MAAILMANLAAJUINEN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Tämä käytäntö on päivitetty viimeksi 2023.10.16.

Enterprise Holdings, Inc. ja sen itsenäiset alueelliset tytäryhtiöt ("tytäryhtiöt"), jotka harjoittavat liiketoimintaa tuotemerkeillä Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental ja Alamo Rent A Car, sekä Discount Car, Truck Rental, Car Sales, CarShare, Car Club ja Subscribe with Enterprise, sekä muut tytäryhtiöt, jotka tarjoavat erilaisia ohjelmia, toimintoja ja palveluja (yhdessä "Enterprise Holdings" tai "me" eri taivutusmuodoissaan) kunnioittavat tietosuojaasi.  Tämän tietosuojakäytännön ("Tietosuojakäytäntö") ja evästekäytännön ("Evästekäytäntö") tarkoituksena on selittää, miten keräämme, käytämme, luovutamme ja siirrämme tietoja, ja kuvata henkilökohtaisia pääsyoikeuksia, joita sinulla voi olla käyttäessäsi sivustojamme ja palvelujamme.  Lisätietoja on alla olevissa osioissa.

Lisätietoja tietosuojaohjelmastamme on osoitteessa Compliance and Ethics | Enterprise Holdings

Mitä tietoja keräämme

Kaikkien tapahtumien yhteydessä:

Keräämme seuraavat tiedot:

YHTEYSTIEDOT, mukaan lukien:

  • nimi
  • osoite
  • puhelinnumerot
  • sähköpostiosoitteet.

Vuokraamisen yhteydessä

Kun vuokraat ajoneuvon (myös tilanteissa, joissa sinut lisätään hyväksytyksi lisäkuljettajaksi), käytät Subscribe with Enterprise -palvelua tai liityt CarShare- tai Car Club -palveluun, saatamme kerätä seuraavat tiedot:

Ajokorttitiedot ja henkilötodistukset, mukaan lukien:

  • Ajokorttitiedot, mukaan lukien toimittamasi valokuvat tai kuvat tarkistusta varten
  • vakuutustiedot
  • passi
  • todiste asumisesta
  • henkilökohtaiset suositukset.

Tapahtumatiedot, mukaan lukien:

  • ajoneuvon vuokrausta koskevat tiedot
  • vuokraus- ja palautuspaikat
  • vuokrauspäivämäärät
  • vuokrauksen tyyppi ja ajoneuvoa koskevat valinnat
  • hankitut lisätuotteet
  • lentoyhtiö ja lennon numero
  • tiettyihin mobiilisovelluksiimme ja verkkosivustoihimme sisältyvällä kameratoiminnolla lähettämäsi valokuvat kuiteista ja/tai ajoneuvon kunnosta
  • laskutustiedot
  • veloitukset
  • maksut
  • Credit-korttitiedot.

Kanta-asiakkuutta ja taustayhteisöä koskevat tiedot, mukaan lukien:

  • Enterprise-, Alamo- tai National-kanta-asiakkuusohjelman tiedot
  • online-käyttäjätilin tiedot
  • yritystilin tunnukset
  • jäsennumerot
  • lentobonus- tai matkakumppanitiedot.

Vaateiden tiedot:

  • tiedot onnettomuuksista, joissa ajoneuvomme ovat olleet osallisina, mukaan lukien mahdollisten kolmansien osapuolten, kuten onnettomuuden osallisten ja silminnäkijöiden, tiedot sekä poliisin raportit

Terveystiedot, mukaan lukien:

  • terveydentilaasi koskevat tarvittavat tiedot, joiden avulla voimme tarjota sinulle autoilun apuvälineitä tai jotka liittyvät henkilövahinkoja koskeviin vaateisiin

Vapaaehtoisesti annettavat tiedot, mukaan lukien:

  • lähiomaisten yhteystiedot hätätapauksia varten
  • mahdolliset toiveet ja erityisvaatimukset
  • henkilötiedot, jotka on jaettu liiketoimintasuhteen rakentamisen ja ylläpitämisen yhteydessä tai joita yksityishenkilöt ovat muuten vapaaehtoisesti jakaneet.

Videovalvontajärjestelmä ja muut kamerat

  • Toimipisteidemme videovalvontajärjestelmät saattavat tallentaa sinusta videokuvaa tai valokuvia. 

Arkaluontoiset tiedot

Enterprise Holdings kerää tietoja, jotka on määritelty eri osavaltioiden yksityisyyden suojaa koskevassa lainsäädännössä "arkaluontoisiksi henkilökohtaisiksi tiedoiksi".  Vaikka näiden lakien puitteissa voisi olla mahdollista kieltää näiden tietojen käyttäminen ja luovuttaminen, käytämme ja luovutamme tietoja vain sellaisiin lain sallimiin tarkoituksiin, jotka eivät edellytä mahdollisuutta kieltää tietojen käyttäminen ja luovuttaminen. 

Ajoneuvon oston yhteydessä

Edellä mainittujen yhteystietojen, henkilötodistusten ja ajokortin tietojen lisäksi keräämme myös seuraavat tiedot, kun ostat ajoneuvon Enterprise Car Salesin kautta ja haet rahoitusta:

Taloudelliset ja henkilöhistoriaa koskevat tiedot, mukaan lukien:

  • tulot
  • luottotiedot
  • työhistoria
  • muut luottohakemuksessa tarvittavat henkilötiedot.

Auton myyntitapahtuman tiedot, mukaan lukien:

  • ostetun ajoneuvon tiedot
  • ostohinta
  • vaihdossa annetun ajoneuvon tiedot
  • hankitut lisätuotteet.

Kun otat yhteyttä meihin tarvitessasi onnettomuuksien hallintapalveluja

Kun otat meihin yhteyttä onnettomuuksien hallintapalveluja (joita saatamme toimittaa sen tahon puolesta, joka välittää tietosi meille, kuten vakuutusyrityksen, valmistajan, työnantajan, autoliikkeen, ajoneuvojoukon hallinnan toimittajan tai tie- ja avustuspalvelun toimittajan puolesta) varten, keräämme edellä mainittujen yhteys-, ajokelpoisuus-, tapahtuma- ja terveystietojen lisäksi seuraavat tiedot:

Vaateiden tiedot, mukaan lukien:

  • tiedot onnettomuuksista, mukaan lukien mahdollisten kolmansien osapuolten, kuten onnettomuuden osallisten ja silminnäkijöiden, tiedot sekä poliisin raportit
  • vakuutustiedot
  • tiedot tapauksesta, jotta syyllinen voidaan todeta
  • ajoneuvon tiedot
  • luotonkorjaustiedot
  • tiedot ajoneuvon korjaustarpeista ja liikkumistarpeistasi jatkossa.

Sivustojemme ja mobiilisovellustemme käytön yhteydessä

Keräämme seuraavat tiedot:

Selaimen tiedot, mukaan lukien:

  • verkkolokit
  • paikkatiedot.

Toiminta internetissä tai muu toiminta, mukaan lukien:

  • selaus- tai hakuhistoria 
  • tiedot vuorovaikutuksestasi verkkosivustojemme, mobiilisovellustemme, sähköpostiviestiemme tai mainostemme kanssa.

Laitteen tiedot, mukaan lukien:

  • laitteen yksilöivät tunnisteet
  • IP-osoite
  • käyttöjärjestelmä
  • tarkat paikkatiedot.

Sijaintitietoja (jos ne ovat käytössä ja jos olet antanut luvan niiden käyttöön) käytetään seuraaviin tarkoituksiin: 

  • Verkkosivustomme käyttävät laitteesi sijaintitietoja (kuten postinumeroa, kaupunkia tai maantieteellistä aluetta) tarjotakseen sinulle palveluita, kuten helpottaakseen toimipisteen löytämistä.  

