GLOBALNA PRAVILA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Ova pravila posljednji su put ažurirana 27. studenog 2020.

U tvrtki Enterprise Holdings, Inc., čije neovisne regionalne podružnice („podružnice“) rade u sklopu robnih marki Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental, Alamo Rent A Car, i Discount Car and Truck Rental, kao i Truck Rental, Car Sales, CarShare i Car Club te usluge Subscribe with Enterprise (zajednički „Enterprise Holdings“, „mi“, „naš“ ili „nas“), poštujemo vašu privatnost.  Ova smo pravila o zaštiti privatnosti („Pravila o zaštiti privatnosti“) i pravila o kolačićima („Pravila o kolačićima“) implementirali kako bismo objasnili na koji način prikupljamo, upotrebljavamo, otkrivamo i prenosimo podatke te kakva individualna prava pristupa imate tijekom upotrebe naših web-mjesta i usluga.  Više možete saznati u odjeljcima u nastavku.

Koje podatke prikupljamo

Za sve transakcije:

Prikupljamo:

PODATKE ZA KONTAKT, uključujući:

  • ime
  • adresu
  • telefonske brojeve
  • adrese e-pošte

Za najam

Prilikom najma vozila, čak i u ulozi odobrenog dodatnog vozača, pretplate na uslugu Subscribe with Enterprise ili pridruživanja uslugama CarShare ili Car Club, možda ćemo prikupljati:

Podatke o vozačkim kvalifikacijama i podatke potrebne za potvrđivanje identiteta, uključujući:

  • podatke o vozačkoj dozvoli, uključujući datum rođenja i vaše fotografije te fotografije vozačke dozvole koje pošaljete.
  • podatke o osiguranju
  • podatke o putovnici
  • dokaz o mjestu prebivališta
  • osobne reference

Podatke o transakcijama, uključujući:

  • podatke o najmu vozila
  • podatke o mjestu najma i vraćanja vozila
  • datume najma
  • podatke o vrsti najma i vozilima koja preferirate
  • podatke o dodatnim kupljenim proizvodima
  • zrakoplovnu kompaniju i broj leta
  • fotografije računa koje pošaljete putem usluge fotografiranja koja je dostupna u nekim našim aplikacijama za mobilne uređaje i na web-mjestima
  • podatke o naplati
  • podatke o troškovima
  • podatke o plaćanjima
  • podatke o kreditnim karticama

Podatke o vjernosti i članstvima, uključujući:

  • podatke o nagradama i lojalnosti za tvrtke Enterprise, Alamo ili National
  • pojedinosti o internetskom korisničkom računu
  • ID brojeve korporacijskih računa
  • članske brojeve
  • podatke o članstvu u programima za prikupljanje milja ili udrugama putnih partnera

Podatke o potraživanjima

  • Podatke povezane s pojedinostima o nezgodama u kojima su sudjelovala naša vozila, uključujući sve podatke trećih strana kao što su pojedinci koji su sudjelovali u događaju, svjedoci i policijska izvješća

Zdravstvene podatke, uključujući:

  • važne podatke o vašem zdravlju kako bismo vam osigurali prilagođena vozila ili podatke povezane s potraživanjima koja uključuju ozljede

Opcionalne podatke, uključujući:

  • podatke za kontakt u hitnim slučajevima
  • sve preference ili posebne zahtjeve koje imate

Pri kupnji vozila

Uz prethodno navedene podatke za kontakt, podatke za potvrđivanje identiteta i podatke o vozačkim kvalifikacijama, ako kupujete vozilo putem usluge Enterprise Car Sales i prijavljujete se za financiranje kupnje, prikupljat ćemo i:

Podatke o osobnoj povijesti i financijama, uključujući podatke o:

  • primanjima
  • prethodnim kreditima
  • radnom stažu
  • druge osobne podatke potrebne za popunjavanje zahtjeva za kredit

Transakcijske podatke o kupnji vozila, uključujući podatke o:

  • kupljenom vozilu
  • kupovnoj cijeni
  • vozilu koje je dio usluge „staro za novo“
  • podatke o dodatnim kupljenim proizvodima

Kada nam se obraćate za pomoć u upravljanju nesrećama

Pored gore navedenih podataka za kontakt, podataka o vozačkima kvalifikacijama, podataka o transakcijama i zdravstvenih podataka, kada nas kontaktirate u svrhu pomoći u upravljanju nesrećama (koje možemo administrirati u ime subjekta koji nam dostavlja vaše podatke, bio to vaš osiguratelj, proizvođač, poslodavac, koncesionar, upravitelj voznog parka ili upravitelj kvarova), također prikupljamo:

Podatke o potraživanjima, uključujući:

  • podatke povezane s pojedinostima o nezgodama, uključujući sve podatke trećih strana kao što su pojedinci koji su sudjelovali u događaju, svjedoci i policijska izvješća
  • pojedinosti o osiguranju
  • podatke o nesreći u svrhu utvrđivanja krivca nesreće
  • pojedinosti o vozilu
  • pojedinosti o poboljšanju kreditnog boniteta
  • pojedinosti o potrebama za popravkom vozila i vašim budućim potrebama za mobilnošću

Kada upotrebljavate naša web-mjesta i aplikacije za mobilne uređaje

Prikupljamo:

Podatke o pregledniku, uključujući:

  • web-zapisnike
  • podatke o geolokaciji

Podatke o uređaju, uključujući:

  • jedinstvene identifikatore uređaja
  • IP adresu
  • operacijski sustav
  • precizne podatke o geolokaciji

 

Uz vaš ćemo pristanak s vašeg mobilnog telefona pristupiti podacima koji se temelje na lokaciji, kao što su podaci o preciznoj geolokaciji, poštanskom broju, gradu, metropolitanskom području ili geografskoj regiji. Te ćemo podatke upotrebljavati za slanje obavijesti povezanih s našim lokacijama, podacima o vraćanju, lokalnim ponudama i drugim informacijama za koje vjerujemo da će nam pomoći da vam pružimo bolju uslugu. Identificirati vas možemo pomoću podataka zasnovanih na lokaciji samo ako dopustite našim mobilnim aplikacijama pristup uslugama lokacije vašeg uređaja. Podatke koji se temelje na lokaciji čuvamo sedam godina. Te podatke čuvaju naši pružatelji usluga analize.

