lisää tietosuojakäytännöistämme.

Lue lisää tietosuojakäytännöistämme.

Tämä käytäntö on päivitetty viimeksi 28.08.2020.

Evästekäytäntö

Lue, miten käytämme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita verkkosivustoi...

Lue, miten käytämme evästeitä ja muita vastaavia tekniikoita verkkosivustoissamme, mobiilisovelluksissamme ja sinulle lähettämissämme sähköposteissa.

Tämä käytäntö päivitettiin viimeksi 2020-07-14.

 

Kaikkien tapahtumien yhteydessä

Keräämme seuraavat tiedot:

YHTEYSTIEDOT, mukaan lukien:

  • nimi
  • osoite
  • puhelinnumerot
  • sähköpostiosoitteet

Vuokraamisen yhteydessä

Kun vuokraat ajoneuvon, käytät Subscribe with Enterprise -palvelua tai liityt CarShare- tai Car Club -palveluun, saatamme kerätä seuraavat tiedot:

Ajokorttitiedot ja henkilötodistukset, mukaan lukien:

  • ajokortti, mukaan lukien toimittamasi valokuvat itsestäsi ja ajokortistasi
  • vakuutustiedot
  • passi
  • todiste asumisesta
  • henkilökohtaiset suositukset

Tapahtuman tiedot, mukaan lukien:

  • ajoneuvon vuokrausta koskevat tiedot
  • vuokraus- ja palautuspaikat
  • vuokrauksen päivämäärät
  • vuokrauksen tyyppi ja ajoneuvoa koskevat valinnat
  • hankitut lisätuotteet
  • tiettyihin mobiilisovelluksiimme ja sivustoihimme sisältyvällä kameratoiminnolla lähettämäsi valokuvat kuiteista
  • laskutustiedot
  • veloitukset
  • maksut
  • luottokortin tiedot

Kanta-asiakkuutta ja taustayhteisöä koskevat tiedot, mukaan lukien:

  • Enterprise-, Alamo- tai National-kanta-asiakkuusohjelman tiedot
  • online-käyttäjätilin tiedot
  • yritystilin tunnukset
  • jäsennumerot
  • lentobonus- tai matkakumppanitiedot

Vaateiden tiedot:

  • tiedot onnettomuuksista, joissa ajoneuvomme ovat olleet osallisina, mukaan lukien mahdollisten kolmansien osapuolten, kuten onnettomuuden osallisten ja silminnäkijöiden, tiedot sekä poliisin raportit

Terveystiedot, mukaan lukien:

  • terveydentilaasi koskevat tarvittavat tiedot, joiden avulla voimme tarjota sinulle autoilun apuvälineitä tai jotka liittyvät henkilövahinkoja koskeviin vaateisiin

Vapaaehtoisesti annettavat tiedot, mukaan lukien:

  • lähiomaisten yhteystiedot hätätapauksia varten
  • mahdolliset toiveet ja erityisvaatimukset

Ajoneuvon oston yhteydessä

Edellä mainittujen yhteystietojen, henkilötodistusten ja ajokortin tietojen lisäksi keräämme myös seuraavat tiedot, kun ostat ajoneuvon Enterprise Car Salesin kautta ja haet rahoitusta:

Taloudelliset ja henkilöhistoriaa koskevat tiedot, mukaan lukien:

  • tulot
  • luottotiedot
  • työhistoria
  • muut luottohakemuksessa tarvittavat henkilötiedot

Auton myyntitapahtuman tiedot, mukaan lukien:

  • ostetun ajoneuvon tiedot
  • ostohinta
  • vaihdossa annetun ajoneuvon tiedot
  • hankitut lisätuotteet

Sivustojemme ja mobiilisovellustemme käytön yhteydessä

Keräämme seuraavat tiedot:

Selaimen tiedot, mukaan lukien:

  • verkkolokit
  • paikkatiedot

Laitteen tiedot, mukaan lukien:

  • laitteen yksilöivät tunnisteet
  • IP-osoite
  • käyttöjärjestelmä
  • paikkatiedot

 

Suostumuksellasi pääsemme käsiksi mobiililaitteesi tallentamiin sijaintitietoihin, kuten postinumeroon, kaupunkiin, suurkaupunkialueeseen tai maantieteelliseen alueeseen. Käytämme näitä tietoja toimittaaksemme sinulle toimipisteisiimme, palautustietoihin ja paikallisiin tarjouksiin liittyviä ilmoituksia sekä muuta sellaista tietoa, joka auttaa parantamaan palvelua. Voimme tunnistaa sinut sijaintitietojen perusteella vain, jos kirjaudut mobiilisovellukseemme. Sijaintitiedot säilytetään seitsemän vuotta. Tietoja ylläpitävät käyttämämme analysointipalvelujen tuottajat.

Suostumuksellasi sovelluksemme käyttää laitteesi kameratoimintoa. Jos olet aiemmin sallinut meidän käyttää sijaintitietojasi tai laitteesi kameratoimintoa ja haluat myöhemmin perua luvan, muuta asetuksia omassa laitteessasi.  