  • Kun käytät mobiililaitetta, sijaintitietoja ja laiteyhteyksiä käytetään ilmoitusten ja tarjousten lähettämiseen, vuokraustietojen vahvistamiseen sekä muiden kokemustasi parantavien tietojen tarjoamiseen. 

  • Sijaintitietojen käytön salliminen voi auttaa sinua paikantamaan vuokra-ajoneuvon. Voit myös nopeuttaa noutoa ja palautusta sallimalla sijaintitietojen käytön vuokra-ajoneuvosi läheisyydessä.  

 

Sallimalla laitteesi kameran käytön voit ladata kuvallisen henkilöllisyystodistuksen ja/tai todisteen vuokra-ajoneuvosi kunnosta nopeampaa palvelua varten (jos saatavilla).   

 

Voit milloin tahansa evätä pääsyn laitteesi tarkkoihin sijaintitietoihin sekä estää kameran ja Bluetooth-yhteyden käytön muuttamalla asetuksia mobiilisovelluksessa tai laitteessasi.  Osa toiminnoista tai palveluista ei ehkä ole käytettävissä, jos pääsy edellä mainittuihin tietoihin ja ominaisuuksiin evätään. 

 

Evästeiden ja muiden automatisoitujen tiedonkeruutekniikoiden käyttö

Kun käyt verkkosivustoillamme, käytät mobiilisovelluksiamme ja avaat tai napsautat lähettämiämme sähköpostiviestejä tai mainoksia, me tai kolmannet osapuolet, joiden kanssa työskentelemme, keräämme automaattisesti joitakin tietoja käyttämällä erilaisia tekniikoita, kuten evästeitä, jäljitteitä, pikseleitä, verkkotunnisteita, verkkopalvelimen lokitietoja ja vastaavia tiedonkeruutyökaluja, ellei sovellettava laki edellytä siihen lupaa. Katso lisätietoja  evästekäytännössämme

Kyselyihin tai kampanjoihin osallistumisen yhteydessä

Keräämme seuraavat tiedot:

  • markkinointivalinnat
  • tarjottuja palveluja koskeva palaute.

Kolmansilta osapuolilta keräämämme tiedot

Saamme sinusta ja taloudestasi lisätietoja esimerkiksi seuraavilta kolmansilta osapuolilta:

  • Asiakaslähteet, kuten kolmannen osapuolen varaussivustot (joilta saamme yleiset yhteystiedot ja varauksen vahvistusnumeron vuokrauksen toteuttamiseksi), työnantajasi (yleiset yhteystiedot), luotto-osuuskunnat ja vakuutuspalveluntarjoajasi (yleiset yhteystiedot ja tiedot vakuutuksista), ajoneuvojen myyntipaikat (jotka toimittavat meille pyynnöstäsi yhteystietosi, kun tiedustelet jostakin myytävänä olevasta ajoneuvosta);
  • Suositteluohjelmamme ja vastaavat ohjelmat (mikäli soveltuu);
  • Hotellien, lentoyhtiöiden ja muiden palveluiden kanta-asiakasohjelmat, joista saamme yleiset yhteystietosi ja varaustiedot;
  • Kolmannet osapuolet, jotka tarjoavat meille petosten estämistä varten henkilöllisyyden (tarvittaessa rahoituksen) ja asiakirjojen aitouden tarkistamiseen liittyviä palveluja;
  • Luotonantoon ja rahoitukseen liittyvät kumppanit, mukaan lukien luottotietoyritykset, jotka avustavat luottohakemusten viimeistelyssä ajoneuvon hankinnan rahoittamista tai yritysvuokraustilin hakemista varten.
  • Franchising-yritykset ja varauksia toteuttavat yritykset, joilta saamme tietoja tekemistäsi vuokrauksista;
  • Palveluntarjoajat, kuten asiakastuki (asiakaspalveluun liittyvät tiedot ja tekemäsi tiedustelut), turvallisuuspalvelut (videovalvontajärjestelmän kuvamateriaali sinusta) ja asiakaskyselyjen tekijät (vastauksesi asiakaskyselyihimme);
  • Markkinointipalvelujen tarjoajat, joiden toimittamia tietoja hyödynnämme tuotteitamme ja palvelujamme koskevassa viestinnässä, mukaan lukien sähköpostien hankintapalvelut, tietojen suodatuspalvelut, tietojen välittäjät ja markkinointitutkimuskumppanit ja -ympäristöt;
  • Julkisesta sisällöstä, jota olet jakanut sosiaalisessa mediassa.

Ajoneuvomme

Yhdistetyt ajoneuvo- ja telematiikkatiedot

Ajoneuvoissamme voi olla telematiikkalaitteita, kuten esiasennettuja tapahtumatietojen tallentimia, paikannuslaitteita, OnStar® -laitteita ja muita tietoliikennejärjestelmiä, jotka voivat olla yhteydessä internetiin tai matkapuhelinpalveluihin. Me (ja ajoittain ajoneuvon valmistaja ja muut valtuutetut kolmannet osapuolet) saatamme kerätä tietoja näistä telematiikkalaitteista ja muista palveluista ja teknologioista sekä käyttää ja jakaa näitä tietoja jäljempänä kuvatulla tavalla tai tässä tietosuojakäytännössä muutoin kuvatulla tavalla. Nämä tiedot liittyvät ainoastaan ajoneuvoon, ja niitä ylläpidetään tunnistamattomina tai anonymisoituina tietoina. Tietoja käytetään vain alla kuvattuihin tarkoituksiin.  Kaikkia sinua koskevia tietoja käsitellään henkilötietoina tämän tietosuojakäytännön mukaisesti.  Vastuullasi on ilmoittaa matkustajille ja muille kuljettajille, että auton tietoja kerätään ja käytetään tässä osiossa kuvatulla tavalla.

Voit myös hyväksyä tai ostaa lisälaitteita, joiden avulla voit kerätä tiettyjä ajoneuvotietoja.  Katso lisätietoja valmistajan käyttöehdoista ja tietosuojakäytännöstä. 

 

Telematiikkalaitteiden ja muiden esiasennettujen palvelujen ja tekniikoiden käyttöön sovelletaan vuokrausehtojamme, ja joissakin tapauksissa ajoneuvon valmistajan ja/tai kyseisen teknologian toimittajan käyttöehtoja ja tietosuojakäytäntöä.  OnStariin liittyviä tietoja on osoitteessa www.onstar.com.  Muihin ajoneuvovalmistajiin liittyviä tietoja löydät täältä.  Jotkin tai kaikki ominaisuudet voivat olla käytössä aina, vaikka muut ajoneuvon palvelut tai medialaitteet olisivat poissa käytöstä.  Jos et ole varma, sisältääkö vuokra-ajoneuvosi telematiikkalaitteita tai -järjestelmiä, ota yhteyttäajoneuvon.vuokrauspisteeseen.