Uz vaš pristanak naša će aplikacija upotrebljavati fotoaparat vašeg uređaja.

Ako ste nam dopustili da upotrebljavamo vaše podatke o lokaciji ili fotoaparat uređaja u prošlosti i želite opozvati ta dopuštenja, promijenite postavke uređaja.  

 

Kolačići i ostale tehnologije praćenja

Mi (i naši pružatelji usluga) koristimo kolačiće i web-pratilice na našim web stranicama za prikupljanje podataka radi pamćenja vaših preferencija, poboljšanja korisničkog iskustva i prilagođavanja oglasa kako biste vidjeli one koji su za vas najrelevantniji.

Za više informacija o prikupljanju informacija na internetu i načinu odjave, pogledajte našu Politiku o kolačićima

Ako sudjelujete u istraživanjima ili promotivnim ponudama

Prikupljamo:

  • podatke o marketinškim preferencama
  • povratne informacije o pruženim uslugama

Podaci koje prikupljamo od trećih strana

  • Dodatne podatke o vama i vašem kućanstvu pružaju nam treće strane kao što su:
  • Referentni izvori poput internetskih web-mjesta za rezervacije (ona nam dostavljaju opće podatke za kontakt i broj potvrde rezervacije potreban za omogućavanje najma), vaš poslodavac (koji nam dostavlja opće podatke za kontakt), kreditne institucije i vaš osiguravatelj (koji nam dostavlja opće podatke za kontakt i podatke o polici);
  • Gdje je primjenjivo, naš program preporuke Refer-A-Friend ili slični programi;
  • Hoteli, zrakoplovni prijevoznici i članski klubovi koji nam dostavljaju opće podatke za kontakt i podatke o rezervaciji;
  • Treće strane koje, s ciljem sprječavanja prijevara, provjeravaju identitete i autentičnost dokumenata;
  • Kreditni i financijski partneri, uključujući registre agencija za kreditno izvješće koji olakšavaju dovršavanje zahtjeva za kreditima u slučaju financiranja kupnje vozila;
  • Franšize koje nam dostavljaju podatke o najmovima;
  • Pružatelji usluga kao što su službe za korisničku podršku (podaci povezani sa zahtjevima za korisničkom podrškom i upitima koje ste postavili), sigurnosne službe (snimke našeg sustava videonadzora na kojima se nalazite) i pružatelji usluga anketiranja korisnika (odgovori prikupljeni anketiranjem);
  • Pružatelji marketinških usluga koji nam dostavljaju podatke koji nam pomažu da bolje predstavimo svoje proizvode i usluge, uključujući usluge prikupljanja adresa e-pošte, usluge čišćenja podataka, informacijske posrednike te partnere i platforme za marketinška istraživanja.
  • Sadržaj na društvenim mrežama koji je dostupan javnosti

Podaci o vozilu

Naša vozila mogu biti opremljena tehnologijom koja prikuplja i prenosi podatke iz vozila koje ste unajmili. Oni mogu uključivati podatke prikupljene iz sustava za bilježenje podataka o događaju, uređaja za globalno pozicioniranje, sustava OnStar® ili bilo koje druge slične tehnologije. Ako su montirani i ako je to dozvoljeno, te nam tehnologije omogućuju prikupljanje i upotrebu podataka kao što su:

  • precizni podaci o lokaciji;
  • podaci o sudarima; i
  • podaci o radu vozila, kao što su radno stanje, broj kilometara, tlak u gumama i razina goriva te ostali dijagnostički podaci i podaci o radu.

Ti se podaci nakon prikupljanja mogu kombinirati s podacima koje ste nam pružili i upotrijebiti za generiranje informacija o sigurnosti, performansama i drugih sličnih informacija kako bismo mogli pružiti bolje usluge. Naša upotreba podataka može uključivati i pohranu ovih podataka nakon isteka ugovora o najmu.  Najam vozila ne zabranjuje nam prikupljanje i upotrebu podataka prikupljenih u vozilu. Vaša upotreba sustava za podatke o vozilu koje vam je dostupno podliježe uvjetima i odredbama te pravilima o zaštiti privatnosti koja je objavio odgovarajući davatelj sustava za podatke o vozilu i/ili proizvođač vozila (u slučaju sustava OnStar, informacije su dostupne na web-mjestu www.onstar.com), što može uključivati ograničenja sustava i usluge, isključenja jamstva, ograničenja odgovornosti, uvjete davatelja bežičnih usluga, postupke zaštite privatnosti, opise upotrebe i dijeljenja informacija te odgovornosti korisnika. Popis proizvođača od kojih kupujemo vozila potražite na stranici Proizvođači vozila.

