MAAILMANLAAJUINEN TIETOSUOJAKÄYTÄNTÖ

Tämä käytäntö on päivitetty viimeksi 18. kesäkuuta 2019.

Enterprise Holdings, Inc. ja sen itsenäiset alueelliset tytäryhtiöt, jotka harjoittavat liiketoimintaa tuotemerkeillä Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental ja Alamo Rent A Car, sekä Truck Rental, Car Sales, CarShare ja Car Club, sekä Subscribe with Enterprise ja tytäryhtiömme Enterprise Fleet Management, Inc. (yhdessä "Enterprise Holdings" tai "me" eri taivutusmuodoissaan) kunnioittavat tietosuojaasi.  Olemme luoneet tämän tietosuojakäytännön ("Tietosuojakäytäntö") ja evästekäytännön ("Evästekäytäntö") kuvaamaan tapoja, joilla keräämme ja käytämme tietoja. Lisätietoja on alla olevissa osioissa.

Mitä tietoja keräämme

Sinusta kerättävät tiedot

Voit antaa meille tiettyjä tietoja maksutapahtumien yhteydessä, sivustossamme tai toimipisteessämme. Keräämme sinusta seuraavia henkilötietoja:

  • nimi, yhteystiedot, syntymäaika, ajokortin numero ja vanhenemispäivä sekä lähiomaisen yhteystiedot
  • ajoneuvon vuokraustiedot, mukaan lukien paikka, josta ajoneuvo vuokrataan, vuokrauspäivämäärä, vuokrauksen tyyppi ja toivomuksesi
  • luottokorttitiedot, Enterprise-, Alamo- tai National-kanta-asiakastiedot, online-käyttäjätilin tiedot, jäsen-/yritystunnistenumerot, passin tiedot ja lentobonus- tai matkakumppanitiedot
  • tiedot, joita annat markkinointivalinnoistasi, osallistuessasi kyselyihin tai hyödyntäessäsi kampanjatarjouksia
  • valokuvat, jotka toimitat itsestäsi, ajokortistasi tai kuiteistasi käyttämällä joissakin mobiilisovelluksissamme ja sivustoissamme käytettävissä olevia kameratoimintoja
  • terveydentilaasi koskevat tarvittavat tiedot, joiden avulla voimme tarjota sinulle autoilun apuvälineitä
  • taloudelliset tiedot, joita tarvitaan Car Salesin tai Fleet Managementin toimipaikassa ajoneuvoa hankittaessa tai vuokrattaessa.

Saamme sinusta lisätietoja esimerkiksi seuraavilta kolmansilta osapuolilta:

  • asiakaslähteet, kuten kolmannen osapuolen varaussivustot (joilta saamme yleiset yhteystiedot ja varauksen vahvistusnumeron vuokrauksen toteuttamiseksi), työnantajasi (yleiset yhteystiedot) ja vakuutuspalveluntarjoajasi (yleiset yhteystiedot ja tiedot vakuutuksista)
  • suositteluohjelmamme (mikäli soveltuu)
  • hotellien, lentoyhtiöiden ja muiden palveluiden kanta-asiakasohjelmat, joista saamme yleiset yhteystietosi ja varaustiedot
  • luottotietoyritykset, joilta saamme henkilöllisyyteen liittyviä tietoja petosten estämiseksi
  • franchising-yritykset, joilta saamme tietoja tekemistäsi vuokrauksista
  • palveluntarjoajat, kuten asiakastuki (asiakaspalveluun liittyvät tiedot ja lähettämäsi kysymykset), asiakaskyselyiden toteuttajat (vastauksesi asiakaspalvelukyselyihimme) ja markkinointipalvelujen tarjoajat (tietoja, joiden avulla voimme paremmin kertoa tuotteistamme ja palveluistamme).