 

Keräämme ja käytämme ajoneuvotietoja vuokrauksen tyypin mukaan seuraavasti:

  • Polttoainetiedot: käytämme näitä tietoja polttoainemaksujen kirjaamisen ja laskuttamisen helpottamiseksi.
  • Matkamittarin tiedot: käytämme näitä tietoja matkakorvauksien laskuttamiseen (jos sovellettavissa) ja ajoneuvokantamme hallintaan. 
  • Ajoneuvon vianmääritys- ja suorituskykytiedot: käytämme näitä tietoja ajoneuvon huoltotarpeiden tunnistamiseen ja ajoneuvokantamme hallintaan.   
  • Mobiililaite- tai sovellusyhteydet, joiden avulla voimme lähettää käskyjä ajoneuvolle ja jotka helpottavat ja nopeuttavat ajoneuvon vuokrausta sekä CarShare- ja Car Club -palvelujen käyttöä: keräämme esimerkiksi tietoja, joiden avulla voimme avata tai lukita ajoneuvon ovet etäyhteydellä.
  • Sijaintitiedot: keräämme ajoneuvon sijaintitietoja ja käytämme niitä seuraaviin tarkoituksiin:
    • tiepalvelujen tarjoajien käyttöön, jotta sinulle voidaan tarjota tiepalveluita
    • hätäpalvelujen tarjoajien käyttöön, jotta sinulle voidaan lähettää hätäpalveluja
    • sellaisen ajoneuvon löytämiseksi, jonka uskomme olevan kadonnut, varastettu tai hylätty
    • CarShare- ja Car Club -palveluiden aloitus- ja lopetusaikojen seuraamiseen laskutuksen helpottamiseksi.  
  • Tapahtumatietojen tallentimet: Tietyissä tapauksissa voimme käyttää näitä tietoja onnettomuustutkimuksissa ja korvausvaatimuksiin liittyvissä toimissa. 
  • Lain vaatima tiedottaminen ja hätätilanteet: saatamme jakaa ajoneuvon tietoja, kuten sijaintitietoja, jos laki näin vaatii tai hätätilanteessa.  Yhdistyneen kuningaskunnan ja Euroopan unionin alueella ajoneuvomme ovat lisäksi vaatimusten mukaisesti varustettuja eCall-tekniikalla, joka aktivoituu, jos ajoneuvo on mukana onnettomuudessa. eCall ilmoittaa onnettomuudesta automaattisesti hätäkeskukseen ja välittää siitä tietoja hätäkeskukselle. Myös meillä on pääsy näihin tietoihin, ja käytämme ja jaamme niitä.   

Säilytämme ajoneuvotietoja säilytysajan perusteella liiketoimintatarpeidemme ja lakisääteisten vaatimusten mukaisesti.  Saatamme käyttää ja tallentaa näitä tietoja myös sopimuksemme päättymisen jälkeen.

Tietoviihdejärjestelmät ja ajoneuvovalmistajan sovellukset

Jos yhdistät mobiililaitteen ajoneuvojemme navigointi- tai viihdejärjestelmiin ja käytät ajoneuvossa OnStaria, Apple CarPlayta, Android Autoa tai muita vastaavia kolmannen osapuolen ohjelmistoja tai palveluja tai jos käytät ajoneuvon viihdejärjestelmien tai jonkin muun laitteen navigointiominaisuuksia, henkilötietojasi ja muita tietoja voidaan siirtää ja tallentaa näihin järjestelmiin. Emme voi taata näiden tietojen tietosuojaa tai luottamuksellisuutta. Sinun on poistettava kaikki tällaiset henkilötiedot ja muut tiedot järjestelmistä ennen ajoneuvon palauttamista, jotta muut henkilöt eivät voi käyttää näitä tietoja.

Jos lataat ajoneuvovalmistajan tai muun kolmannen osapuolen tarjoaman mobiilisovelluksen ja rekisteröit ajoneuvon kyseisessä sovelluksessa, sovelluksen käyttäminen voi johtaa telematiikkatietojen ja muiden tietojen (paikannustietojen ja henkilökohtaisten tietojen) jakamiseen ajoneuvovalmistajan kanssa. Tällaisten sovellusten käyttöön sovelletaan yksinomaan kolmannen osapuolen mobiilisovelluksen käyttöehtoja ja tietosuojakäytäntöä. Poista sovellus mobiililaitteestasi tai poista ajoneuvo sovelluksesta ennen kuin palautat ajoneuvon.

 

Kanta-asiakasohjelmat ja ilmoitus taloudellisesta kannustimesta

Halutessasi voit liittyä johonkin kanta-asiakasohjelmistamme. Nämä ohjelmat tarjoavat etuja, kun asioit kanssamme.

Ohjelmiin liittyminen on täysin vapaaehtoista. Työnantajasi voi kuitenkin halutessaan käyttää kanta-asiakasohjelmaamme osana yrityksen matkustuskäytäntöjä. Jos olet itse tai yrityksesi on liittynyt johonkin kanta-asiakasohjelmistamme, voit peruuttaa jäsenyytesi milloin tahansa globaalin tietosuojaportaalimme tai Yhteydenotto-sivun kautta. Tarjoamme sinulle mahdollisuuden osallistua useisiin kanta-asiakasohjelmiin, kuten Alamo Insiders-, Emerald Club- ja Enterprise Plus -ohjelmiin. Tietyt keräämämme henkilötiedot sinusta, mukaan lukien nimi, osoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, ajokorttitiedot, syntymäaika, luottokorttitiedot tai muut maksutiedot, yritystiedot ja lentobonustiedot (jos saatavilla), mahdollistavat kanta-asiakasohjelmien ja etuuksien, kuten alennusten, vuokrahyvitysten ja ajoneuvoetuuksien, tarjoamisen. Sinulla voi olla mahdollisuus liittää Enterprise-kanta-asiakasohjelman tilisi valikoidun kumppanin olemassa olevaan tiliisi. Kun tilit on liitetty, Enterprise ja kumppani jakavat tietoa kuvatulla tavalla samoin kuin tilien liittämishetkellä.

Voit tutustua kanta-asiakasohjelmien etuihin ja ehtoihin, mukaan lukien mukana olevat kumppaniohjelmat ja -edut, sekä liittyä niihin osoitteessa:

Nauti edullisista autonvuokraushinnoista Alamo Insidersin avulla - Alamo Rent a Car

Emerald Club -ohjelman edut | National Car Rental

Tietoja Enterprise Plus -ohjelmasta | Enterprise Rent-A-Car

Kumppanin kanta-asiakasohjelma | Alamo Rent A Car

Kumppanin palkinnot | National Car Rental

 Enterprise-kumppanien kanta-asiakasohjelmat | Enterprise Rent-A-Car

 

Etujen määrä ja tyyppi määräytyvät sen mukaan, missä määrin osallistut Enterprisen kanta-asiakasohjelmiin. Voimme ajoittain muuttaa osallistumisehtoja. Kohdennettua mainontaa varten jaettujen henkilötietojen luokat

· Yhteystiedot

· Laitetiedot

· Maantieteellinen sijainti (vain alue)

· Tuotemieltymykset

· Kaupalliset kytkökset

  Työtiedot

· Tapahtumatiedot

Katso edellä olevasta kohdasta ”Kenen kanssa jaamme tietoja” niiden kolmansien osapuolten luokat, jotka voivat saada henkilötietoja kanta-asiakastiliin liittyen.

Voit erota Enterprisen kanta-asiakasohjelmista milloin tahansa täyttämällä seuraavan lomakkeen: Online-tietosuojalomake (onetrust.com). Huomaa, että saatamme jatkaa sinua koskevien tietojen käsittelyä Enterprisen kanssa tekemiesi liiketoimien yhteydessä. Jos päätät jäsenyytesi tai käytät oikeuksiasi henkilötietojesi poistamiseen, emme ehkä pysty tarjoamaan sinulle kaikkia Enterprise-kanta-asiakasohjelmien tai niihin liittyvien kumppaniohjelmien etuja.

Enterprisen kanta-asiakasohjelmien kautta saatavat hinta- ja palveluedut, kuten alennukset ja hyvitykset, perustuvat kohtuulliseen määritelmään siitä arvosta, jonka saamme keräämällä ja säilyttämällä sinua koskevia henkilötietoja liiketoimintamme harjoittamisen yhteydessä. Arvossa otetaan huomioon useita tekijöitä lain sallimissa rajoissa, mukaan lukien (mutta ei rajoittuen) tietojen keräämisestä ja käsittelystä aiheutuneet kulut, palkkioiden tarjoamisesta aiheutuneet kulut sekä arvioitu rajatuotto, jonka saatamme saada Enterprisen kanta-asiakasohjelmaan osallistujan tiedoista.