Način na koji upotrebljavamo podatke prikupljene iz iznajmljenih vozila može uključivati dijeljenje podataka s trećim stranama kako je opisano u ovim pravilima. 

Ako ste član naših usluga CarShare ili Car Club, s pomoću vozila prikupljamo podatke kao što su podaci o početku i kraju putovanja, kao i je li putovanje završeno na vrijeme te podatke o uspješnom i neuspješnom unosu vozila.

Ako svoj mobilni uređaj uparite sa satelitskom navigacijom ili informacijsko-zabavnim sustavom u unajmljenom vozilu, vaši se osobni podaci mogu prenijeti tim sustavima i na njima pohraniti. Ne možemo jamčiti privatnosti ili povjerljivost takvih podataka i vaša je odgovornost da prije vraćanja vozila iz tih sustava izbrišete svoje osobne podatke.  U suprotnom, sljedeći korisnik vozila moći će pristupiti tim podacima.

Ako preuzmete aplikaciju za mobilne uređaje koju nudi proizvođač vozila i ako u toj aplikaciji registrirate unajmljeno vozilo, upotrebom aplikacije možda ćete s proizvođačem vozila podijeliti svoje osobne podatke, podatke o vozilu, podatke o lokaciji i vozne karakteristike. Vaša upotreba ovih aplikacija izričito podliježe uvjetima i odredbama te pravilima zaštite privatnosti proizvođača.  Vaša je odgovornost da prije vraćanja unajmljenog vozila ili uklonite aplikaciju ili iz nje izbrišete unajmljeno vozilo.

Naša vozila u Europskoj Uniji moraju biti opremljena tehnologijom eCall koja se aktivira ako je vozilo sudjelovalo u nezgodi. eCall uređaj automatski će uspostaviti vezu s hitnim službama i dati im podatke o nezgodi. Tim ćemo podacima pristupiti i mi te ćemo ih upotrebljavati i otkrivati.   

Podaci o vozilu dijelit će se s hitnim službama, drugim službama koje pomažu u slučaju nezgoda, pružateljima telematskih usluga ili onima s kojima smo ih dužni podijeliti zbog zakonskih ili ugovornih obveza.

 

Programi vjernosti

Možete se uključiti u jedan od naših programa vjernosti.  Ovi programi nude prednosti povezane s našim međusobnim transakcijama.

Priključivanje jednom od tih programa nije obavezno, no vaš poslodavac može odlučiti da s pomoću naših programa vjernosti olakša organizaciju putovanja u tvrtki.  Ako se vi ili vaša tvrtka odlučite priključiti jednom od tih programa, članstvo možete otkazati u bilo kojem trenutku putem web-mjesta Globalni portal o privatnosti ili stranice Obratite nam se.

 

Zaštita privatnosti djece

Naša web-mjesta i mrežni marketing nisu usmjereni na djecu mlađu od 18 godina ili djecu koja se u vašoj državi smatraju maloljetnicima te tvrtka Enterprise Holdings svjesno ne prikuplja njihove osobne podatke. Ako ipak smatrate da nam je vaše dijete dalo svoje osobne podatke i želite da ih obrišemo, obratite nam se putem poveznice na vrhu ove stranice.

Kako upotrebljavamo vaše osobne podatke

Podatke koje prikupimo od vas ili o vama upotrebljavamo kako bismo vam pružili naše usluge i u sljedeće svrhe:

ako je potrebno za izvršenje ugovora koji regulira usluge koje vam pružamo, uključujući

  • pomoć pri transakcijama koje zatražite (ili netko u vaše ime), poput rezerviranja, najma, kupnje, najma motornih vozila ili pružanja usluga upravljanja nesrećama;
  • dostavljanje važnih informacija o rezervaciji, najmu, leasingu ili kupnji vozila, osim ako je za to prema zakonu potreban izričiti pristanak.  Ove ćemo vam informacije transakcijske prirode dostaviti u poruci e-pošte, tekstnoj poruci ili putem telefonskog poziva.
  • Pružanje korisničke podrške povezane s našim međusobnim odnosom ili u obliku odgovora na vaše pitanje;
  • uključivanje u naše programe vjernosti i slanje informacija koje nisu marketinške, već se tiču vašeg članstva u tim programima.
  • Uključivanje u programe CarShare i Car Club te za slanje informacija povezanih s vašim aktivnim članstvom u tim programima.

Ako je to potrebno kako bismo izvršili svoje zakonske obveze, uključujući

  • upotrebu i dijeljenje informacija o lokaciji vozila s hitnim službama ako ste sudionik prometne nezgode;
  • upotrebu i dijeljenje informacija s državnim i regulatornim tijelima kada je to propisano zakonom, u slučaju pravnog postupka, zbog zakonske obveze ili na zahtjev, uključujući provjeravanje odgovarajućih objava i popisa.