Lisätietoja muista verkkopalveluissa keräämistämme tiedoista on Evästekäytännössämme

Kyselyihin tai kampanjoihin osallistumisen yhteydessä

Keräämme seuraavat tiedot:

  • markkinointivalinnat
  • tarjottuja palveluja koskeva palaute

Kolmansilta osapuolilta keräämämme tiedot

Saamme sinusta ja taloudestasi lisätietoja esimerkiksi seuraavilta kolmansilta osapuolilta:

  • asiakaslähteet, kuten kolmannen osapuolen varaussivustot (joilta saamme yleiset yhteystiedot ja varauksen vahvistusnumeron vuokrauksen toteuttamiseksi), työnantajasi (yleiset yhteystiedot), luotto-osuuskunnat ja vakuutuspalveluntarjoajasi (yleiset yhteystiedot ja tiedot vakuutuksista)
  • suositteluohjelmamme ja vastaavat ohjelmat (mikäli soveltuu)
  • hotellien, lentoyhtiöiden ja muiden palveluiden kanta-asiakasohjelmat, joista saamme yleiset yhteystietosi ja varaustiedot
  • kolmannet osapuolet, jotka tarjoavat meille petosten estämistä varten henkilöllisyyden ja asiakirjojen aitouden tarkistamiseen liittyviä palveluja
  • luotonantoon ja rahoitukseen liittyvät kumppanit, mukaan lukien luottotietoyritykset, jotka avustavat luottohakemusten viimeistelyssä ajoneuvon hankinnan rahoittamista varten
  • franchising-yritykset, joilta saamme tietoja tekemistäsi vuokrauksista
  • palveluntarjoajat, kuten asiakastuki (asiakaspalveluun liittyvät tiedot ja tekemäsi tiedustelut), turvallisuuspalvelut (videovalvontajärjestelmän kuvamateriaali sinusta) ja asiakaskyselyjen tekijät (vastauksesi asiakaskyselyihimme)
  • markkinointipalvelujen tarjoajat, joiden toimittamia tietoja hyödynnämme tuotteitamme ja palvelujamme koskevassa viestinnässä, mukaan lukien sähköpostien hankintapalvelut, tietojen suodatuspalvelut, tietojen välittäjät ja markkinointitutkimuskumppanit ja -ympäristöt.

Ajoneuvon tiedot

Ajoneuvoissamme saattaa olla tekniikkaa, joka kerää ja lähettää tietoja vuokra-ajoneuvostasi. Tiedot voivat sisältää tapahtumatietojen tallentimien (EDR), GPS-laitteiden, OnStar®-järjestelmien tai muun vastaavan teknologian keräämiä tietoja. Kun nämä ovat asennettuna ja tällainen käyttö on luvallista, keräämme ja käytämme tämän tekniikan avulla esimerkiksi seuraavia tietoja:

  • paikkatiedot
  • törmäykseen liittyvät tiedot
  • ajoneuvon käyttötiedot, kuten käyttöolosuhteet, ajomatka, rengaspaine ja polttoaineen määrä, sekä muut vianmääritykseen ja suorituskykyyn liittyvät tiedot.

Kerätyt tiedot saatetaan yhdistää meille ilmoittamiisi tietoihin. Niiden perusteella luomme esimerkiksi turvallisuuteen ja suorituskykyyn liittyvää tietoa, jonka avulla voimme tarjota parempia palveluita. Voimme säilyttää ja käyttää tietoja myös vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen.  Ajoneuvon vuokraus ei estä meitä saamasta ja käyttämästä ajoneuvosta kerättyjä tietoja. Sinulle tarjottujen ajoneuvon tietojärjestelmien käyttöä koskevat kyseisen ajoneuvon tietojärjestelmän toimittajan ja/tai ajoneuvon valmistajan ehdot ja tietosuojakäytäntö. (OnStarin tapauksessa tiedot ovat osoitteessa www.onstar.com.) Ne voivat sisältää järjestelmän ja palvelun rajoituksia, takuun poikkeuksia, korvausvastuun rajoituksia, langattoman palvelun toimittajan ehtoja, tietosuojakäytäntöjä, tietojen käytön ja jakamisen kuvauksia ja käyttäjän vastuita. Ajoneuvovalmistajat-sivulla on nähtävillä luettelo valmistajista, joilta ostamme ajoneuvoja.

Vuokra-ajoneuvosta kerättyjen tietojen käyttöömme voi sisältyä tietojen jakaminen kolmansille osapuolille tässä käytännössä kuvatulla tavalla. 

Jos olet CarShare- tai Car Club -jäsen, keräämme ajoneuvosta myös matkojen alkamis- ja päättymisajan, mukaan lukien tiedon siitä, päättyikö matka myöhässä ja onnistuiko tai epäonnistuiko ajoneuvoon pääsy.

Jos muodostat mobiililaitteen ja ajoneuvon navigaattori- tai viihdejärjestelmän välille pariliitoksen, henkilötietojasi voidaan siirtää ja tallentaa näihin järjestelmiin. Emme voi taata tällaisten tietojen yksityisyyttä tai luottamuksellisuutta, ja on sinun vastuullasi poistaa henkilötietosi näistä järjestelmistä ennen ajoneuvon palauttamista.  Muussa tapauksessa ajoneuvon seuraavat käyttäjät saattavat pystyä käyttämään näitä tietojasi.

Jos lataat ajoneuvovalmistajan tarjoaman mobiilisovelluksen ja rekisteröit vuokra-ajoneuvon kyseisessä sovelluksessa, sovelluksen käyttäminen voi johtaa henkilötietojesi, ajoneuvon tietojen, paikkatietojen ja ajotottumustesi jakamiseen ajoneuvovalmistajan kanssa. Tällaisten sovellusten käyttöön sovelletaan yksinomaan ajoneuvovalmistajan käyttöehtoja ja tietosuojakäytäntöä.  Ennen kuin palautat vuokra-ajoneuvon, on sinun vastuullasi poistaa joko sovellus tai vuokra-ajoneuvon tiedot sovelluksesta.

Euroopan unionin alueella ajoneuvomme on EU-vaatimusten mukaisesti varustettu eCall-tekniikalla, joka aktivoituu, jos ajoneuvo on mukana onnettomuudessa. eCall ilmoittaa onnettomuudesta automaattisesti hätäkeskukseen ja välittää heille siitä tietoja. Myös meillä on pääsy näihin tietoihin ja käytämme ja jaamme niitä.   