 

Lasten tietosuoja

Sivustojamme ja verkkomarkkinointiamme ei ole suunnattu alle 18-vuotiaille tai maasi lainsäädännön mukaan alaikäisille lapsille, eikä Enterprise Holdings tietoisesti kerää alaikäisten henkilötietoja. Jos kuitenkin uskot, että lapsesi on antanut meille henkilötietojaan, sinun on pyydettävä meitä poistamaan ne ottamalla meihin yhteyttä tämän sivun ylälaidassa olevan linkin kautta.

Miten käytämme sinua koskevia tietoja

Käytämme sinusta tai sinulta keräämiämme tietoja palvelujemme tarjoamiseen ja seuraaviin tarkoituksiin:

kun se on tarpeellista sinulle tarjoamiamme palveluja koskevan sopimuksen täytäntöön panemiseksi, esimerkiksi

  • Autamme liiketoimissa, joita pyydät (tai joku pyytää puolestasi), kuten moottoriajoneuvojen varaamisessa, vuokraamisessa, hankkimisessa ja liisaamisessa sekä ajoneuvojoukon ja onnettomuuksien hallintapalvelujen toimittamisessa.
  • tärkeiden ajoneuvon varausta, vuokrausta, liisausta tai ostoa koskevien tietojen kertominen, paitsi jos sovellettava laki edellyttää suostumuksesi pyytämistä tällaiseen viestintään  (Nämä liiketapahtumiin liittyvät viestit lähetetään sinulle sähköpostitse, tekstiviestillä tai puhelussa.);
  • kanssasi käytyyn viestintään liittyvän asiakaspalvelun tarjoaminen ja vastaaminen tiedusteluihisi;
  • sinun lisäämisesi kanta-asiakasohjelmiimme ja näiden ohjelmien jäsenyyteen liittyvien tietojen lähettäminen
  • sinun lisäämisesi CarShare- ja Car Club -ohjelmiimme ja näiden ohjelmien jäsenyyteen liittyvien tietojen lähettäminen.

Kun tietoja tarvitaan oikeudellisten velvoitteiden täyttämiseksi, mukaan lukien seuraavat käyttötarkoitukset:

  • ajoneuvon sijaintitietojen käyttäminen ja jakaminen hätäpalveluntarjoajille, mikäli joudut onnettomuuteen
  • Tietojen käyttäminen ja jakaminen valtion viranomaisille ja valvontaviranomaisille, kun lainsäädäntö tai liikennelainsäädäntö niin edellyttää, tai vastauksena oikeustoimeen, oikeudelliseen velvoitteeseen tai oikeudelliseen pyyntöön, mukaan lukien asianmukaisten pakoteluetteloiden tarkistaminen, tai yleisen turvallisuuden ylläpitämiseen.

Kun tietoja tarvitaan laillisten oikeuksiemme vuoksi (alla kuvatun mukaan) ja kun tietosuojaoikeutesi eivät syrjäytä laillisia oikeuksiamme, mukaan lukien seuraavat käyttötarkoitukset:

  • Tärkeiden vuokraustasi koskevien tietojen kertominen sinulle ja ensiluokkaisen palvelun tarjoaminen. Nämä liiketapahtumiin liittyvät viestit lähetetään sinulle sähköpostitse, tekstiviestillä tai puhelussa.
  • Apuna entistä parempien tuotteiden ja palvelujen tarjoamisessa esimerkiksi arvioitaessa henkilöstömme toimintaa ja saatujen tuotteiden ja palvelujen laatua sekä kehitettäessä sivustojamme, toimitilojamme ja palvelujamme.  Sinulta voidaan pyytää palautetta sähköpostitse, tekstiviestillä tai puhelimitse, paitsi jos sovellettava laki edellyttää suostumuksesi pyytämistä tällaiseen viestintään.
  • Tilastojen ja analyysien koostaminen siitä, miten asiakkaamme käyttävät sivustojamme, tuotteitamme ja palvelujamme. Näitä tilastoja käytetään vain paremman asiakaspalvelun ja parempien tuotteiden, ominaisuuksien ja toimintojen tarjoamiseen jatkossa sinulle ja muille asiakkaille.
  • Profiilin luominen sinusta ja toiminnastasi kanssamme, jotta voimme tarjota sinua kiinnostavia yksilöityjä tarjouksia, mahdollisuuksia ja palveluja. Käytämme laitteiden välistä seurantaa parantaaksemme mainontakokemustasi. Tämä tarkoittaa, että voimme kerätä ja yhdistää tietoja eri laitteistasi, jotta voimme näyttää sinulle kiinnostuksenkohteidesi mukaisia mainoksia;
  • Laillisten oikeuksiemme turvaaminen ja verkostojemme ja omaisuutemme turvallisuuden hallitseminen, muun muassa sivustojemme suojaaminen roskapostilta ja väärinkäytöiltä. Käytämme esimerkiksi videovalvontajärjestelmää toimipisteidemme turvallisuuden varmistamiseen.
  • Vahingontorjuntaa varten säilytämme tietoja henkilöistä, joiden aiempi toiminta kanssamme on antanut syyn epäillä maksujen laiminlyöntiin tai turvallisuuteen liittyvää riskiä.
  • Vastaanotamme, käytämme ja jaamme tietojasi kolmansien osapuolten kanssa petosten estämiseksi sekä meidän, yksityishenkilöiden ja yhteisön taloudellisten etujen, yksityisyyden, turvallisuuden ja omaisuuden suojaamiseksi. Teemme niin voidaksemme vastata lainvalvontaviranomaisten pyyntöihin, välttääksemme aiheuttamasi seuraamukset (esim. liikennesakot) ja voidaksemme käsitellä vaateita.
  • Käytämme tietojasi petostentorjunnassa, henkilöllisyyden tarkastamiseen ja henkilöllisyysasiakirjojen varmistamiseen sekä toisen yhteyshenkilön järjestämiseen vuokraamiseen liittyvää viestintää varten henkilökohtaisten yhteyshenkilöiden välityksellä.
  • Käytämme ja jaamme tietojasi kolmansien osapuolten kanssa, jotta voimme käyttää saatavilla olevia oikeuskeinoja tai rajoittaaksemme meille aiheutuvaa vahinkoa ja vaatiaksemme vuokraussopimuksen ja sivustomme ehtojen täytäntöönpanoa.
  • Jotta voimme käyttää ajoneuvon tietojärjestelmiä edellä Ajoneuvon tiedot -osassa mainittuihin tarkoituksiin, kuten auttaaksemme varastetuksi tai hylätyksi uskomamme ajoneuvon paikantamisessa ja helpottaaksemme ajoneuvon palauttamista (jos etäpalautus on käytettävissä), sekä laskutukseen;
  • Voimme käyttää henkilötietoja markkinointi- ja myynninedistämistarkoituksiin näyttääksemme sinulle mielenkiinnon kohteidesi mukaan räätälöityjä mainoksia tuotteista ja/tai palveluista sosiaalisessa mediassa ja muilla verkkosivustoilla, ellei sovellettava laki edellytä siihen lupaa. 
  • Vastaanotamme, käytämme ja jaamme tietojasi kolmansien osapuolten kanssa petosten estämiseksi, havaitsemiseksi ja raportoimiseksi sekä meidän, yksityishenkilöiden ja yhteisön taloudellisten etujen, yksityisyyden, turvallisuuden ja omaisuuden suojaamiseksi. Teemme niin voidaksemme vastata lainvalvontaviranomaisten pyyntöihin, välttääksemme vastuun aiheuttamistasi seuraamuksista (esim. liikennesakot) ja voidaksemme käsitellä vaateita.
  • Siirrämme tietojasi kohdassa Maailmanlaajuinen tiedonsiirto ja -käsittely kuvatulla tavalla.