Ako je potrebno, kako bismo zaštitili svoje legitimne interese navedene u nastavku ako te interese ne nadjačavaju vaša prava o zaštiti osobnih podataka, uključujući

  • dostavljanje važnih informacija o vašem najmu kako bismo vam pružili odličnu uslugu. Ove ćemo vam informacije transakcijske prirode dostaviti u poruci e-pošte, tekstnoj poruci ili putem telefonskog poziva;
  • pomoć pri pružanju boljih proizvoda i usluga, na primjer ocjenom performansi našeg osoblja, procjenom kvalitete primljenih proizvoda i usluga te pomoć u poboljšavanju naših web-mjesta, objekata i usluga.  Povratne informacije od vas ćemo zatražiti putem poruke e-pošte, tekstne poruke ili putem telefonskog poziva, osim ako je za to prema zakonu potreban izričiti pristanak.
  • Prikupljanje statističkih podataka o načinu na koji korisnici upotrebljavaju naša web-mjesta, proizvode i usluge te njihova analiza. Ovi se statistički podaci upotrebljavaju samo kako bi nam omogućili da vama i našim drugim korisnicima u budućnosti pružimo bolju korisničku podršku, proizvode, značajke i funkcije;
  • gdje je to moguće, razvoj vašeg profila i načina na koji komunicirate s nama kako bismo vam pružili prilagođene ponude, mogućnosti i usluge koje bi vas mogle zanimati;
  • kako bismo zaštitili naša zakonska prava i upravljali sigurnošću naših mreža i imovine, uključujući zaštitu naših web-mjesta od neželjene pošte i zloupotrebe. Na primjer, za sigurnost na našim lokacijama zaslužan je videonadzor;
  • vođenje zapisnika o pojedincima za koje, na temelju podataka o prošlim transakcijama, postoji rizik od neplaćanja ili sigurnosni rizik i to s ciljem sprječavanja gubitaka;
  • primanje, upotrebu i dijeljenje vaših podataka s trećim stranama kako bismo spriječili prijevare i zaštitili svoja ili javna poslovna prava, interese, privatnost, sigurnost i vlasništvo. To ćemo učiniti kako bismo udovoljili zakonskim propisima, naplatili dospjela dugovanja, izbjegli odgovornost za kazne koje su posljedica vašeg ponašanja (npr. prometne kazne) te u procesima potraživanja;
  • provjeravanje identiteta i dokumenata povezanih s identitetom, kao i dodatnih načina komuniciranja o najmu putem osobnih referenci s ciljem sprječavanja prijevara.
  • Upotrebu i dijeljenje vaših podataka s trećim stranama kako bismo mogli pribjeći postojećim pravnim lijekovima i ograničiti nastalu štetu te kako bismo proveli uvjete bilo kojeg ugovora o najmu ili uvjeta i odredbi upotrebe naših web-mjesta;
  • upotrebljavanje sustava za podatke o vozilu u svrhe navedene u prethodno spomenutom odjeljku o podacima o vozilu;
  • slanje određenih promotivnih ili ciljanih marketinških poruka, ponuda i usluga koje bi vas mogle zanimati, osim ako je za to prema zakonu potreban izričiti pristanak. Ovo uključuje pozivnice za pristup programima vjernosti, najave ažuriranja, poruke o nepopunjenim internetskim obrascima za članstvo ili rezervaciju te ponude povezane s drugim uslugama i proizvodima koje nudimo. Neke ćete od ovih ponuda primiti putem oglašavanja na web-mjestima koja nisu vlasništvo tvrtke Enterprise, uključujući društvene medije;
  • anonimiziranje i agregiranje osobnih podataka koje smo prikupili o vama i njihova upotreba u zakonske svrhe i
  • prijenos vaših podataka kako je opisano u odjeljku „Globalni prijenosi podataka i njihova obrada“.

Ako ste, zbog zakonskih odredbi države u kojoj živite, dali svoj pristanak, uključujući

  • pomoć pri odabiru vozila koje vam najbolje odgovara, kao što su prilagođena vozila. To u nekim slučajevima znači da ćemo morati donositi zaključke ili izravno prikupljati podatke o vašem zdravlju ili fizičkoj spremi;
  • slanje jednokratnih sigurnosnih tokena putem tekstualnih poruka
  • Gdje je primjenjivo, traženje povratnih informacija putem e-pošte, tekstnih poruka ili telefonskih poziva kako biste nam pomogli pri pružanju boljih proizvoda i usluga, na primjer, ocjenom performansi našeg osoblja, procjenom kvalitete primljenih proizvoda i usluga te pomoć u poboljšavanju naših web-mjesta, objekata i usluga.
  • Gdje je primjenjivo, postavljanje upita o pristanku na primanje promotivnih ili marketinških poruka, ponuda i usluga koje bi vas mogle zanimati putem e-pošte ili tekstnih poruka. Ovo uključuje pozivnice za pristup programima vjernosti, najave ažuriranja, ponude i popuste, poruke o nepopunjenim internetskim obrascima za članstvo ili rezervaciju te ponude povezane s drugim uslugama i proizvodima koje nudimo. Neke ćete od ovih ponuda primiti putem oglašavanja na web-mjestima koja nisu vlasništvo tvrtke Enterprise, uključujući društvene medije;
  • Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku, no to neće utjecati na zakonitost obrade do trenutka povlačenja pristanka.

Čuvanje osobnih podataka

Osobne podatke čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno u poslovne svrhe kako je navedeno u nastavku:

Najmovi

Podatke povezane s ugovorima o najmu na koje se odnose drugi lokalni pravni propisi čuvamo najdulje sedam godina od datuma najma. Podatke o izvršenim plaćanjima čuvamo najdulje dvije godine od datuma transakcije (ovisno o lokaciji najma).

Prodaja vozila

Podatke povezane s prodajom vozila na koje se odnose drugi lokalni pravni propisi čuvamo najdulje deset godina od datuma prodaje.

Potraživanja

Podatke povezane s potraživanjima koja uključuju naše najmoprimce ili druge pojedince na koje se odnose drugi lokalni pravni propisi čuvamo za vrijeme trajanja spora te do deset godina nakon izvršenja naših obveza

Pitanja upućena korisničkoj podršci

Općenita pitanja čuvamo tri godine, a pritužbe i podatke o pritužbama sedam godina.