Suostumuksellasi pääsemme käsiksi mobiililaitteesi tallentamiin sijaintitietoihin, kuten postinumeroon, kaupunkiin, suurkaupunkialueeseen tai maantieteelliseen alueeseen. Käytämme näitä tietoja toimittaaksemme sinulle toimipisteisiimme, palautustietoihin ja paikallisiin tarjouksiin liittyviä ilmoituksia sekä muuta sellaista tietoa, joka auttaa parantamaan palvelua. Voimme tunnistaa sinut sijaintitietojen perusteella vain, jos kirjaudut mobiilisovellukseemme. Sijaintitiedot säilytetään seitsemän vuotta. Tietoja ylläpitävät käyttämämme analysointipalvelujen tuottajat, Localytics ja Adobe.

Suostumuksellasi sovelluksemme käyttää laitteesi kameratoimintoa. Jos olet aiemmin sallinut meidän käyttää sijaintitietojasi tai laitteesi kameratoimintoa ja haluat myöhemmin perua luvan, muuta asetuksia omassa laitteessasi.

Ajoneuvon tiedot

Ajoneuvoissamme saattaa olla teknologiaa, joka kerää ja lähettää tietoja. ("Ajoneuvojen tietojärjestelmät").  Tiedot voivat sisältää tapahtumatietojen tallentimien (EDR), GPS-laitteiden, OnStar-järjestelmien tai muun vastaavan teknologian keräämiä tietoja.  Tietyt tai kaikki ajoneuvojen tietojärjestelmien toiminnot ovat käytössä vuokrauksen aikana. Jos ajoneuvoon on asennettu tietojärjestelmiä ja niiden käyttö on sallittu, ne antavat meidän kerätä ja käyttää muun muassa (1) sijaintitietoja, (2) törmäystietoja ja (3) auton toimintatietoja, kuten toimintakuntoon, matkamittarin lukemaan, rengaspaineeseen ja polttoaineen määrään liittyviä tietoja sekä muita diagnostiikka- ja suorituskykytietoja. Kerätyt tiedot saatetaan yhdistää meille ilmoittamiisi tietoihin. Niiden perusteella luomme esimerkiksi turvallisuuteen ja suorituskykyyn liittyvää tietoa, jonka avulla voimme tarjota parempia palveluita.  Ajoneuvosta kerättyjen tietojen käyttäminen voi sisältää tietojen jakamista tahoille, joita ne koskettavat, esimerkiksi palveluntarjoajille, kumppaneille ja muille tässä tietosuojakäytännössä mainituille tahoille.  Voimme varastoida ja käyttää tietoja myös vuokrasopimuksen päättymisen jälkeen. Sinulle tarjottujen ajoneuvon tietojärjestelmien käyttöä koskevat kyseisen ajoneuvon tietojärjestelmän toimittajan ja/tai ajoneuvon valmistajan ehdot ja tietosuojakäytäntö. (OnStarin tapauksessa tiedot ovat osoitteessa www.onstar.com.) Ne voivat sisältää järjestelmän ja palvelun rajoituksia, takuun poikkeuksia, korvausvastuun rajoituksia, langattoman palvelun toimittajan ehtoja, tietosuojakäytäntöjä, tietojen käytön ja jakamisen kuvauksia ja käyttäjän vastuita. Ajoneuvovalmistajat-sivulla on nähtävillä luettelo valmistajista, joilta ostamme ajoneuvoja.

Emme vastaa mistään käyttösi seurauksena ajoneuvoon jääneistä tiedoista. Emme pysty takaamaan kyseisten tietojen tietosuojaa tai luottamuksellisuutta, joten sinun on poistettava tiedot ennen ajoneuvon palauttamista.

Euroopan unionin alueella ajoneuvomme on EU-vaatimusten mukaisesti varustettu eCall-tekniikalla, joka aktivoituu, jos ajoneuvo on mukana onnettomuudessa. eCall ilmoittaa onnettomuudesta automaattisesti hätäkeskukseen ja välittää heille siitä tietoja. Myös meillä on pääsy näihin tietoihin ja käytämme ja jaamme niitä.    