  • Vastaanotamme, käytämme ja jaamme tietojasi kolmansien osapuolten kanssa petosten estämiseksi, havaitsemiseksi ja raportoimiseksi sekä meidän, yksityishenkilöiden ja yhteisön taloudellisten etujen, yksityisyyden, turvallisuuden ja omaisuuden suojaamiseksi. Teemme niin voidaksemme vastata lainvalvontaviranomaisten pyyntöihin, välttääksemme vastuun aiheuttamistasi seuraamuksista (esim. liikennesakot) ja voidaksemme käsitellä vaateita.

Seuraaviin käyttötarkoituksiin, kun olet antanut suostumuksesi sijaintimaasi lainsäädännössä edellytetyllä tavalla.

  • Sinulle parhaiten sopivien, esimerkiksi apuvälineillä varustettujen, autojen tarjoaminen sinulle. Joissakin tapauksissa tämä edellyttää, että meidän on tehtävä päätelmiä tai nimenomaisesti kerättävä tietoja terveydentilastasi tai fyysisestä tilastasi.
  • Kertakäyttöisten käyttökoodien lähettäminen tekstiviestillä.
  • Soveltuvissa tilanteissa pyytääksemme sinulta palautetta sähköpostitse, tekstiviestillä tai puhelimessa, jotta voimme tarjota entistä parempia tuotteita ja palveluja, esimerkiksi arvioidessamme henkilöstömme toimintaa ja toimitettujen tuotteiden ja palvelujen laatua sekä kehitettäessä sivustojamme, toimitilojamme ja palvelujamme.
  • Soveltuvissa tilanteissa tiedustellaksemme, haluatko vastaanottaa kampanjaviestejä tai kohdennettua markkinointiviestintää ja tietoa sinua mahdollisesti kiinnostavista mahdollisuuksista ja palveluista sähköpostitse tai tekstiviestillä. Näihin sisältyy kutsuja kanta-asiakasohjelmiimme, päivitysilmoituksia, tarjouksia ja alennuksia, sähköisiä muistutuksia keskeneräisistä sähköisistä jäsenyyslomakkeista tai varauksesta sekä tietoja muista tarjoamistamme palveluista ja tuotteista. Mainontakokemuksen parantamiseksi käytämme laitteiden välistä seurantaa, jotta voimme näyttää sinulle kiinnostuksenkohteitasi vastaavia mainoksia. Osa näistä tarjouksista lähetetään mainontana muilla kuin Enterprisen sivustoilla, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa tai muilla digitaalisilla alustoilla;
  • Ajoneuvon tietojen käyttäminen sovittujen maksutapahtumien suorittamiseen ja hallintaan sekä vuokrasopimuksen mukaisten velvollisuuksien täyttämiseen tarvittaessa. 
  • Voit peruuttaa suostumuksesi milloin tahansa, mutta peruutus ei vaikuta peruutushetkeä edeltäneen käsittelyn laillisuuteen.

Henkilötietojesi säilyttäminen

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin tarvitsemme niitä liiketoimintatarkoituksiimme:

Vuokraustapahtumat

Säilytämme vuokrasopimuksiisi liittyviä tietoja enintään 7 vuotta vuokrauspäivästä liiketoimintamme tarpeiden ja muiden lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti. Säilytämme tietoja suorittamistasi maksuista 2 vuotta maksutapahtuman jälkeen (riippuen vuokrauspisteen sijainnista). 

Automyynti

Säilytämme ajoneuvon kauppa-asiakirjoja enintään 10 vuoden ajan myyntipäivästä, ottaen huomioon paikallisesta lainsäädännöstä johtuvat muut vaatimukset.

Vaateet

Säilytämme tietoja vuokraajiin tai muihin henkilöihin liittyvistä vaateista vaateen käsittelyn ajan ja enintään 10 vuoden ajan velvoitteemme suorittamisesta, muut oikeudelliset vaatimukset huomioon ottaen.

Asiakaspalveluun liittyvät tiedustelut

Säilytämme yleiset tiedustelut 3 vuoden ajan ja valitukseen johtaneet tiedustelut 7 vuoden ajan.

Markkinointi- ja analytiikkatarkoitukset

Säilytämme evästeisiin ja muihin verkkotunnisteisiin liittyviä tietoja enintään 3 vuotta. Säilytämme muita markkinointitietoja, kuten sähköpostitilauksiin ja kanta-asiakasohjelmaan liittyviä tietoja, enintään 7 vuotta sen jälkeen, kun olet viimeksi ollut yhteydessä meihin.

Kiistat ja lainvalvonta

Jos joudumme mukaan oikeudenkäyntiin tai viranomaisten tai valvontaviranomaisten selvitykseen, säilytämme tiedot oikeudenkäynnin tai selvityksen ajan sekä 5 vuotta sen jälkeen. Jos sovittelu vaatii tietojen säilyttämistä pidempään, säilytämme tiedot siihen vaadittavan ajan. Jos toimitamme tietoja viranomaisille, säilytämme siitä tiedon vuoden ajan tutkimuksen päättymisestä.

Kenen kanssa jaamme tietoja

Maailmanlaajuisena liikenneratkaisujen tarjoajana jaamme tietojamme seuraavilla tavoilla voidaksemme tarjota saumattomat asiointitapahtumat.  

Tytäryhtiöt

Jaamme yhteystietosi ja ajokorttisi, tapahtumiesi, kanta-asiakasohjelmasi ja taustayhteisösi tiedot, terveystietosi, lisätietosi, vaateidesi tiedot, autokauppasi rahoitustiedot ja henkilötiedot ja autokaupan tapahtumatiedot tytäryhtiöillemme pyytämiesi tapahtumien toteuttamista varten ja (suostumuksesi perusteella ja soveltuvin osin) markkinointitarkoituksia varten. Katso luettelo Tytäryhtiöt-sivulta.  Luettelon tiedot voivat muuttua ajoittain, joten tarkista sivuston sisältö muutosten varalta säännöllisesti. Tytäryhtiöidemme IT-, markkinointi-, toiminta- ja asiakaspalveluyksiköiden työntekijät käyttävät tietojasi tämän Tietosuojakäytännön kuvaamalla tavalla esimerkiksi, sovellettavan lainsäädännön niin vaatiessa, lähettääkseen sinulle tietoja tuotteista ja palveluista tai vastatakseen tiedusteluihisi.

Franchising-yritykset

Liiketoiminnan luonteen vuoksi meidän on jaettava yhteystietosi ja soveltuvin osin ajokorttisi tiedot, liiketapahtumien tiedot, kanta-asiakkuuden ja taustayhteisön tiedot ja (soveltuvin osin) terveystiedot franchising-yrityksellemme (Franchising-yritykset).  Katso luettelo Franchising-yritykset-sivulta. Luettelon tiedot voivat muuttua ajoittain, joten tarkista sivuston sisältö muutosten varalta säännöllisesti.  Näissä tilanteissa Franchising-yritys on itsenäinen tietojen hallinnoija tai vastaava (sovellettavan lainsäädännön mukaisesti), joten sillä on oma tietosuojakäytäntö, joka koskee sille antamiasi vuokraustietoja ja niiden käsittelyä. Kehotamme sinua tarkistamaan omaan tilanteeseesi sopivan Franchising-yrityksen tietosuojakäytännön.

Voit selvittää varausvahvistuksesi mukana toimitetusta tiivistelmästä, vuokrausehdoista tai sivustostamme, kuka on sovellettavan lain mukaan henkilötietojesi rekisterinpitäjä tai vastaava sovellettavan lain mukainen taho. Tiedot ovat myös Yhteydenotto-sivulla.