Ajoneuvon tiedot jaetaan hätäpalvelujen tarjoajille, muille onnettomuustilanteessa toimiville osapuolille, telematiikkapalveluntarjoajille tai osapuolille, joille meillä on lakisääteinen tai sopimuksellinen velvoite toimittaa kyseisiä tietoja.

 

Kanta-asiakasohjelmat

Voit halutessasi liittyä johonkin kanta-asiakasohjelmistamme.  Nämä ohjelmat tarjoavat etuja, kun asioit kanssamme.

Ohjelmiin liittyminen on täysin vapaaehtoista. Työnantajasi voi kuitenkin halutessaan käyttää kanta-asiakasohjelmaamme osana yrityksen matkustuskäytäntöjä.  Jos olet itse tai yrityksesi on liittynyt johonkin kanta-asiakasohjelmistamme, voit peruuttaa jäsenyytesi milloin tahansa globaalin tietosuojaportaalimme tai Yhteydenotto-sivun kautta.

 

Lasten tietosuoja

Sivustojamme ja verkkomarkkinointiamme ei ole suunnattu alle 18-vuotiaille tai maasi lainsäädännön mukaan alaikäisille lapsille, eikä Enterprise Holdings tietoisesti kerää alaikäisten henkilötietoja. Jos kuitenkin uskot, että lapsesi on antanut meille henkilötietojaan, sinun on pyydettävä meitä poistamaan ne ottamalla meihin yhteyttä tämän sivun ylälaidassa olevan linkin kautta.

 

Käytämme sinusta tai sinulta keräämiämme tietoja palvelujemme tarjoamiseen ja seuraaviin tarkoituksiin:

Kun tietoja tarvitaan sopimuksen solmimiseen kanssasi ja palvelujen tarjoamiseen sinulle sopimuksen voimassaoloaikana, mukaan lukien seuraavat käyttötarkoitukset:

  • apuna pyytämissäsi liiketoimissa, kuten moottoriajoneuvojen varaamisessa, vuokraamisessa, hankkimisessa ja liisaamisessa
  • tärkeiden ajoneuvon varausta, vuokrausta, liisausta tai ostoa koskevien tietojen kertominen, paitsi jos sovellettava laki edellyttää suostumuksesi pyytämistä tällaiseen viestintään  (Nämä liiketapahtumiin liittyvät viestit lähetetään sinulle sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelussa.)
  • kanssasi käytyyn viestintään liittyvän asiakaspalvelun tarjoaminen ja tiedusteluihisi vastaaminen
  • sinun lisäämisesi kanta-asiakasohjelmiimme ja näiden ohjelmien jäsenyyteen liittyvien tietojen lähettäminen
  • sinun lisäämisesi CarShare- ja Car Club -ohjelmiimme ja näiden ohjelmien jäsenyyteen liittyvien tietojen lähettäminen.

Kun tietoja tarvitaan oikeudellisten velvoitteiden täyttämiseksi, mukaan lukien seuraavat käyttötarkoitukset:

  • ajoneuvon sijaintitietojen käyttäminen ja jakaminen hätäpalveluntarjoajille, mikäli joudut onnettomuuteen
  • tietojen käyttäminen ja jakaminen valtion viranomaisille ja valvontaviranomaisille, kun lainsäädäntö niin edellyttää, tai vastauksena oikeustoimeen, oikeudelliseen velvoitteeseen tai oikeudelliseen pyyntöön, mukaan lukien asianmukaisten pakoteluetteloiden tarkistaminen.

Kun tietoja tarvitaan laillisten oikeuksiemme vuoksi (alla kuvatun mukaan) ja kun tietosuojaoikeutesi eivät syrjäytä laillisia oikeuksiamme, mukaan lukien seuraavat käyttötarkoitukset:

  • Tärkeiden vuokraustasi koskevien tietojen kertominen sinulle ja ensiluokkaisen palvelun tarjoaminen. Nämä liiketapahtumiin liittyvät viestit lähetetään sinulle sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelussa.
  • Apuna entistä parempien tuotteiden ja palvelujen tarjoamisessa esimerkiksi arvioitaessa henkilöstömme toimintaa ja saatujen tuotteiden ja palvelujen laatua sekä kehitettäessä sivustojamme, toimitilojamme ja palvelujamme.  Sinulta voidaan pyytää palautetta sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelimitse, paitsi jos sovellettava laki edellyttää suostumuksesi pyytämistä tällaiseen viestintään.
  • Tilastojen ja analyysien koostaminen siitä, miten asiakkaamme käyttävät sivustojamme, tuotteitamme ja palvelujamme. Näitä tilastoja käytetään vain paremman asiakaspalvelun ja parempien tuotteiden, ominaisuuksien ja toimintojen tarjoamiseen jatkossa sinulle ja muille asiakkaille.
  • Profiilin luominen sinusta ja toiminnastasi kanssamme, jotta voimme tarjota sinua kiinnostavia yksilöityjä tarjouksia, mahdollisuuksia ja palveluja.
  • Laillisten oikeuksiemme turvaaminen ja verkostojemme ja omaisuutemme turvallisuuden hallitseminen, muun muassa verkkosivujemme suojaaminen roskapostilta ja väärinkäytöiltä. Käytämme esimerkiksi videovalvontajärjestelmää toimipisteidemme turvallisuuden varmistamiseen.
  • Vahingontorjuntaa varten säilytämme tietoja henkilöistä, joiden aiempi toiminta kanssamme on antanut syyn epäillä maksujen laiminlyöntiin tai turvallisuuteen liittyvää riskiä.
  • Käytämme tietojasi ja jaamme niitä kolmansille osapuolille petosten estämiseksi ja meidän, yksityishenkilöiden ja yhteisön taloudellisten etujen, yksityisyyden, turvallisuuden ja omaisuuden suojaamiseksi. Teemme niin voidaksemme vastata lainvalvontaviranomaisten pyyntöihin, välttääksemme sinun aiheuttamasi seuraamukset (esim. liikennesakot) ja voidaksemme käsitellä vaateita.
  • Käytämme tietojasi petostentorjunnassa, henkilöllisyyden tarkastamiseen ja henkilöllisyysasiakirjojen varmistamiseen sekä toisen yhteyshenkilön järjestämiseen vuokraamiseen liittyvää viestintää varten henkilökohtaisten yhteyshenkilöiden välityksellä.
  • Käytämme tietojasi ja jaamme niitä kolmansille osapuolille, jotta voimme käyttää saatavilla olevia oikeuskeinoja tai rajoittaaksemme meille aiheutuvaa vahinkoa ja vaatiaksemme vuokraussopimuksen ja verkkosivustomme ehtojen täytäntöönpanoa.
  • Käytämme tietojasi, jotta voimme käyttää ajoneuvon tietojärjestelmiä edellä kohdassa Ajoneuvon tiedot lueteltuja tarkoituksia varten.
  • Käytämme tietojasi lähettääksemme sinulle kampanjaviestejä tai kohdennettua markkinointiviestintää ja tietoja sinua mahdollisesti kiinnostavista mahdollisuuksista ja palveluista, paitsi jos sovellettavassa laissa edellytetään suostumusta. Näihin sisältyy kutsuja kanta-asiakasohjelmiimme, päivitysilmoituksia, muistutuksia keskeneräisestä sähköisestä jäsenyyslomakkeesta tai varauksesta sekä tietoja muista tarjoamistamme palveluista ja tuotteista. Osa näistä tarjouksista lähetetään mainontana muilla kuin Enterprisen sivustoilla, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.
  • Sinusta kerättyjen henkilötietojen anonymisoiminen tai koostaminen ja käyttäminen mihin tahansa lailliseen tarkoitukseen.
  • Tietojesi siirtämiseen kohdassa Maailmanlaajuinen tiedonsiirto ja -käsittely kuvatulla tavalla.

Seuraaviin käyttötarkoituksiin, kun olet antanut suostumuksesi sijaintimaasi lainsäädännössä edellytetyllä tavalla.

  • Sinulle parhaiten sopivien, esimerkiksi apuvälineillä varustettujen, autojen tarjoaminen sinulle. Joissakin tapauksissa tämä edellyttää, että meidän on tehtävä päätelmiä tai nimenomaisesti kerättävä tietoja terveydentilastasi tai fyysisestä tilastasi.
  • Kertakäyttöisten käyttökoodien lähettäminen tekstiviestillä.
  • Soveltuvissa tilanteissa pyytääksemme sinulta palautetta sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelimessa, jotta voimme tarjota entistä parempia tuotteita ja palveluja, esimerkiksi arvioidessamme henkilöstömme toimintaa ja toimitettujen tuotteiden ja palvelujen laatua sekä kehitettäessä sivustojamme, toimitilojamme ja palvelujamme.
  • Soveltuvissa tilanteissa tiedustellaksemme, haluatko vastaanottaa kampanjaviestejä tai kohdennettua markkinointiviestintää ja tietoa sinua mahdollisesti kiinnostavista mahdollisuuksista ja palveluista sähköpostilla tai tekstiviestillä. Näihin sisältyy kutsuja kanta-asiakasohjelmiimme, päivitysilmoituksia, tarjouksia ja alennuksia, sähköisiä muistutuksia keskeneräisistä sähköisistä jäsenyyslomakkeista tai varauksesta sekä tietoja muista tarjoamistamme palveluista ja tuotteista. Osa näistä tarjouksista lähetetään mainontana muilla kuin Enterprisen sivustoilla, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.
  • Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa, mutta peruutus ei vaikuta peruutushetkeä edeltäneen käsittelyn laillisuuteen.

Henkilötietojesi säilyttäminen

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin tarvitsemme niitä liiketoimintatarkoituksiimme:

Vuokraustapahtumat

Säilytämme vuokrasopimuksiisi liittyviä tietoja enintään 7 vuotta vuokrauspäivästä paikallisen lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti. Säilytämme tietoja suorittamistasi maksuista 2 vuotta maksutapahtuman jälkeen (riippuen vuokrauksen sijainnista).

Automyynti

Säilytämme ajoneuvon kauppa-asiakirjoja enintään 10 vuoden ajan myyntipäivästä, ottaen huomioon paikallisesta lainsäädännöstä johtuvat muut vaatimukset.

Vaateet

Säilytämme tietoja vuokraajiin tai muihin henkilöihin liittyvistä vaateista vaateen käsittelyn ajan ja enintään 10 vuoden ajan velvoitteemme suorittamisesta, muut oikeudelliset vaatimukset huomioon ottaen.

Asiakaspalveluun liittyvät tiedustelut

Säilytämme yleiset tiedustelut 3 vuoden ajan ja valitukseen johtaneet tiedustelut 7 vuoden ajan.

Markkinointi- ja analytiikkatarkoitukset

Säilytämme evästeisiin ja muihin verkkotunnisteisiin liittyviä tietoja enintään 3 vuotta. Säilytämme muita markkinointitietoja, kuten sähköpostitilauksiin ja kanta-asiakasohjelmaan liittyviä tietoja, enintään 7 vuotta sen jälkeen, kun olet viimeksi ollut yhteydessä meihin.