Marketinške i analitičke svrhe

Podatke o kolačićima i druge mrežne identifikatore čuvamo do tri godine. Druge marketinške podatke poput pretplata na e-poštu i podatke o pristupu programima lojalnosti čuvamo najdulje sedam godina od dana vaše zadnje interakcije s nama.

Sporovi i zakonski zahtjevi

Ako sudjelujemo u sudskim postupcima ili istrazi državnog ili regulatornog tijela, podatke čuvamo za vrijeme trajanja sudskog postupka ili istrage te pet godina nakon njihovog okončanja. Ako prema nagodbi podatke moramo čuvati dulje od navedenog, čuvamo ih onoliko dugo koliko je navedeno u uvjetima nagodbe. Ako podatke dajemo službama za provedbu zakona, zapis o tome čuvamo godinu dana nakon okončanja istrage.

S kime dijelimo podatke

S obzirom na to da smo globalni pružatelj usluga prijevoza, kako bismo pružili besprijekornu uslugu, dijelimo vaše podatke na način opisan u nastavku.  

Podružnice

Kako bismo vam pružili tražene usluge te za marketinške usluge (ako ste na to pristali i ako se može primijeniti), s našim podružnicama dijelimo vaše podatke za kontakt, podatke o vozačkim kvalifikacijama, podatke o transakcijama, podatke o vjernosti i članstvima, podatke o zdravlju, opcionalne podatke, podatke o potraživanjima, financiranju kupnje vozila i osobne podatke i transakcijske podatke o kupnji vozila. Popis potražite na stranici Podružnice.  Taj se popis može povremeno izmijeniti pa redovito na web-mjestu potražite promjene. Zaposlenici koji u našim podružnicama rade u odjelima za IT, marketing, operacije i korisničku podršku mogu te podatke upotrebljavati kao što je opisano u ovim Pravilima o privatnosti, uključujući, ako je propisano važećim zakonom, slanje informacija o proizvodima i uslugama ili odgovaranje na vaš upit.

Franšize

Priroda posla i rada od nas zahtijevaju dijeljenje vaših podataka za kontakt, ako se može primijeniti, podataka o vozačkim kvalifikacijama, transakcijskih podataka, podataka o vjernosti i članstvima i (ako se može primijeniti) zdravstvenih podataka s našim franšizama („Franšize“).  Popis potražite na stranici Franšize. Taj se popis može povremeno izmijeniti pa redovito na web-mjestu potražite promjene.  Prema važećem zakonu Franšiza je u tim transakcijama neovisni kontrolor podataka ili ekvivalent i može održavati vlastita pravila o zaštiti privatnosti u vezi s podacima o najmu koje pružate Franšizi. Preporučujemo vam da provjerite pravila o zaštiti privatnosti Franšize koja se primjenjuju na vašu transakciju.

Kako biste utvrdili tko je prema primjenjivim zakonima kontrolor vaših osobnih podataka ili njegov ekvivalent, pogledajte odjeljak Ključne informacije u rezervaciji najma, uvjete i odredbe najma ili posjetite web-mjesto Obratite nam se.

Pružatelji usluga izvršavanja

Transakcije pri najmu

Za izvršavanje najma možda ćemo upotrijebiti pružatelja usluga izvršavanja. Primjerice, ako rezervirate automobil i vozača u zemljama koje zahtijevaju vozača, poslat ćemo vaše podatke za kontakt i transakcijske podatke pružatelju usluga izvršavanja u tim zemljama. U slučaju kada možete rezervirati uslugu automobila i vozača, te usluge izvršava tvrtka koja je otkrivena u vrijeme podnošenja rezervacije.  Iako su dostupne na web-mjestima naših marki, te tvrtke su neovisni operatori.

Transakcije pri prodaji automobila

Kako bi mogao pružiti procijenjenu vrijednost vozila za zamjenu, odjel prodaje automobila koristi vaš identifikacijski broj vozila (VIN) za vođenje izvješća o povijesti i vrijednosti vašeg vozila.  Nakon kupnje vozila na jednoj od naših Car Sales lokacija i na vaš zahtjev s tvrtkama koje pružaju dodatne usluge za vozila (kožna sjedala, zatamnjena vjetrobranska stakla itd.) podijelit ćemo vaše podatke za kontakt i (ako se može primijeniti) transakcijske podatke o kupnji vozila kako bismo vam olakšali pribavljanje tih usluga. Prema važećem zakonu pružatelj usluga izvršavanja u tim je transakcijama neovisni kontrolor podataka ili ekvivalent i može održavati vlastita pravila o zaštiti privatnosti u vezi s podacima o najmu koje mu pružate. Preporučujemo vam da provjerite pravila o zaštiti privatnosti pružatelja koja se primjenjuju na vašu transakciju.