Huolintayritykset

Vuokraustapahtumat

Voimme toteuttaa vuokrauksen eri palveluntarjoajan kautta tietyissä maissa. Jos esimerkiksi varaat auton ja kuljettajan maasta, jossa kuljettaja on pakollinen, lähetämme yhteystietosi ja liiketapahtuman tiedot varauksen toteuttajalle kyseisessä maassa. Jos auton ja kuljettajan varaus on mahdollista, kyseiset palvelut tuottaa varauksen yhteydessä mainitsemamme yritys. Yritykset ovat tavoitettavissa sivustojemme kautta, mutta ne ovat itsenäisiä toimijoita, ja kehotamme sinua tarkistamaan omaan tilanteeseesi sopivan yrityksen tietosuojakäytännön. Katso luettelo Franchising-yritykset ja varauksia toteuttavat yritykset -sivulta.

Automyyntitapahtumat

Car Sales tarkistaa ajoneuvon historian ja tekee ajoneuvon arvoraportin voidakseen arvioida vaihtoauton arvon.  Kun olet ostanut ajoneuvon jostain Car Sales -toimipaikastamme ja esität ajoneuvon lisävarusteita koskevia pyyntöjä (esimerkiksi nahkaverhoilu, sävytetyt ikkunalasit), jaamme yhteystietosi ja (soveltuvin osin) autokaupan ostotapahtuman tiedot asiaankuuluvia tuotteita ja palveluja tarjoaville yhtiöille. Näissä tilanteissa huolintayritys on itsenäinen rekisterinpitäjä tai vastaava (sovellettavan lainsäädännön mukaisesti), joten sillä on oma tietosuojakäytäntö, joka koskee sille antamiasi tietoja. Kehotamme sinua tarkistamaan omaan tilanteeseesi sopivan yrityksen tietosuojakäytännön.

Palveluntarjoajamme ja liikekumppanimme

Jaamme

yhteystietosi sekä ajokorttisi, tapahtumiesi ja vaateidesi tiedot, autokaupan rahoitustiedot ja henkilötiedot sekä auton ostotapahtuman tiedot

  • maksupalvelun ja hallinnollisen ja teknisen tuen tarjoajille
  • vakuutuskorvaus- ja yritysvuokrausasiakkaillemme tai muille asiakkaillemme tai kumppaneillemme ajoneuvon korjaamisen, vuokraustapahtumien ja palkinto-ohjelmien järjestämiseksi Enterprise Holdings -konsernin jäsenten kanssa    
  • ajoneuvojen noutopalveluille
  • perintäpalveluille
  • luottotietoyhtiöille
  • henkilöllisyyden ja osoitteen vahvistuspalvelujen tarjoajille
  • vaateiden käsittelijöille
  • ajoneuvojen valmistajille ja niiden ajoneuvojen korjauspalvelujen toimittajille ja/tai tiepalveluille
  • ajoneuvojoukon tarjoajille
  • muille palveluntarjoajille ajoneuvon korjausta ja vahinkojen arviointia varten.

Terveystiedot

  • vaateiden käsittelijöille
  • apuvälineiden toimittajille.

Yhteystiedot ja tapahtumatiedot

  • tiemaksujen ja sakkojen käsittelijöille.

Yhteystiedot, tapahtumatiedot ja kanta-asiakkuuksien ja taustayhteisön tiedot:

  • vakuutuskorvaus- ja yritysvuokrausasiakkaillemme tai muille asiakkaillemme tai kumppaneillemme vuokraustapahtumien ja palkinto-ohjelmien järjestämiseksi Enterprise Holdings -konsernin jäsenten kanssa
  • yhtiöille, jotka tekevät asiakastutkimuksia tai tyytyväisyystutkimuksia puolestamme
  • Viestintäpalvelujen tarjoajille, jotka lähettävät sähköpostiviestejä, tekstiviestejä ja muita markkinointiin tai palveluihin liittyviä viestejä sinulle meidän puolestamme. Euroopan unionissa viestintäpalvelujen tarjoajamme, Twilio, voi kerätä ja käsitellä tiettyjä sinua koskevia tietoja rekisterinpitäjänä näiden palveluiden tarjoamiseksi.   Katso lisätietoja Twilion tietosuojakäytännöistä vastaavasta tietosuojailmoituksesta täällä.
  • asiakastuen, kuten live chat -toimintojen, tarjoajille, jotta voimme tarjota sinulle asiakaspalvelua.
  • Kaupallisten tilikumppaniemme, jotka hallinnoivat tiliään kanssamme, mukaan lukien vuokrasopimuksen tai muun sopimuksen nojalla Enterpriselle mahdollisesti velkaa olevien summien maksamiseksi. Lisätietoja kumppaniemme tietosuojakäytännöistä on näiden kumppanien tietosuojakäytännöissä.

Verkko- ja mobiilisovellusten tiedot

  • analytiikkapalvelun ja teknisten ratkaisujen toimittajille sijaintiin perustuvia palveluja varten ja tietojemme analysoimista, rikastamista ja hallintaa varten, jotta voimme tarjota palvelujamme ja ylläpitää ja kehittää niitä
  • verkko- ja mobiilisovellusistuntojen toistopalvelua tarjoaville kumppaneille, jotta voimme toistaa käyttäjien istuntoja selauskokemuksen parantamista ja virheiden ratkaisemista varten, ja

Anonymisoidut ja tunnistamattomaksi käsitellyt tiedot

  • mainonta- ja markkinointikumppaneillemme ja kolmansien osapuolten mediaominaisuuksille, mukaan lukien sosiaalisen median sivustoille, joiden kanssa jaamme koostettuja tai tunnistamattomaksi käsiteltyjä tietoja asiakkaistamme, jotta ne voivat lähettää kohdennettuja mainoksia meidän puolestamme (tarvittaessa salassapitosopimukset huomioon ottaen).

Valtion viranomaiset

Henkilötietosi voidaan myös jakaa valtion viranomaisille yllä kuvattujen periaatteiden mukaan.

Myynti, yhdistyminen tai hallinnoijan muutos

Henkilötietosi voidaan myös siirtää toiselle yritykselle, jos Enterprise Holdingsin kaikki liiketoiminta tai omaisuus tai osa niistä vaihtavat omistajuutta tai jos ne siirretään, luovutetaan tai organisoidaan uudelleen. Tämä tapahtuu, jos osapuolet ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan tietojen kerääminen, käyttö ja luovuttaminen rajoittuu ainoastaan liiketoimintatapahtumaa koskeviin käyttötarkoituksiin, mukaan lukien sen toteaminen, jatketaanko liiketoimintatapahtumaa vai ei. Jos laki sitä edellyttää, sinulle ilmoitetaan sähköpostitse tai verkkosivustoillamme näkyvässä ilmoituksessa kaikista tällaisista henkilötietojesi omistajuuden tai hallinnoinnin muutoksista, tai kuten laki muutoin vaatii tai sallii.

Arvostelut

Voimme julkaista sivustoissamme asiakkaiden arvosteluja, joihin voi sisältyä yhteystietojasi. Käytämme prosessin hallinnointiin kolmannen osapuolen palveluja. Tämä palveluntarjoaja on vastuussa suostumuksesi hankkimisesta mikäli tarpeellista, sisällön poistamisesta pyynnöstäsi ja mahdollisiin kysymyksiisi vastaamisesta.

Sosiaalisen median alustat ja verkostot

Osassa verkkosivustoistamme on ominaisuuksia, kuten liitännäisiä, pienohjelmia tai muita kolmansien osapuolten tarjoamia työkaluja, jotka voivat johtaa tietojen keräämiseen tai jakamiseen meidän ja kolmannen osapuolen välillä. Kolmannen osapuolen tietojen käyttö ei kuulu tämän tietosuojakäytännön alaisuuteen. Sinulla voi olla oikeus kieltäytyä näiden tekniikoiden käytöstä, kuten tässä tietosuojakäytännössä on tarkemmin kuvattu.