Telematiikkatiedot jaetaan hätäpalvelujen tarjoajille, muille onnettomuustilanteessa toimiville osapuolille, telematiikkapalveluntarjoajille tai osapuolille, joille meillä on lakisääteinen tai sopimuksellinen velvoite toimittaa kyseisiä tietoja.

Lasten tietosuoja

Sivustojamme ja verkkomarkkinointiamme ei ole suunnattu alle 18-vuotiaille tai maasi lainsäädännön mukaan alaikäisille lapsille, eikä Enterprise Holdings tietoisesti kerää alaikäisten henkilötietoja. Jos kuitenkin uskot, että lapsesi on antanut meille henkilötietojaan, sinun on pyydettävä meitä poistamaan ne ottamalla meihin yhteyttä tämän sivun ylälaidassa olevan linkin kautta.

Miten käytämme sinua koskevia tietoja

Käytämme sinusta tai sinulta keräämiämme tietoja palvelujemme tarjoamiseen ja seuraaviin tarkoituksiin:

  • Kun tietoja tarvitaan sopimuksen solmimiseen kanssasi ja palvelujen tarjoamiseen sinulle sopimuksen voimassaoloaikana, mukaan lukien seuraavat käyttötarkoitukset:
    • Apuna pyytämissäsi liiketoimissa, kuten moottoriajoneuvojen varaamisessa, vuokraamisessa, hankkimisessa ja liisaamisessa.
    • Kanssasi käytyyn viestintään liittyvän asiakaspalvelun tarjoaminen ja tiedusteluihisi vastaaminen.
    • Sinun lisäämisesi kanta-asiakasohjelmiimme ja näiden ohjelmien jäsenyyteen liittyvän ei-markkinoinnillisen viestinnän lähettäminen.
  • Kun tietoja tarvitaan oikeudellisten velvoitteiden täyttämiseksi, mukaan lukien seuraavat käyttötarkoitukset:
    • Ajoneuvon sijaintitietojen jakaminen hätäpalveluntarjoajille, mikäli joudut onnettomuuteen.
    • Tietojen jakaminen valtion viranomaisille ja valvontaviranomaisille, kun lainsäädäntö niin edellyttää, tai vastauksena oikeustoimeen, oikeudelliseen velvoitteeseen tai oikeudelliseen pyyntöön.
  • Kun tietoja tarvitaan laillisten oikeuksiemme vuoksi (alla kuvatun mukaan) ja kun tietosuojaoikeutesi eivät syrjäytä laillisia oikeuksiamme, mukaan lukien seuraavat käyttötarkoitukset:
    • Tärkeiden vuokraustasi koskevien tietojen välittäminen sinulle. Nämä liiketapahtumiin liittyvät viestit lähetetään sinulle sähköpostilla, tekstiviestillä tai puhelussa. 
    • Apuna entistä parempien tuotteiden ja palvelujen tarjoamisessa esimerkiksi arvioitaessa henkilöstömme toimintaa ja saatujen tuotteiden ja palvelujen laatua sekä kehitettäessä sivustojamme, toimitilojamme ja palvelujamme.
    • Tilastojen ja analyysien koostaminen siitä, miten asiakkaamme käyttävät sivustojamme, tuotteitamme ja palvelujamme. Näitä tilastoja käytetään vain paremman asiakaspalvelun ja parempien tuotteiden, ominaisuuksien ja toimintojen tarjoamiseen jatkossa sinulle ja muille asiakkaille.
    • Luodaksemme profiilin sinusta ja toiminnastasi kanssamme, jotta voimme tarjota sinua kiinnostavia yksilöityjä tarjouksia, mahdollisuuksia ja palveluja.
    • Laillisten oikeuksiemme turvaaminen ja verkostojemme ja omaisuutemme turvallisuuden hallitseminen, muun muassa verkkosivujemme suojaaminen roskapostilta ja väärinkäytöiltä. Käytämme esimerkiksi videovalvontaa varmistaaksemme toimitilojemme turvallisuuden ja pidämme yllä luetteloja asiakkaista, joille emme vuokraa ajoneuvoja maksuongelmien tai turvallisuusriskien takia.
    • Tietojesi jakaminen kolmansille osapuolille petosten estämiseksi sekä liiketoimintaetujemme ja meidän tai väestön oikeuksien, tietosuojan, turvallisuuden ja omaisuuden suojelemiseksi. Teemme tätä periäksemme maksamattomia laskuja, välttääksemme vastuun saamistasi rangaistuksista (esim. haasteet liikennerikkomuksista) sekä käsitelläksemme vaateita.
    • Tietojesi jakaminen kolmansille osapuolille voidaksemme hankkia saatavilla olevia hyvityksiä tai rajoittaa meille koituvia vahinkoja ja pannaksemme täytäntöön vuokrasopimusten ehtoja tai verkkosivustojemme käyttöehtoja. Jaamme tietojasi kolmansille osapuolille myös, jos jonkun muun henkilön oikeuksia on mahdollisesti loukattu.
    • Saadaksemme käyttää ajoneuvojen tietojärjestelmiä Ajoneuvon tiedot -kohdassa mainittuihin tarkoituksiin.
  • Kun olet antanut suostumuksesi tietojen käyttöön, mukaan lukien seuraavat käyttötarkoitukset:
    • Voidaksemme tarjota sinulle sopivimpia ajoneuvoja, kuten apuvälineillä varustettuja autoja. Joissakin tapauksissa tämä edellyttää, että meidän on tehtävä johtopäätöksiä tai nimenomaisesti kerättävä tietoja terveydentilastasi tai fyysisestä tilastasi.
    • Tiettyjen mainosviestien tai kohdistettujen markkinointiviestien lähettäminen sinua mahdollisesti kiinnostavista mahdollisuuksista ja palveluista. Näihin kuuluvat esimerkiksi kutsut kanta-asiakasohjelmiimme, päivitysilmoitukset, sähköiset uutiskirjeet ja viestintä liittyen verkossa tehtyihin puutteellisiin jäsenlomakkeisiin tai varauksiin. Osa näistä tarjouksista lähetetään mainontana muilla kuin Enterprisen sivustoilla, esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.
    • Tekstiviestien lähettäminen seuraavissa tilanteissa: tapahtumaan liittyvässä kiireisessä viestinnässä (esimerkiksi ilmoitettaessa lentokenttätoimipisteen läheisyydessä olevista tietöistä), viestittäessä vuokratun ajoneuvon palautuspäivän siirtämisestä, asiakastyytyväisyyskyselyissä sekä markkinointikampanjoissa (esimerkiksi kupongit, alennukset, viimehetken erikoistarjoukset tai kanta-asiakas- ja palkintotiedot).