Naši pružatelji usluga i poslovni partneri

Vaše ćemo

podatke za kontakt, podatke o vozačkim kvalifikacijama, transakcijske podatke, podatke o potraživanjima, financiranju kupnje vozila i osobne podatke te transakcijske podatke o kupnji vozila podijeliti s:

  • pružateljima usluga plaćanja te administrativne i tehničke podrške
  • osiguravateljima, poslovnim korisnicima ili drugim klijentima ili partnerima kako bismo olakšali popravak vozila, najam i provođenje nagradnih programa u tvrtkama članicama grupe Enterprise Holdings    
  • servisima za popravak vozila
  • pružateljima usluga naplate potraživanja
  • registrima obveza po kreditima
  • pružateljima usluga potvrđivanja identiteta i adrese
  • pružateljima usluga obrade potraživanja
  • proizvođačima vozila i njihovim pružatelji usluga popravka vozila i/ili pružateljima pomoći na cesti
  • pružateljima voznog parka
  • ostalim pružateljima usluga za popravak vozila i procjenu štete

Zdravstvene ćemo podatke podijeliti s

  • pružateljima usluga obrade potraživanja
  • dobavljačima prilagođenih vozila

Podatke za kontakt i transakcijske podatke podijelit ćemo sa

  • službama za obradu naplate cestarina i prometnih kazni

Podatke za kontakt, transakcijske podatke, podatke o vjernosti i članstvima podijelit ćemo s

  • osiguravateljima, poslovnim korisnicima ili drugim klijentima ili partnerima kako bismo olakšali najam i provođenje nagradnih programa u tvrtkama članicama grupe Enterprise Holdings;
  • tvrtkama koje za nas provode istraživanja o kupcima ili ankete o zadovoljstvu korisnika;
  • pružateljima usluga komunikacije koji vam u naše ime šalju poruke e-pošte i druge marketinške materijale ili materijale povezane s našim uslugama. Da bi pružila ove usluge, tvrtka Twilio, naš pružatelj usluga komunikacije u Europskoj Uniji, može prikupljati i obrađivati određene vaše podatke kao kontrolor podataka.   Proučite obavijest o privatnosti tvrtke Twilio ovdje kako biste saznali više o njihovim pravilima o zaštiti podataka.
  • Pružateljima usluge korisničke podrške poput pružatelja usluga razgovora u stvarnom vremenu kako bismo vam mogli pružiti korisničku podršku;

Podatke o upotrebi web-mjesta i aplikacija za mobilne uređaje podijelit ćemo s

  • pružateljima usluga analize i tehnologija za lokacijske usluge kako bismo analizirali, poboljšali i upravljali podacima koji nam omogućuju pružanje, odražavanje i poboljšavanje naših usluga;
  • pružateljima usluga ponavljanja sesija upotrebe web-mjesta ili aplikacije za mobilne uređaje kako bismo poboljšali iskustvo pretraživanja i riješili probleme; i

Anonimizirane podatke podijelit ćemo s

  • našim partnerima u oglašavanju i marketingu, kao i s pružateljima medijskih usluga trećih strana, uključujući društvene mreže s kojima dijelimo sažete ili anonimne podatke o našim korisnicima, kako bismo im omogućili slanje ciljanih promidžbenih poruka u naše ime (što je po potrebi podložno ugovorima o povjerljivosti).

Državna tijela

Vaše osobne podatke možda ćemo podijeliti s državnim tijelima kako je prethodno opisano.

Prodaja, spajanje ili promjena kontrole

Vaši se osobni podaci mogu prenijeti drugoj tvrtki u slučaju prijenosa, promjene vlasništva, reorganizacije ili pridruživanja cijele ili dijela tvrtke Enterprise Holdings ili njezine imovine. Do toga dolazi kada je postignut dogovor između strana prema kojem je prikupljanje, upotreba i otkrivanje podataka ograničeno na svrhu poslovne transakcije, uključujući odluku o nastavku ili prekidu poslovne transakcije. Primit ćete obavijest putem e-pošte ili će na našim web-mjestima tijekom trideset (30) dana biti postavljena uočljiva obavijest o bilo kakvoj promjeni vlasništva ili kontrole nad vašim osobnim podacima ili dugoj promjeni koju traže ili dopuštaju zakoni.

Mišljenja klijenata

Na našim web-mjestima možemo objaviti mišljenja klijenata koje mogu sadržavati vaše podatke za kontakt. Ovaj postupak za nas odrađuje pružatelj usluga treće strane. Ovaj je pružatelj usluga odgovoran da prema potrebi od vas dobije dopuštenje, ukloni sadržaj na vaš zahtjev i odgovori na vaša pitanja.

Mali programi za društvene mreže

Naša web-mjesta mogu uključivati značajke za društvene mreže, kao što je gumb za Facebook. Te značajke mogu prikupljati vašu IP adresu, podatke o stranicama koje ste posjetili na web-mjestu i mogu postaviti kolačić koji omogućuje pravilan rad značajke. Značajkama društvenih mreža i malim programima upravlja treća strana ili se njima upravlja izravno na našem web-mjestu. Vašim interakcijama s tim značajkama upravljaju pravila o zaštiti privatnosti tvrtke koja ih pruža.

Ako upotrebljavate jedno od web-mjesta tih društvenih mreža i ne želite da oni prikupljaju podatke putem našeg web-mjesta i povezuju ih s vašim članskim podacima, morate se odjaviti s vašeg korisničkog računa prije posjećivanja našeg web-mjesta i obrisati sve relevantne kolačiće. Također, možete obrisati dodatke za društvene mreže i dodatke za preglednik. Posjetite web-mjesto društvene mreže za njihove upute o dodacima ili više informacije potražite u našim pravilima o kolačićima.

Prodaja vaših podataka

Tvrtka Enterprise ne prodaje vaše podatke trećim stranama.  Iako ne prodajemo vaše podatke, stanovnici Nevade svejedno mogu podnijeti zahtjev da se njihovi podaci ne prodaju.  Ako živite u Nevadi, to pravo možete iskoristiti tako da posjetite web-mjesto Globalni portal o privatnosti na stranici Obratite nam se.