Kiistat ja lainvalvonta

Jos joudumme mukaan oikeudenkäyntiin tai viranomaisten tai valvontaviranomaisten selvitykseen, säilytämme tiedot oikeudenkäynnin tai selvityksen ajan sekä 5 vuotta sen jälkeen. Jos sovittelu vaatii tietojen säilyttämistä pidempään, säilytämme tiedot siihen vaadittavan ajan. Jos toimitamme tietoja viranomaisille, säilytämme siitä tiedon vuoden ajan tutkimuksen päättymisestä.


Maailmanlaajuisena liikenneratkaisujen tarjoajana jaamme tietojamme seuraavilla tavoilla voidaksemme tarjota saumattomat asiointitapahtumat.  

Tytäryhtiöt

Jaamme yhteystietosi ja ajokorttisi, tapahtumiesi, kanta-asiakasohjelmasi ja taustayhteisösi tiedot, terveystietosi, lisätietosi, vaateidesi tiedot, autokauppasi rahoitustiedot ja henkilötiedot ja autokaupan tapahtumatiedot tytäryhtiöillemme pyytämiesi tapahtumien toteuttamista varten ja (suostumuksesi perusteella ja soveltuvin osin) markkinointitarkoituksia varten. Katso luettelo Tytäryhtiöt-sivulta.  Luettelon tiedot voivat ajoittain muuttua, joten sinun tulee tarkistaa sivuston sisältö muutosten varalta säännöllisin väliajoin. Tytäryhtiöidemme IT-, markkinointi-, toiminta- ja asiakaspalveluyksiköiden työntekijät käyttävät tietojasi tämän Tietosuojakäytännön kuvaamalla tavalla esimerkiksi, sovellettavan lainsäädännön niin vaatiessa, lähettääkseen sinulle tietoja tuotteista ja palveluista tai vastatakseen tiedusteluihisi.

Franchising-yritykset

Liiketoiminnan luonteen vuoksi meidän on jaettava yhteystietosi ja soveltuvin osin ajokorttisi tiedot, liiketapahtumien tiedot, kanta-asiakkuuden ja taustayhteisön tiedot ja (soveltuvin osin) terveystiedot franchising-yrityksellemme (Franchising-yritykset).  Katso luettelo Franchising-yritykset-sivulta. Luettelon tiedot voivat ajoittain muuttua, joten sinun tulee tarkistaa sivuston sisältö muutosten varalta säännöllisin väliajoin.  Näissä tilanteissa Franchising-yritys on itsenäinen tietojen hallinnoija tai vastaava (sovellettavan lainsäädännön mukaisesti), joten sillä on oma tietosuojakäytäntö, joka koskee sille antamiasi vuokraustietoja ja niiden käsittelyä. Kehotamme sinua tarkistamaan omaan tilanteeseesi sopivan Franchising-yrityksen tietosuojakäytännön.

Voit selvittää varausvahvistuksesi mukana toimitetusta tiivistelmästä, vuokrausehdoista tai verkkosivustoltamme, kuka on sovellettavan lain mukaan henkilötietojesi rekisterinpitäjä tai vastaava sovellettavan lain mukainen taho.

Huolintayritykset

Voimme toteuttaa vuokrauksen huolintayrityksen kautta. Jos esimerkiksi varaat auton ja kuljettajan maasta, jossa kuljettaja on pakollinen, lähetämme yhteystietosi ja liiketapahtuman tiedot varauksen toteuttajalle kyseisessä maassa. Jos auton ja kuljettajan varaus on mahdollista, kyseiset palvelut tuottaa varauksen yhteydessä mainitsemamme yritys.  Yritykset ovat tavoitettavissa verkkosivujemme kautta, mutta ne ovat itsenäisiä toimijoita.

Kun olet ostanut ajoneuvon jostain Car Sales -toimipaikastamme ja esität ajoneuvon lisävarusteita koskevia pyyntöjä (esimerkiksi nahkaverhoilu, sävytetyt ikkunalasit), jaamme yhteystietosi ja (soveltuvin osin) autokaupan ostotapahtuman tiedot asiaankuuluvia tuotteita ja palveluja tarjoaville yhtiöille. Näissä tilanteissa huolintayritys on itsenäinen rekisterinpitäjä tai vastaava (sovellettavan lainsäädännön mukaisesti), joten sillä on oma tietosuojakäytäntö, joka koskee sille antamiasi tietoja niiden käsittelyä. Kehotamme sinua tarkistamaan omaan tilanteeseesi sopivan yrityksen tietosuojakäytännön.

Palveluntarjoajamme ja liikekumppanimme

Jaamme

yhteystietosi ja ajokorttisi, tapahtumiesi ja vaateidesi tiedot, autokaupan rahoitustiedot ja henkilötiedot ja auton ostotapahtuman tiedot

  • maksupalvelun ja hallinnollisen ja teknisen tuen tarjoajille
  • vakuutuskorvaus- ja yritysvuokrausasiakkaillemme tai muille asiakkaillemme tai kumppaneillemme ajoneuvon korjaamisen, vuokraustapahtumien ja palkinto-ohjelmien järjestämiseksi Enterprise Holdings -konsernin jäsenten kanssa    
  • Ajoneuvojen noutopalveluille
  • Perintäpalveluille
  • Luottotietoyhtiöille
  • Henkilöllisyyden ja osoitteen vahvistuspalvelujen tarjoajille
  • Vaateiden käsittelijöille

Terveystiedot

  • Vaateiden käsittelijöille
  • Apuvälineiden toimittajille

Yhteystiedot ja tapahtumatiedot

  • Tiemaksujen ja sakkojen käsittelijöille

Yhteystiedot, tapahtumatiedot ja kanta-asiakkuuksien ja taustayhteisön tiedot:

  • Vakuutuskorvaus- ja yritysvuokrausasiakkaillemme tai muille asiakkaillemme tai kumppaneillemme vuokraustapahtumien ja palkinto-ohjelmien järjestämiseksi Enterprise Holdings -konsernin jäsenten kanssa.
  • Yhtiöille, jotka tekevät asiakastutkimuksia tai tyytyväisyystutkimuksia puolestamme.
  • Viestintäpalvelujen tarjoajille, jotka lähettävät sähköpostiviestejä, tekstiviestejä ja muita markkinointiin tai palveluihin liittyviä viestejä sinulle meidän puolestamme. Euroopan unionissa viestintäpalvelujen tarjoajamme, Twilio, voi kerätä ja käsitellä tiettyjä sinua koskevia tietoja rekisterinpitäjänä näiden palveluiden tarjoamiseksi.   Tutustu Twilion tietosuojailmoitukseen täällä saadaksesi lisätietoja heidän tietosuojakäytännöistään.
  • Asiakastuen, kuten live chat -toimintojen, tarjoajille, jotta voimme tarjota sinulle asiakaspalvelua;

Verkko- ja mobiilisovellusten tiedot

  • Analytiikkapalvelun ja teknisten ratkaisujen toimittajille sijaintiin perustuvia palveluja varten ja tietojemme analysoimista, rikastamista ja hallintaa varten, jotta voimme tarjota palvelujamme ja ylläpitää ja kehittää niitä;
  • verkko- ja mobiilisovellusistuntojen toistopalvelua tarjoaville kumppaneille, jotta voimme toistaa käyttäjien istuntoja selauskokemuksen parantamista ja virheiden ratkaisemista varten, ja

Anonymisoidut ja tunnistamattomaksi käsitellyt tiedot

  • Mainonta- ja markkinointikumppaneillemme ja kolmansien osapuolten mediaominaisuuksille, mukaan lukien sosiaalisen median sivustoille, joiden kanssa jaamme koostettuja tai tunnistamattomaksi käsiteltyjä tietoja asiakkaistamme, jotta ne voivat lähettää kohdennettuja mainoksia meidän puolestamme (tarvittaessa salassapitosopimukset huomioon ottaen).

Valtion viranomaiset

Henkilötietosi voidaan myös jakaa valtion viranomaisille yllä kuvattujen periaatteiden mukaan.

Myynti, yhdistyminen tai hallinnoijan muutos

Henkilötietosi voidaan myös siirtää toiselle yritykselle, jos Enterprise Holdingsin kaikki liiketoiminta tai omaisuus tai osa niistä vaihtavat omistajuutta tai jos ne siirretään, luovutetaan tai organisoidaan uudelleen. Tämä tapahtuu, jos osapuolet ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan tietojen kerääminen, käyttö ja luovuttaminen rajoittuu ainoastaan liiketoimintatapahtumaa koskeviin käyttötarkoituksiin, mukaan lukien sen toteaminen, jatketaanko liiketoimintatapahtumaa vai ei. Sinulle ilmoitetaan henkilötietojesi omistajan tai hallinnoijan vaihtumisesta sähköpostitse tai sivustossamme selkeästi näkyvällä ilmoituksella kolmekymmentä (30) päivää ennen omistajan- tai hallinnoijanvaihdosta tai muulla laissa mahdollisesti vaaditulla tai sallitulla tavalla.

Arvostelut

Voimme julkaista sivustoissamme asiakkaiden arvosteluja, joihin voi sisältyä yhteystietojasi. Käytämme prosessin hallinnointiin kolmannen osapuolen palveluja. Tämä palveluntarjoaja on vastuussa suostumuksesi hankkimisesta mikäli tarpeellista, sisällön poistamisesta pyynnöstäsi ja mahdollisiin kysymyksiisi vastaamisesta.

Sosiaalisen median pienohjelmat

Verkkosivuillamme voi olla sosiaalisen median toimintoja, esimerkiksi Facebook-painike. Toiminnot saattavat kerätä IP-osoitteesi sekä verkkosivujemme sivut, joilla käyt, ja asentaa evästeitä, joiden avulla toiminto toimii kunnolla. Sosiaalisen median toimintoja ja pienohjelmia ylläpitävät joko kolmannet osapuolet tai niitä ylläpidetään suoraan sivustoltamme. Toimintoon liittyvään toimintaasi sovelletaan sitä tarjoavan yrityksen tietosuojakäytäntöä.

Jos käytät jotakin näistä sosiaalisen median sivustoista, etkä halua niiden keräävän tietojasi verkkosivultamme ja yhdistävän kyseisiä tietoja jäsentietoihisi, sinun on kirjauduttava ulos käyttäjätililtäsi ennen kuin käyt verkkosivuillamme ja poistettava asiaankuuluvat evästeet. Voit myös estää sosiaalisten medioiden laajennukset selaimen lisäosilla. Lisätietoja on sosiaalisen median sivustoilla laajennukseen liittyvissä ohjeissa tai evästekäytännössämme.

Tietojesi myyminen

Enterprise ei myy henkilötietoja kolmansille osapuolille.  Vaikka emme myy tietojasi, Nevadan lainsäädännön mukaan osavaltion asukkaat voivat silti pyytää, että emme myy heidän tietojaan.  Jos olet Nevadan osavaltion asukas, voit käyttää tätä oikeuttasi globaalissa tietosuojaportaalissamme, joka on saatavilla Yhteydenotto-sivulla.