Henkilötietojesi säilyttäminen

Säilytämme henkilötietojasi niin kauan kuin tarvitsemme niitä liiketoimintatarkoituksiimme:

  • Markkinointitarkoitukset: Säilytämme evästeisiin ja muihin verkkotunnisteisiin liittyviä tietoja enintään kolme vuotta. Säilytämme muita markkinointitietoja, kuten sähköpostitilauksiin ja kanta-asiakasohjelmaan liittyviä tietoja, enintään 7 vuotta sen jälkeen, kun olet viimeksi ollut yhteydessä meihin.
  • Vuokraustapahtumat: Säilytämme vuokrasopimuksiisi liittyviä tietoja enintään 7 vuotta vuokrauksen ajankohdan jälkeen paikallisen lainsäädännön velvoitteiden mukaisesti. Säilytämme tietoja suorittamistasi maksuista 2 vuotta maksutapahtuman jälkeen (riippuen vuokrauksen sijainnista).
  • Asiakaspalveluun liittyvät tiedustelut: Säilytämme yleiset tiedustelut 3 vuoden ajan ja valitukset 7 vuoden ajan.

Kiistat ja lainvalvonta: Jos joudumme mukaan oikeudenkäyntiin tai viranomaisten tai valvontaviranomaisten selvitykseen, säilytämme tiedot oikeudenkäynnin tai selvityksen ajan sekä 5 vuotta sen jälkeen. Jos sovittelu vaatii tietojen säilyttämistä pidempään, säilytämme tiedot siihen vaadittavan ajan. Jos toimitamme tietoja viranomaisille, säilytämme siitä tiedon vuoden ajan tutkimuksen päättymisestä.