Iako ne prodajemo vaše podatke kao što je često slučaj s tvrtkama koje posluju putem interneta, u neke oglašivačke svrhe upotrebljavamo podatke koje druge tvrtke prikupljaju iz naše digitalne prisutnosti, uključujući IP adrese, digitalne identifikatore, podatke o pretraživanju interneta te podatke o vašoj interakciji s našim resursima i oglasima, a sve kako bismo vam pružili relevantne internetske oglase te u ostale analitičke svrhe. Ove tvrtke te podatke mogu prodati drugim tvrtkama u marketinške ili druge svrhe.

Stanovnici Kalifornije prema Zakonu o zaštiti potrošača imaju pravo zatražiti da se njihovi osobni podaci izuzmu iz prodaje.  Stanovnici Kalifornije ovo pravo mogu iskoristiti tako da posjete web-mjesto www.privacyrights.info i zatraže da se njihovi osobni podaci ne prodaju tvrtkama koje su navedene u alatu za izuzimanje.

Globalni prijenosi i obrada podataka

Kako bismo mogli poslovati i pružati usluge na globalnoj razini, podaci koje nam date ili koje o vama prikupimo mogu biti preneseni tijelima širom svijeta ili im ta tijela mogu pristupati, uključujući:

Franšize/lokacije u vlasništvu tvrtke

Ako napravite rezervaciju koju će izvršiti franšiza u drugoj državi ili će se izvršiti na lokaciji koja je u vlasništvu tvrtke Enterprise (npr. u SAD-u, Kanadi, Njemačkoj, Španjolskoj, Francuskoj, Irskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu), vaše ćemo osobne podatke prenijeti u tu državu kako bismo izvršili traženu transakciju.

Globalni informacijski sustavi tvrtke Enterprise koji se nalaze u SAD-u

Tvrtka Enterprise svoje globalne informacijske sustave održava u SAD-u.  Ako nam svoje osobne podatke date izvan SAD-a ili ih tamo o vama prikupimo, prenijet ćemo ih i održavati u SAD-u.

Kada prenosimo vaše osobne podatke i obrađujemo ih u Sjedinjenim Američkim Državama, činimo to u skladu sa standardnim ugovornim klauzulama koje je odobrila Europska komisija (ili drugim sličnim standardima koji se primjenjuju na vašu zemlju) i održavamo svoj status potvrde u okviru sustava za zaštitu privatnosti u SAD-u (opisano u nastavku) .

Pružatelji usluga trećih strana

Upotrebljavamo usluge pružatelja usluga trećih strana koji se nalaze izvan država u kojima postoje lokacije u našem vlasništvu, kao što su primjerice pozivni centri za podršku, pružatelji usluga obrade procesa potraživanja i pružatelji IT usluga. Prilikom prijenosa vaših osobnih podataka pružateljima usluga trećih strana koji se nalaze izvan Europskog gospodarskog područja (EGP), primjenjujemo standardne ugovorne klauzule koje je odobrila Europska komisija.

Posjetite web-mjesto Obratite nam se ako želite pronaći podatke o kontroloru podataka koji se primjenjuje na vašu transakciju.

Sustav zaštite privatnosti SAD-a

Tvrtka Enterprise Holdings, Inc. sudjeluje u usklađivanju sa sustavom zaštite privatnosti SAD-a te je potvrdila svoju usklađenost s njim. Posvećeni smo obvezi da svi osobni podaci primljene iz država članica Europskog gospodarskog prostora (EGP), Ujedinjenog Kraljevstva i Švicarske podliježu primjenjivim principima sustava zaštite privatnosti.

Da biste saznali više o sustavu zaštite privatnosti i pregledali naše certifikate, pogledajte Popis organizacija u sustavu zaštite privatnosti američkog Ministarstva trgovine na web mjestu https://www.privacyshield.gov/list. Kada su u pitanju podaci koji su primljeni ili preneseni u skladu s ovim sustavima zaštite podataka, odgovorni smo regulatornim nadležnim institucijama za provedbu zakona američke Savezne trgovinske komisije. U određenim se slučajevima od nas može tražiti da otkrijemo osobne podatke u odgovoru na zakonite zahtjeve državnih tijela, uključujući ispunjavanje zahtjeva zaštite nacionalne sigurnosti ili zakonskih zahtjeva. 

Tvrtka Enterprise Holdings, Inc. odgovorna je za obradu osobnih podataka koje primi u sklopu sustava zaštite podataka te ih naknadno prenosi trećim stranama koje nastupaju kao zastupnik u njezino ime. Tvrtka Enterprise Holdings, Inc. pridržava se načela zaštite privatnosti za sva daljnja iznošenja osobnih podataka iz EGP-a, Ujedinjenog Kraljevstva i Švicarske, uključujući odredbe o odgovornosti za daljnje iznošenje.

Ako imate neki neriješeni problem u vezi s privatnošću ili upotrebom podataka na koji nismo dali zadovoljavajući odgovor, obratite se našem neovisnom pružatelju usluga rješavanja sporova (besplatno) sa sjedištem u SAD-u na adresu https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

U određenim slučajevima koji su pobliže opisani na web-mjestu o sustavu zaštite privatnosti [https://www.privacyshield.gov/article?id=How-to-Submit-a-Complaint], možete pokrenuti obvezujuću arbitražu ako iscrpite druge mogućnosti sporenja. 