Jos käytät jotakin näistä sosiaalisen median verkkosivustoista, etkä halua niiden keräävän tietojasi verkkosivustollamme ja yhdistävän kyseisiä tietoja jäsentietoihisi, sinun on kirjauduttava ulos käyttäjätililtäsi ennen kuin käyt verkkosivustollamme ja poistettava asiaankuuluvat evästeet. Voit myös estää sosiaalisten medioiden liitännäiset selaimen lisäosilla. Lisätietoja on sosiaalisen median sivustojen liitännäisiin liittyvissä ohjeissa tai evästekäytännössämme.

Maailmanlaajuinen tiedonsiirto ja -käsittely

Jotta voimme toimia ja tarjota sinulle palveluja globaalisti, antamasi tai keräämämme tiedot voidaan siirtää eri maihin ja niitä voivat käsitellä eri tahot. Enterprise ylläpitää maailmanlaajuisia tietojärjestelmiään ensisijaisesti Yhdysvalloissa. Jos saamme tai keräämme henkilötietojasi Yhdysvaltojen ulkopuolella, tiedot siirretään Yhdysvaltoihin ja niitä säilytetään siellä. Joissakin tapauksissa henkilötietojasi voidaan kuitenkin säilyttää Yhdysvaltojen ulkopuolella, kuten silloin, kun käytämme ulkopuolisia palveluntarjoajia, kuten puhelintukea, vaateiden käsittelijöitä ja IT-palveluntarjoajia.

Tarvittaessa Enterprise soveltaa vakiolausekkeita tai muuta hyväksyttyä mekanismia rajat ylittäviin siirtoihin. Tiedonsiirto EU:sta, Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja Sveitsistä Yhdysvaltoihin on kuvattu heti seuraavassa osassa. Emme kuitenkaan tukeudu Sveitsin ja Yhdysvaltojen väliseen tietosuojaperiaatteeseen tai Yhdistyneen kuningaskunnan ja Yhdysvaltojen väliseen tietosuojaperiaatteeseen, ennen kuin ne astuvat voimaan, mutta noudatamme niissä vaadittuja sitoumuksia jo ennen voimaanastumista.

 

EU:n ja Yhdysvaltojen välinen tietosuojaperiaate, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Yhdysvaltojen välinen tietosuojaperiaate sekä Sveitsin ja Yhdysvaltojen välinen tietosuojaperiaate

Sovellamme ja olemme sitoutuneet noudattamaan EU:n ja Yhdysvaltojen välistä tietosuojaperiaatetta, Yhdistyneen kuningaskunnan ja Yhdysvaltojen tietosuojaperiaatetta sekä Sveitsin ja Yhdysvaltojen välistä tietosuojaperiaatetta (”tietosuojaperiaatteet”). Olemme sitoutuneet käsittelemään kaikkia Euroopan unionin (EU) jäsenvaltioista, Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja Sveitsistä saatuja henkilötietoja näiden periaatteiden ja niissä sovellettavien periaatteiden mukaisesti.

Lisätietoja EU:n ja Yhdysvaltojen välisestä tietosuojaperiaatteesta sekä sertifiointimme on saatavilla Yhdysvaltojen kauppaministeriön sivustolla (https://www.dataprivacyframework.gov/s/). EU:n ja Yhdysvaltojen välisen tietosuojaperiaatteen mukaan saatujen tai siirrettyjen tietojen osalta meitä koskee Yhdysvaltojen Federal Trade Commissionin sääntömääräiset täytäntöönpanovaltuudet. Tietyissä tilanteissa voimme joutua luovuttamaan henkilötietoja Yhdysvaltojen viranomaispyyntöjen vuoksi tai kansalliseen turvallisuuteen tai lainvalvontaan liittyvien vaatimusten täyttämiseksi.

Enterprise Holdings on vastuussa saamiensa henkilötietojen käsittelystä tietosuojaperiaatteiden mukaisesti ja niiden myöhemmistä siirroista kolmannelle osapuolelle, joka toimii edustajana sen puolesta. Enterprise Holdings noudattaa kaikissa EU:sta, Yhdistyneestä kuningaskunnasta ja Sveitsistä peräisin olevissa henkilötietojen siirroissa tietosuojaperiaatteita sekä siirtoon liittyviä vastuuta koskevia säännöksiä.

Jos sinulla on ratkaisemattomia tietosuojaan tai tietojen käyttöön liittyviä huolia, joita emme ole käsitelleet tyydyttävästi, ota yhteys valitsemaamme yhdysvaltalaiseen erimielisyyksiä sovittelevaan kolmanteen osapuoleen (veloituksetta) osoitteessa https://www.jamsadr.com/DPF-Dispute-Resolution.

Tietyissä olosuhteissa, jotka on kuvattu tarkemmin Yhdysvaltojen kauppaministeriön sivustolla (https://www.dataprivacyframework.gov/s/), voit vedota sitovaan välimiesmenettelyyn, jos muut riitojen ratkaisumenettelyt eivät ole tuottaneet tulosta.

Franchising-yritykset / varauksia toteuttavat yritykset / konsernin omistamat toimipisteet

Jos teet varauksen, jonka toimittaa franchising-yritys tai erillinen varauksia toteuttava yritys toisessa maassa tai Enterprise-konsernin omistama toimipiste (esimerkiksi Yhdysvalloissa, Kanadassa, Saksassa, Espanjassa, Ranskassa, Irlannissa ja Isossa-Britanniassa), siirrämme henkilötietosi kyseisen maan franchising-yrityksellemme, erilliselle varauksia toteuttavalle yritykselle tai paikalliselle tytäryhtiöllemme, jotta pyytämäsi tapahtuma voidaan toteuttaa.

Yhteydenotto-sivulta voit tarkistaa, kuka on liiketoimintatapahtumaan liittyvien henkilötietojesi hallinnoija.

Oikeutesi

Euroopan talousalueen, Yhdistyneen kuningaskunnan, Sveitsin, Brasilian tai Japanin tietosuojalainsäädäntö antaa rekisteröidyille henkilöille seuraavat oikeudet:

  • oikeus kieltäytyä joistain henkilötietojesi keräys- ja käyttötavoista, mukaan lukien evästeiden ja vastaavien tekniikoiden käytöstä sekä henkilötietojesi käytöstä markkinointitarkoituksiin, sekä henkilötietojesi anonymisoinnista tietoanalyysia varten

  • oikeus saada pääsy henkilötietoihisi ja oikaista niitä tai vastustaa niiden käsittelyä tai, lakisääteiset poikkeukset huomioon ottaen, vaatia niiden poistamista

  • oikeus saada meille antamasi henkilötiedot, jotta voit siirtää ne toiselle yhtiölle

  • Peruuttaa antamasi suostumuksen (peruutus ei vaikuta peruuttamista edeltävän käsittelyn laillisuuteen)

Kalifornia

Kalifornian asukkailla on tiettyjä oikeuksia keräämiemme henkilötietojen suhteen.  Jos asut Kaliforniassa, voit käyttää henkilötietojasi koskevia seuraavia oikeuksia tietyin poikkeuksin ja rajoituksin:

  • oikeus saada pääsy meidän sinusta keräämiin henkilötietoihin ja saada tiedot siitä, kuinka keräsimme tiedot, mitkä ovat tietojen keräämisen syyt ja millaisille muille osapuolille olemme mahdollisesti luovuttaneet henkilötietojasi

  • oikeus korjata virheelliset henkilötiedot

  • oikeus poistaa sinusta keräämämme henkilötiedot

  • oikeus kieltää meitä myymästä/jakamasta henkilötietojasi

  • oikeus olla joutumatta syrjivän kohtelun kohteeksi tietosuojaoikeuksien käyttämisen seurauksena.

Evästeiden tai muiden seurantatekniikoiden käyttö luokitellaan Kalifornian laissa henkilötietojen "myynniksi" tai "jakamiseksi" (tässä yhteydessä "jakaminen" tarkoittaa kontekstisidonnaista käyttäytymiseen perustuvaa mainontaa). Voit kieltäytyä niiden käytöstä napsauttamalla verkkosivuston alareunassa olevaa "Tietosuojavalinnat"-painiketta.  