Kenen kanssa jaamme tietoja

Tytäryhtiöt

Jaamme sinulta ja sinusta keräämiämme tietoja tytäryhtiöillemme pyytämiesi tapahtumien suorittamista varten sekä markkinointitarkoituksiin (jos olet antanut siihen luvan). Katso luettelo Tytäryhtiöt-sivulta.  Luettelon tiedot voivat ajoittain muuttua, joten sinun tulee tarkistaa sivuston sisältö muutosten varalta säännöllisin väliajoin. Tytäryhtiöidemme IT-, markkinointi-, toiminta- ja asiakaspalveluyksiköiden työntekijät käyttävät tietojasi tämän Tietosuojakäytännön kuvaamalla tavalla esimerkiksi, sovellettavan lainsäädännön niin vaatiessa, lähettääkseen sinulle tietoja tuotteista ja palveluista tai vastatakseen tiedusteluihisi.

Franchising-yritykset

Yrityksemme ja toimintamme luonne edellyttää, että jaamme varaustietosi franchising-yrityksillemme ("Franchising-yritykset").  Katso luettelo Franchising-yritykset-sivulta. Luettelon tiedot voivat ajoittain muuttua, joten sinun tulee tarkistaa sivuston sisältö muutosten varalta säännöllisin väliajoin.  Näissä tilanteissa Franchising-yritys on itsenäinen tietojen hallinnoija tai vastaava (sovellettavan lainsäädännön mukaisesti), joten sillä on oma tietosuojakäytäntö, joka koskee sille antamiasi vuokraustietoja ja niiden käsittelyä. Kehotamme sinua tarkistamaan omaan tilanteeseesi sopivan Franchising-yrityksen tietosuojakäytännön.

Yhteystietosivulta voit selvittää, kuka on henkilötietojesi hallinnoija tai vastaava sovellettavan lainsäädännön mukaisesti.

Huolintayritykset

Voimme toteuttaa vuokrauksen huolintayrityksen kautta. Jos esimerkiksi varaat auton ja kuljettajan maasta, jossa kuljettaja on pakollinen, lähetämme varaustietosi maassa toimivalle huolintayritykselle. Jos auton ja kuljettajan varaus on mahdollista, kyseiset palvelut tuottaa varauksen yhteydessä mainitsemamme yritys.  Yritykset ovat tavoitettavissa verkkosivujemme kautta, mutta ne ovat itsenäisiä toimijoita.

Näissä tilanteissa huolintayritys on itsenäinen tietojen hallinnoija tai vastaava (sovellettavan lainsäädännön mukaisesti), joten sillä on oma tietosuojakäytäntö, joka koskee sille antamiasi vuokraustietoja ja niiden käsittelyä. Kehotamme sinua tarkistamaan omaan tilanteeseesi sopivan yrityksen tietosuojakäytännön.

Palveluntarjoajamme ja liikekumppanimme

Jaamme tietosi esimerkiksi seuraavien kolmansien osapuolten kanssa: (1) maksupalveluiden, hallinnointipalveluiden ja teknisten tukipalveluiden tarjoajat sekä vakuutuskorvaus-, yritysvuokraus- ja muut asiakkaamme tai kumppanimme, jotka auttavat sinua käyttämään Enterprise Holdings -konsernin jäsenten tarjoamia vuokrauspalveluita ja kanta-asiakasohjelmia, (2) asiakastutkimuksia tai tyytyväisyyskyselyitä puolestamme suorittavat yritykset, (3) viestintäpalveluiden tarjoajat, jotka lähettävät sinulle puolestamme sähköposteja sekä muita markkinointiin ja palveluihin liittyviä viestejä, (4) asiakastukipalveluiden tarjoajat, kuten live chat -toimintomme tarjoaja, joiden avulla pystymme tarjoamaan sinulle asiakaspalvelua, (5) perintäpalveluiden tarjoajat, (6) kanteiden käsittelijät, (7) analysointipalveluiden ja teknologian tarjoajat, jotka tuottavat sijaintipalveluita ja analysoivat, parantavat ja hallinnoivat keräämiämme tietoja palveluidemme tarjoamiseksi, ylläpitämiseksi ja parantamiseksi ja (8) mainonta- ja markkinointikumppanimme sekä kolmannen osapuolen mediapalvelut, mukaan lukien sosiaalisen median sivustot, joiden kanssa jaamme koottuja tai nimettömiä tietoja asiakkaistamme, jotta he voivat lähettää kohdennettuja mainosviestejä puolestamme (sovellettavien salassapitosopimusten puitteissa).