Vaša prava

Opća uredba Europske unije o zaštiti podataka (GDPR) i Zakon o zaštiti podataka u Ujedinjenom Kraljevstvu

Ako se na vašu transakciju u Europskom gospodarskom području, Ujedinjenom Kraljevstvu ili Švicarskoj primjenjuje GDPR i/ili Zakon o zaštiti podataka u Ujedinjenom Kraljevstvu imate pravo:

  • zatražiti izuzimanje od prikupljanja određenih osobnih podataka ili načina njihove upotrebe, uključujući upotrebu kolačića i sličnih tehnologija, zatražiti izuzimanje od upotrebe vaših osobnih podataka u marketinške svrhe te zatražiti anonimizaciju svojih osobnih podataka prije njihove analize;
  • pristupiti svojim osobnim podacima, ispraviti ih, ograničiti ili zabraniti njihovu obradu i, osim ako se to ne kosi sa zakonom, zatražiti njihovo brisanje;
  • primiti osobne podatke koje ste nam ustupili da ih proslijedimo drugoj tvrtki;
  • povući sve dane dozvole i
  • podnijeti prijavu nadležnom tijelu (gdje se može primijeniti).
  • Obratite se našem službeniku za zaštitu podataka (DPO@ehi.com) ili podnesite prigovor o zaštiti privatnosti putem obrasca na web-mjestu Globalni portal o privatnosti.

Kalifornija

Stanovnici Kalifornije prema Zakonu o zaštiti potrošača (California Consumer Protection Act, CCPA) imaju određena prava kada je riječ o njihovim osobnim podacima koje smo prikupili.  Ako ste stanovnik Kalifornije, imate sljedeća prava kada su u pitanju vaši osobni podaci (primjenjuju se određeni izuzeci i ograničenja):

  • pravo na pristup svojim osobnim podacima koje smo prikupili, pravo na informacije o tome kako smo ih i zašto prikupili te o vrstama subjekata kojima smo ih možda otkrili;
  • pravo na brisanje osobnih podataka koje smo prikupili; i
  • pravo zahtjeva za izuzimanjem od prodaje osobnih podataka, ako se može primijeniti.
  • Pravo jednakog tretmana bez obzira na iskorištavanje [relevantnih] prava o zaštiti privatnosti iz kalifornijskog Zakona o zaštiti potrošača

Kanada

Ako ste stanovnik Kanade, imate pravo:

  • na pristup svojim osobnim podacima i pravo njihove izmjene,
  • povući sve dane dozvole i
  • podnijeti prijavu nadležnom tijelu (gdje se može primijeniti).

 

Iskorištavanje prava

Sva do sada navedena prava koja se mogu primijeniti možete iskoristiti tako da posjetite web-mjesto Globalni portal o privatnosti na stranici Obratite nam se.  Ako želite podnijeti prigovor nadležnom tijelu, u Europi se trebate obratiti odgovarajućem nadležnom tijelu. U Kanadi se možete obratiti povjereniku za zaštitu privatnosti na adresu https://www.priv.gc.ca/cu-cn/index_e.asp ili u njegovom uredu na adresi 30 Victoria Street, Gatineau, Quebec, K1A 1H3. 

Da bismo mogli obraditi vaš zahtjev, možda će nam biti potrebni dodatni podaci kako bismo provjerili vaš identitet i boravište.  Stanovnici Kalifornije koji žele iskoristiti prava koja imaju prema kalifornijskom Zakonu o zaštiti potrošača na uvid moraju dati vozačku dozvolu ili službeni državni identifikacijski dokument kako bi dokazali boravište.  S fotografije uklonite sve podatke prema kojima vas se može identificirati, osim imena i prezimena, adrese i broja vozačke dozvole.  Pridržavamo pravo ne dopustiti pristup vašim podacima ili ograničiti vaša prava (npr. ako je tako otkrivanje zabranjeno zakonom ili ako bi to moglo predstavljati kršenje prava drugog pojedinca).  U nekim slučajevima to znači da smijemo zadržati vaše osobne podatke čak i ako povučete svoj pristanak.

Stanovnici Kalifornije mogu odrediti posebnog predstavnika koji će u njihovo ime podnijeti zahtjev u skladu s kalifornijskim Zakonom o zaštiti potrošača tako da ispune i potpišu obrazac dostupan ovdje.

 

Marketinške preference

U svakom će obliku komunikacije koji primite biti navedene upute kako prestati primati izravne marketinške poruke od tvrtke Enterprise Holdings, naših podružnica, pridruženih tvrtki i franšiza.  Možete nam se i izravno obratiti putem poveznice na vrhu ove stranice.

Možete ograničiti prikaz oglasa na web-mjestima koja nisu u vlasništvu tvrtke Enterprise tako da kliknete na ikonu s mogućnostima oglasa ili putem postavki privatnosti tog web-mjesta.

Promjene pravila

Po potrebi ćemo ažurirati Pravila o privatnosti i Pravila o kolačićima kako bismo implementirali promjene u postupcima zaštite privatnosti. Ako izvršimo bilo kakve bitne izmjene, obavijestit ćemo vas o tome e-poštom (poslanom na adresu e-pošte koju ste naveli na svom računu) ili putem obavijesti na ovom web-mjestu ili pak drugačije ako to zahtijeva ili dozvoljava važeći zakon prije nego što promjena stupi na snagu. Preporučujemo vam da povremeno na ovom web-mjestu potražite najnovije informacije o našim postupcima zaštite privatnosti.

Obratite nam se

Za pitanja povezana s privatnosti i zaštitom podataka posjetite web-mjesto Obratite nam se te ih uputite putem našeg Globalnog portala za privatnost.