  1. Seuraavat luovutettujen henkilötietojen luokat nähdään Kalifornian laissa "myyntinä"/"jakamisena": laitteen tiedot ja maantieteelliset sijaintitiedot.
  2. Seuraavat kolmansien osapuolten ryhmät, joiden käyttöön henkilötietoja on luovutettu, katsotaan Kalifornian lain mukaan "myynniksi"/"jakamiseksi": sosiaalisen median alustat ja verkostot.

 

 

Virginia, Colorado ja Connecticut 

Jos asut Virginiassa, Coloradossa tai Connecticutissa, voit käyttää henkilötietojasi koskevia seuraavia oikeuksia tietyin poikkeuksin ja rajoituksin:

  • oikeus vahvistaa henkilötietojesi käsittely ja niihin pääsy

  • oikeus korjata sinusta keräämämme väärät henkilötiedot

  • oikeus poistaa sinusta keräämämme henkilötiedot

  • oikeus kieltää kohdennettu mainonta. 

Virginian, Coloradon ja Connecticutin asukkailla on myös oikeus valittaa päätöksestä, jonka olemme tehneet tietosuojaa koskevan pyyntösi yhteydessä. Toimita kaikki muutoksenhakupyynnöt vastaamalla alkuperäistä pyyntöäsi koskevaan viestiin tai lähettämällä meille sähköpostia osoitteeseen privacyrequests@ehi.com.

Nevada

 

Vaikka emme myy tietojasi, Nevadan lainsäädännön mukaan osavaltion asukkaat voivat silti pyytää, että emme myy heidän tietojaan.  Jos olet Nevadan osavaltion asukas, voit käyttää tätä oikeuttasi globaalissa tietosuojaportaalissamme, joka on saatavilla Yhteydenotto-sivulla.

 

Kanada

 

Jos asut Kanadassa Quebecin alueen ulkopuolella, sinulla on oikeus

  • saada pääsy henkilötietoihisi ja oikeus oikaista niitä

  • oikeus peruuttaa antamasi suostumus ja

  • soveltuvin osin oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle.

Quebec

  • Quebecin asukkailla on tiettyjä oikeuksia keräämiemme henkilötietojen suhteen. Jos asut Quebecissä, voit käyttää henkilötietojasi koskevia seuraavia oikeuksia tietyin poikkeuksin ja rajoituksin: oikeus saada pääsy meidän sinusta keräämiin henkilötietoihin

  • oikeus korjata henkilötietosi, jos huomaat, että ne ovat virheellisiä, epätäydellisiä tai vanhentuneita

  • oikeus pyytää meitä poistamaan sinusta keräämämme henkilötiedot

  • oikeus vastustaa ja rajoittaa sellaisten henkilötietojesi käsittelyä, jotka eivät enää vastaa todellisuutta tai ole tarpeellisia 

  • oikeus peruuttaa antamasi suostumus henkilötietojesi käsittelyyn

  • oikeus saada sinusta keräämämme henkilötiedot jäsennellyssä, yleisesti käytetyssä ja koneella luettavassa muodossa. 

Oikeuksiesi käyttäminen

Voit käyttää edellä kuvattuja soveltuvia oikeuksiasi globaalissa tietosuojaportaalissamme, joka on saatavilla Yhteydenotto-sivulla.  Jos haluat tehdä valituksen valvontaviranomaiselle Euroopassa, voit ottaa yhteyttä asianmukaiseen valvontaviranomaiseen. Jos asut Kanadassa, voit ottaa yhteyttä Kanadan yksityisyydensuojavaltuutettuun osoitteessa https://www.priv.gc.ca/cu-cn/index_e.asp tai yksityisyydensuojavaltuutetun toimistoon (Office of the Privacy Commissioner of Canada) osoitteessa 30 Victoria Street, Gatineau, Quebec, K1A 1H3. 

Tarvitsemme ehkä sinulta lisätietoja henkilöllisyytesi ja asuinpaikkasi varmistamista varten ennen pyyntösi käsittelemistä.  Kalifornian, Virginian, Coloradon ja Connecticutin asukkaita, jotka haluavat käyttää osavaltionsa tietosuojalain mukaisia oikeuksia, saatetaan vaatia todistamaan asuinpaikkansa esittämällä ajokortti tai virallinen osavaltion henkilöllisyystodistus.  Mustaa valokuvasi ja kaikki muut tunnistetiedot paitsi nimesi, osoitteesi ja ajokorttisi numero.  Lisäksi pidätämme oikeuden rajoittaa pääsyäsi tietoihisi tai oikeuden rajoittaa oikeuksiasi (esim. jos luovuttaminen on kielletty laissa tai jos toisen henkilön oikeuksia saatettaisiin loukata).  Joissakin tapauksissa tämä voi tarkoittaa, että voimme säilyttää henkilötietosi, vaikka peruisit suostumuksesi.

Kalifornian asukkaat voivat nimittää valtuutetun asiamiehen tekemään kuluttajansuojalain mukaisen pyynnön puolestaan täyttämällä ja allekirjoittamalla lomakkeentäällä.

Tutustu seuraaviin resursseihin, jos asut Brittiläisessä Kolumbiassa, Albertassa tai Quebecissä. Jos olet Brittiläisessä Kolumbiassa, voit tutustua oikeuksiesi käyttöön British Columbia Office of the Information and Privacy Commissioner -toimielimensivustolla. Jos olet Albertassa, voit tutustua käyttöpyyntöihin liittyviin asioihin täällä ja tehdä valituksia täällä. Jos olet Quebecissä, voit tutustua tietosuojaoikeuksiisi täällä Commission d’accès à l’information Quebec -toimielimen verkkosivustolla.

 Maailmanlaajuiset tietosuojan hallintatoiminnot (Global Privacy Controls, GPC)  

 

Tunnistamme yleisesti kaupallisesti tunnustetut kieltäytymisen asetussignaalit (esim. Global Privacy Controls, GPC). Tämän signaalin tunnistaminen koskee vain signaalin lähettänyttä laitetta ja/tai selainta, eikä se koske kaikkia laitteita/selaimia, joilla käytät tarjoamiamme palveluita.

 

Markkinointivalinnat

Voit kieltää suoramarkkinointiviestit Enterprise Holdingsilta sekä tytäryhtiöiltämme ja Franchising-yrityksiltämme noudattamalla jokaisessa viestissä olevia ohjeita.  Voit myös ottaa meihin suoraan yhteyttä käyttämällä tämän sivun yläosassa olevaa linkkiä.

Voit estää esitettävät mainokset muissa kuin Enterprisen sivustoissa napsauttamalla mainoksessa olevaa mainosvalintakuvaketta tai muuttamalla sivuston yksityisyysasetuksia.

Muutokset näihin käytäntöihin

Päivitämme Tietosuojakäytäntöämme ja Evästekäytäntöämme vastaamaan tietosuojakäytäntöjämme. Jos teemme merkittäviä muutoksia, ilmoitamme siitä sinulle ennen muutosten voimaantuloa sähköpostiviestillä (joka lähetetään tilissäsi määritettyyn sähköpostiosoitteeseen), julkaisemalla ilmoituksen tässä sivustossa tai jollakin muulla tavoin, jos laki niin vaatii tai sallii. Kehotamme sinua tarkistamaan tämän sivuston tiedot säännöllisesti uusimpien tietosuojakäytäntöjä koskevien tietojen varalta.

 

Yhteydenotto

Jos sinulla on kysyttävää yksityisyydestä ja tietosuojasta, siirry Yhteydenotto-sivullemme ja lähetä pyyntö globaalin tietosuojaportaalimme kautta.