Valtion viranomaiset

Henkilötietosi voidaan myös jakaa valtion viranomaisille yllä kuvattujen periaatteiden mukaan.

Myynti, yhdistyminen tai hallinnoijan muutos

Henkilötietosi voidaan myös siirtää toiselle yritykselle, jos Enterprise Holdingsin kaikki liiketoiminta tai omaisuus tai osa niistä vaihtavat omistajuutta tai jos ne siirretään, luovutetaan tai organisoidaan uudelleen. Tämä tapahtuu, jos osapuolet ovat solmineet sopimuksen, jonka mukaan tietojen kerääminen, käyttö ja luovuttaminen rajoittuu ainoastaan liiketoimintatapahtumaa koskeviin käyttötarkoituksiin, mukaan lukien sen toteaminen, jatketaanko liiketoimintatapahtumaa vai ei. Sinulle ilmoitetaan henkilötietojesi omistajan tai hallinnoijan vaihtumisesta sähköpostitse tai sivustossamme selkeästi näkyvällä ilmoituksella kolmekymmentä (30) päivää ennen omistajan- tai hallinnoijanvaihdosta tai muulla laissa mahdollisesti vaaditulla tai sallitulla tavalla.

Arvostelut

Voimme julkaista sivustoissamme asiakkaiden arvosteluja, joihin voi sisältyä henkilötietoja. Käytämme prosessin hallinnointiin kolmannen osapuolen palveluja. Tämä palveluntarjoaja on vastuussa suostumuksesi hankkimisesta mikäli tarpeellista, sisällön poistamisesta pyynnöstäsi ja mahdollisiin kysymyksiisi vastaamisesta.

 Sosiaalisen median pienohjelmat 

Verkkosivuillamme voi olla sosiaalisen median toimintoja, esimerkiksi Facebook-painike. Toiminnot saattavat kerätä IP-osoitteesi sekä verkkosivujemme sivut, joilla käyt, ja asentaa evästeitä, joiden avulla toiminto toimii kunnolla. Sosiaalisen median toimintoja ja pienohjelmia ylläpitävät joko kolmannet osapuolet tai niitä ylläpidetään suoraan sivustoltamme. Toimintoon liittyvään toimintaasi sovelletaan sitä tarjoavan yrityksen tietosuojakäytäntöä. 

Jos käytät jotakin näistä sosiaalisen median sivustoista, etkä halua niiden keräävän tietojasi verkkosivultamme ja yhdistävän kyseisiä tietoja jäsentietoihisi, sinun on kirjauduttava ulos käyttäjätililtäsi ennen kuin käyt verkkosivuillamme ja poistettava asiaankuuluvat evästeet. Voit myös estää sosiaalisten medioiden laajennukset selaimen lisäosilla. Lisätietoja on sosiaalisen median sivustoilla laajennukseen liittyvissä ohjeissa tai evästekäytännössämme.