Vaikka emme myy tietojasi, kaikkien verkkonäkyvyyttä tavoittelevien yhtiöiden tapaan joissakin mainoksissamme käytetään tietoja, joita yhtiöt keräävät digitaalisista kanavistamme, mukaan lukien IP-osoitteita, digitaalisia tunnisteita, tietoja internetin selailustasi ja siitä, kuinka reagoit digitaalisiin hyödykkeisiimme ja mainoksiin, jotta voimme toimittaa sinulle asiaankuuluvia mainoksia kaikkialla internetissä ja käytettäväksi muihin analytiikkatarkoituksiin. Nämä yhtiöt voivat myydä kyseisiä tietoja muille yhtiöille mainontaa ja muita tarkoituksia varten.

Kalifornian kuluttajansuojalain mukaan Kalifornian osavaltion asukkailla on oikeus kieltää henkilötietojensa myyminen.  Kalifornian asukkaat voivat käyttää oikeuttaan käymällä osoitteessa www.privacyrights.info, jossa he voivat kieltää henkilötietojen myymisen yhtiöiltä, jotka käyttävät tätä kieltotyökalua.

 

Jotta voimme toimia ja tarjota sinulle palveluja globaalisti, antamasi tai keräämämme tiedot voidaan siirtää eri maihin ja niitä voivat käsitellä esimerkiksi seuraavat tahot ympäri maailmaa:

Franchising-yritykset ja konsernin omistamat toimipisteet

Jos teet varauksen, jonka toimittaa franchising-yritys toisessa maassa tai Enterprise-konsernin omistama toimipiste (esimerkiksi Yhdysvalloissa, Kanadassa, Saksassa, Espanjassa, Ranskassa, Irlannissa ja Isossa-Britanniassa), siirrämme henkilötietosi kyseiseen maahan, jotta pyytämäsi tapahtuma voidaan toteuttaa.

Yhdysvalloissa ylläpidettävät Enterprisen maailmanlaajuiset tietojärjestelmät

Enterprise ylläpitää maailmanlaajuisia tietojärjestelmiään Yhdysvalloissa.  Jos saamme tai keräämme henkilötietojasi Yhdysvaltojen ulkopuolella, tiedot siirretään Yhdysvaltoihin ja niitä säilytetään siellä.

Siirrämme henkilötietosi Yhdysvaltoihin ja käsittelemme niitä siellä EU:n ja Yhdysvaltain Privacy Shield Framework -periaatteiden sekä Sveitsin ja Yhdysvaltain Privacy Shield Framework -periaatteiden (kuvattu jäljempänä) ja Euroopan komission hyväksymien vakiosopimuslausekkeiden mukaisesti.

Kolmannen osapuolen palveluntarjoajat

Käytämme esimerkiksi puhelintukea, vaateiden käsittelyä ja IT-palveluja varten kolmannen osapuolen palveluntarjoajia, jotka sijaitsevat muissa kuin niissä maissa, joissa meillä on konsernin omistamia toimipisteitä. Kun siirrämme henkilötietosi kolmannen osapuolen palveluntarjoajille, jotka sijaitsevat ETA-alueen ulkopuolella, käytämme Euroopan komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita.

Yhteystietosivustolta voit selvittää, kuka on liiketoimintatapahtumaan liittyvien henkilötietojesi hallinnoija.

 

Enterprise Holdings noudattaa ja on sertifioitunut noudattamaan EU:n ja Yhdysvaltain Privacy Shield Framework -periaatteita sekä Sveitsin ja Yhdysvaltain Privacy Shield Framework -periaatteita. Olemme sitoutuneet käsittelemään kaikkia sellaisia Euroopan unionin (EU) jäsenvaltioista, Isosta-Britanniasta ja Sveitsistä saatuja henkilökohtaisia tietoja, joihin sovelletaan Privacy Shield Framework -periaatteita, kyseisten periaatteiden mukaisesti.

Lisätietoja Privacy Shield Framework -periaatteista ja saamamme sertifioinnin löydät Yhdysvaltain kauppaministeriön Privacy Shield -luettelosta. Näiden Framework-periaatteiden mukaisesti saatujen tai siirrettyjen tietojen osalta tunnustamme Yhdysvaltain Federal Trade Commissionin sääntömääräiset täytäntöönpanovaltuudet. Tietyissä tilanteissa meitä vaaditaan ehkä luovuttamaan henkilötietoja lainmukaisten viranomaispyyntöjen vuoksi tai kansalliseen turvallisuuteen tai lainvalvontaan liittyvien vaatimusten täyttämiseksi. 

Enterprise Holdings on vastuussa saamiensa henkilötietojen käsittelystä Privacy Shield Framework -periaatteiden mukaisesti ja niiden myöhemmistä siirroista kolmannelle osapuolelle, joka toimii edustajana sen puolesta. Kaikissa EU:sta, Isosta-Britanniasta ja Sveitsistä peräisin olevissa henkilötietojen siirroissa Enterprise Holdings noudattaa Privacy Shield -periaatteita sekä siirtoon liittyviä vastuuta koskevia säännöksiä.

Jos sinulla on ratkaisemattomia tietosuojaan tai tietojen käyttöön liittyviä huolia, joita emme ole käsitelleet tyydyttävästi, ota yhteys valitsemaamme yhdysvaltalaiseen erimielisyyksiä sovittelevaan kolmanteen osapuoleen (veloituksetta) osoitteessa https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

Tietyissä olosuhteissa, jotka on kuvattu tarkemmin Privacy Shield -sivustossa [https://www.privacyshield.gov/article?id=How-to-Submit-a-Complaint], voit vedota sitovaan välimiesmenettelyyn, jos muut riitojen ratkaisumenettelyt eivät ole tuottaneet tulosta. 