Maailmanlaajuinen tiedonsiirto ja -käsittely

Jotta voimme toimia ja tarjota sinulle palveluja globaalisti, antamasi tai keräämämme tiedot voidaan siirtää eri maihin ja niitä voivat käsitellä esimerkiksi seuraavat tahot ympäri maailmaa:

  • Franchising-yritykset / konsernin omistamat toimipisteet: Jos teet varauksen, jonka toimittaa franchising-yritys toisessa maassa tai Enterprise-konsernin omistama toimipiste (esimerkiksi Yhdysvalloissa, Kanadassa, Saksassa, Espanjassa, Ranskassa, Irlannissa ja Isossa-Britanniassa), siirrämme henkilötietosi kyseiseen maahan, jotta pyytämäsi tapahtuma voidaan suorittaa.
  • Enterprisen maailmanlaajuiset tietojärjestelmät, jotka sijaitsevat Yhdysvalloissa: Enterprisen maailmanlaajuisia tietojärjestelmiä ylläpidetään Yhdysvalloissa.  Jos saamme tai keräämme henkilötietojasi Yhdysvaltojen ulkopuolella, tiedot siirretään Yhdysvaltoihin ja niitä säilytetään siellä.

Siirrämme henkilötietosi Yhdysvaltoihin ja käsittelemme niitä siellä EU:n ja Yhdysvaltain Privacy Shield Framework -periaatteiden sekä Sveitsin ja Yhdysvaltain Privacy Shield Framework -periaatteiden (kuvattu jäljempänä) ja Euroopan komission hyväksymien vakiosopimuslausekkeiden mukaisesti.

  • Kolmannen osapuolen palveluntarjoajat: Käytämme kolmannen osapuolen palveluntarjoajia, jotka sijaitsevat muissa kuin niissä maissa, joissa meillä on konsernin omistamia toimipisteitä, kuten puhelintukikeskus-, kanteiden käsittely- ja IT-palveluntarjoajat. Kun siirrämme henkilötietosi kolmannen osapuolen palveluntarjoajille, jotka sijaitsevat ETA-alueen ulkopuolella, käytämme Euroopan komission hyväksymiä vakiosopimuslausekkeita.

Yhteystietosivustolta voit selvittää, kuka on liiketoimintatapahtumaan liittyvien henkilötietojesi hallinnoija.

EU:n ja Yhdysvaltain Privacy Shield -säädökset ja Sveitsin ja Yhdysvaltain Privacy Shield -säädökset

Enterprise Holdings on sertifioinut noudattavansa EU:n ja Yhdysvaltain Privacy Shield Framework -periaatteiden sekä Sveitsin ja Yhdysvaltain Privacy Shield Framework -periaatteita. Olemme sitoutuneet käsittelemään kaikkia sellaisia Euroopan unionin (EU) jäsenvaltioista, Isosta-Britanniasta ja Sveitsistä saatuja henkilökohtaisia tietoja, joihin sovelletaan Privacy Shield Framework -periaatteita, kyseisten periaatteiden mukaisesti.

Lisätietoja Privacy Shield Framework -periaatteista ja saamamme sertifioinnin löydät Yhdysvaltainkauppaministeriön Privacy Shield -luettelosta. Näiden Framework-periaatteiden mukaisesti saatujen tai siirrettyjen tietojen osalta tunnustamme Yhdysvaltain Federal Trade Commissionin sääntömääräiset täytäntöönpanovaltuudet. Tietyissä tilanteissa meitä vaaditaan ehkä luovuttamaan henkilötietoja lainmukaisten viranomaispyyntöjen vuoksi tai kansalliseen turvallisuuteen tai lainvalvontaan liittyvien vaatimusten täyttämiseksi.  

Enterprise Holdings on vastuussa saamiensa henkilötietojen käsittelystä Privacy Shield Framework -periaatteiden mukaisesti ja niiden myöhemmistä siirroista kolmannelle osapuolelle, joka toimii edustajana sen puolesta. Kaikissa EU:sta, Isosta-Britanniasta ja Sveitsistä peräisin olevissa henkilötietojen siirroissa Enterprise Holdings noudattaa Privacy Shield -periaatteita sekä siirtoon liittyviä vastuuta koskevia säännöksiä.