 

EU:n yleinen tietosuoja-asetus (GDPR) ja Yhdistyneen kuningaskunnan tietosuojalaki

Jos vuokraus- tai ostotapahtumaasi Euroopan talousalueella, Yhdistyneessä kuningaskunnassa tai Sveitsissä sovelletaan GDPR:ää ja/tai Yhdistyneen kuningaskunnan tietosuojalakia, sinulla on seuraavat oikeudet:

  • oikeus kieltäytyä joistain henkilötietojesi keräys- ja käyttötavoista, mukaan lukien evästeiden ja vastaavien tekniikoiden käytöstä sekä henkilötietojesi käytöstä markkinointitarkoituksiin, sekä henkilötietojesi anonymisoinnista tietoanalyysia varten;
  • oikeus saada pääsy henkilötietoihisi ja oikaista niitä tai vastustaa niiden käsittelyä tai, lakisääteiset poikkeukset huomioon ottaen, vaatia niiden poistamista;
  • oikeus saada meille antamasi henkilötiedot, jotta voit siirtää ne toiselle yhtiölle;
  • oikeus peruuttaa antamasi suostumus ja
  • soveltuvin osin oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle.
  • Ota yhteyttä tietosuojavastaavaamme (DPO@ehi.com) tai lähetä tietosuojaa koskeva valituksesi globaalissa tietosuojaportaalissamme olevalla lomakkeella.

Kalifornia

Kalifornian kuluttajansuojalain (CCPA) mukaan Kalifornian osavaltion asukkailla on tiettyjä meidän heistä keräämiä henkilötietoja koskevia oikeuksia.  Jos olet Kalifornian asukas, voit käyttää henkilötietojasi koskevia seuraavia oikeuksia tietyin poikkeuksin ja rajoituksin:

  • oikeus saada pääsy meidän sinusta keräämiin henkilötietoihin ja saada tiedot siitä, kuinka keräsimme tiedot, mitkä ovat tietojen keräämisen syyt ja millaisille muille osapuolille olemme mahdollisesti luovuttaneet henkilötietojasi;
  • oikeus poistaa meidän sinusta keräämämme henkilötiedot ja
  • soveltuvin osin oikeus kieltää meitä myymästä henkilötietojasi;
  • oikeus olla joutumatta syrjivän kohtelun kohteeksi kuluttajansuojalaissa annettujen [asiaankuuluvien] tietosuojaoikeuksien käyttämisen seurauksena.

Kanada

Jos olet Kanadan asukas, sinulla on oikeus

  • saada pääsy henkilötietoihisi ja oikeus oikaista niitä;
  • oikeus peruuttaa antamasi suostumus ja
  • soveltuvin osin oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle.

 

Oikeuksiesi käyttäminen

 

Voit käyttää edellä kuvattuja soveltuvia oikeuksiasi globaalissa tietosuojaportaalissamme, joka on saatavilla Yhteydenotto-sivulla.  Jos haluat tehdä valituksen valvontaviranomaiselle, voit Euroopassa ottaa yhteyttä asianmukaiseen valvontaviranomaiseen. Jos asut Kanadassa, voit ottaa yhteyttä Kanadan tietosuojavaltuutettuun osoitteessa https://www.priv.gc.ca/cu-cn/index_e.asp tai yksityisyydensuojavaltuutetun toimistoon (Office of the Privacy Commissioner of Canada) osoitteessa 30 Victoria Street, Gatineau, Quebec, K1A 1H3. 

 

Voimme vaatia sinulta lisätietoja varmistaaksemme henkilöllisyytesi ja asuinpaikkasi ennen pyyntösi käsittelemistä.  Kalifornian asukkaiden, jotka haluavat käyttää kuluttajansuojalain mukaista oikeuttaan, on esitettävä ajokortti tai muu osavaltion virallinen henkilöllisyystodistus todisteena asuinpaikastaan.  Mustaa valokuvasi ja kaikki muut tunnistetiedot nimeäsi, osoitettasi ja ajokorttisi numeroa lukuun ottamatta.  Lisäksi pidätämme oikeuden rajoittaa pääsyäsi tietoihisi tai oikeuden rajoittaa oikeuksiasi (esim. jos luovuttaminen on kielletty laissa tai jos toisen henkilön oikeuksia saatettaisiin loukata).  Joissakin tapauksissa tämä voi tarkoittaa, että voimme säilyttää henkilötietosi, vaikka peruisit suostumuksesi.

 

Kalifornian asukkaat voivat nimittää valtuutetun asiamiehen tekemään kuluttajansuojalain mukaisen pyynnön puolestaan täyttämällä ja allekirjoittamalla kohdasta [HYPERLINKKI] saatavilla olevan lomakkeen.

 

Markkinointivalinnat

Voit kieltää suoramarkkinointiviestit Enterprise Holdingsilta sekä tytäryhtiöiltämme ja Franchising-yrityksiltämme noudattamalla jokaisessa viestissä olevia ohjeita.  Voit myös ottaa meihin suoraan yhteyttä käyttämällä tämän sivun yläosassa olevaa linkkiä.

Voit estää esitettävät mainokset muilla kuin Enterprisen sivustoilla napsauttamalla mainoksesta löytyvää mainosvalintakuvaketta tai muuttamalla sivuston yksityisyysasetuksia.

Päivitämme Tietosuojakäytäntöämme ja Evästekäytäntöämme vastaamaan tietosuojakäytäntöjämme. Jos teemme merkittäviä muutoksia, ilmoitamme siitä sinulle ennen muutosten voimaantuloa sähköpostiviestillä (joka lähetetään tilissäsi määritettyyn sähköpostiosoitteeseen), julkaisemalla ilmoituksen tässä sivustossa tai jollakin muulla tavoin, jos laki niin vaatii tai sallii. Kehotamme sinua tarkistamaan tämän sivuston tiedot säännöllisesti uusimpien tietosuojakäytäntöjä koskevien tietojen varalta.