Jos sinulla on ratkaisemattomia tietosuojaan tai tietojen käyttöön liittyviä huolia, joita emme ole käsitelleet tyydyttävästi, ota yhteys valitsemaamme yhdysvaltalaiseen erimielisyyksiä sovittelevaan kolmanteen osapuoleen (ilmaiseksi) osoitteessa https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

Tietyissä olosuhteissa, jotka on kuvattu tarkemmin Privacy Shield -sivustossa [https://www.privacyshield.gov/article?id=How-to-Submit-a-Complaint], voit vedota sitovaan välimiesmenettelyyn, jos muut riitojen ratkaisumenettelyt eivät ole tuottaneet tulosta.

Oikeutesi

Muihin oikeuksiisi voivat kuulua seuraavat: 1) kopion pyytäminen henkilötiedoistasi, 2) niiden korjaaminen, 3) tiettyjen tietokategorioiden tai -tyyppien poistaminen, 4) tietyn käsittelyn rajoittaminen, 5) antamiesi tietojen saaminen jäsennellyssä, koneellisesti luettavassa muodossa ja 6) joidenkin tietojesi siirtäminen muihin organisaatioihin.

Sinulla on oikeus vastustaa henkilötietojesi käsittelyä laillisten oikeuksiesi nojalla. Jos olemme pyytäneet suostumustasi joidenkin tietojen käsittelyyn, sinulla on oikeus perua tämä suostumus milloin tahansa.

Voit käyttää näitä oikeuksiasi globaalin tietosuojaportaalimme kautta, johon pääset yhteystietosivulta. Vastaamme pyyntöösi 30 vuorokauden kuluessa tai paikallisen lainsäädännön määrittämänä aikana.

Sinulla on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle koskien sitä, miten olemme käsitelleet henkilötietojasi ja/tai miten olemme vastanneet meille esittämääsi huolenaiheeseen tai käsitelleet sitä. Jos asut Euroopassa, voit ottaa tarvittaessa yhteyttä valvontaviranomaiseen. Jos asut Kanadassa, voit ottaa yhteyttä Kanadan yksityisyydensuojavaltuutettuun osoitteessa https://www.priv.gc.ca/cu-cn/index_e.asp tai yksityisyydensuojavaltuutetun toimistoon (Office of the Privacy Commissioner of Canada) osoitteessa 30 Victoria Street, Gatineau, Quebec, K1A 1H3.

Pidätämme oikeuden olla myöntämättä tietojesi käyttöoikeutta tai rajoittaa oikeuksiasi (esimerkiksi jos kyseinen tietojen luovuttaminen on lain vastaista tai toisen henkilön oikeuksia oltaisiin mahdollisesti loukkaamassa). Joissakin tapauksissa tämä voi tarkoittaa, että voimme säilyttää henkilötietosi, vaikka peruisit suostumuksesi.

Markkinointivalinnat

Voit kieltää suoramarkkinointiviestit Enterprise Holdingsilta sekä tytäryhtiöiltämme ja Franchising-yrityksiltämme noudattamalla jokaisessa viestissä olevia ohjeita.  Voit myös ottaa meihin suoraan yhteyttä käyttämällä tämän sivun yläosassa olevaa linkkiä.

Voit estää esitettävät mainokset muilla kuin Enterprisen sivustoilla napsauttamalla mainoksesta löytyvää mainosvalintakuvaketta tai muuttamalla sivuston yksityisyysasetuksia.

Muutokset näihin käytäntöihin

Päivitämme Tietosuojakäytäntöämme ja Evästekäytäntöämme vastaamaan tietosuojakäytäntöjämme. Jos teemme merkittäviä muutoksia, ilmoitamme siitä sinulle ennen muutosten voimaantuloa sähköpostiviestillä (joka lähetetään tilissäsi määritettyyn sähköpostiosoitteeseen), julkaisemalla ilmoituksen tässä sivustossa tai jollakin muulla tavoin, jos laki niin vaatii tai sallii. Kehotamme sinua tarkistamaan tämän sivuston tiedot säännöllisesti uusimpien tietosuojakäytäntöjä koskevien tietojen varalta.