GLOBALNA PRAVILA O ZAŠTITI PRIVATNOSTI

Ova pravila posljednji su put ažurirana 18. lipnja 2019.

U tvrtkama Enterprise Holdings, Inc. čije neovisne regionalne podružnice („podružnice“) rade u sklopu robnih marki Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental i Alamo Rent A Car, kao i Truck Rental, Car Sales, CarShare i Car Club, pretplata za Enterprise te naše pridružene tvrtke Enterprise Fleet Management, Inc. (zajednički „Enterprise Holdings“, „mi“ „naš“ ili „nas“) poštujemo vašu privatnost.  Implementirali smo ova pravila o privatnosti („Pravila o privatnosti“) i pravila o kolačićima („Pravila o kolačićima“) kako bismo pojasnili načine na koje prikupljamo i upotrebljavamo podatke. Više možete saznati u odjeljcima u nastavku.

Koje podatke prikupljamo

Podaci koji se prikupljaju o vama

Možete nam pružati određene podatke u vezi s transakcijom ili prilikom vaših interakcija s našim web-mjestima i na našim lokacijama. O vama prikupljamo sljedeće vrste osobnih podataka:

  • vaše ime, podatke za kontakt, datum rođenja, broj vozačke dozvole i datum njezina isteka te podatke za kontakt u hitnom slučaju;
  • podatke o najmu vozila, uključujući lokaciju na kojoj je vozilo unajmljeno, datum najma, vrstu najma i vaše osobne želje;
  • podatke o vašoj kreditnoj kartici, podatke o nagradnim programima Enterprise, Alamo ili National, podatke o mrežnom korisničkom računu, članske brojeve / korporacijske ID brojeve, podatke o putovnici te podatke o članstvu u programima za prikupljanje milja ili udrugama putnih partnera;
  • informacije koje pružate u vezi s vašim marketinškim preferencijama ili tijekom sudjelovanja u istraživanjima ili promotivnim ponudama;
  • vlastitu fotografiju i fotografiju vaše vozačke dozvole ili vaše potvrde putem značajki kamere dostupnih u nekim od naših mobilnih aplikacija i na web-mjestima;
  • važne podatke o vašem zdravlju kako bismo vam osigurali prilagođena vozila i
  • financijske podatke koji su nužni za olakšavanje kupnje ili najma vozila s lokacija Car Sales ili Fleet Management.

Dodatne podatke o vama pružaju nam treće strane kao što su:

  • Referentni izvori poput internetskih web-mjesta za rezervacije (ona nam dostavljaju opće podatke za kontakt i broj potvrde rezervacije potreban za olakšavanje najma), vaš poslodavac (koji nam dostavlja opće podatke za kontakt) i vaš osiguravatelj (koji nam dostavlja opće podatke za kontakt i podatke o polici).
  • Gdje je primjenjivo, naš program preporuke Refer-A-Friend.
  • Hoteli, zrakoplovni prijevoznici i članski klubovi koji nam dostavljaju opće podatke za kontakt i podatke o rezervaciji.
  • Izdavatelji kreditnih kartica koji nam u svrhu sprječavanja prijevara dostavljaju podatke o vašem identitetu.
  • Franšize koje nam dostavljaju podatke o najmovima.
  • Pružatelji usluga kao što su službe korisničke podrške (podaci povezani sa zahtjevima za korisničkom podrškom i o upitima koje ste postavili), pružatelji usluga anketiranja korisnika (odgovori prikupljeni putem anketiranja) i pružatelji marketinških usluga (podaci koji nam pomažu da bolje predstavimo svoje proizvode i usluge).

Uz vaš pristanak, s vašeg ćemo mobilnog telefona pristupiti podacima koji se temelje na lokaciji, kao što je poštanski broj, grad, metropolitansko područje ili geografska regija. Te ćemo podatke upotrebljavati za slanje obavijesti povezanih s našim lokacijama, podacima o vraćanju, lokalnim ponudama i drugim informacijama za koje vjerujemo da će nam pomoći da vam pružimo bolju uslugu. Možemo utvrditi vaš identitet samo s pomoću podataka koji se temelje na lokaciji ako se prijavite na jednu od naših mobilnih aplikacija. Podatke koji se temelje na lokaciji čuvamo sedam godina. Tim podacima upravljaju naši pružatelji analitičkih usluga, Localytics i Adobe.

Uz vaš pristanak, naša će aplikacija upotrebljavati kameru vašeg uređaja. Ako ste nam dopustili da upotrebljavamo vaše podatke o lokaciji ili kameru uređaja u prošlosti i želite opozvati ta dopuštenja, promijenite postavke uređaja.

Podaci o vozilu

Naša vozila mogu biti opremljena tehnologijom koja prikuplja i prenosi podatke. („Sustavi za podatke o vozilu“).  Oni mogu uključivati podatke prikupljene iz sustava za bilježenje podataka o događaju, uređaja za globalno pozicioniranje, sustava OnStar ili bilo koje druge slične tehnologije.  Neke će ili sve funkcije sustava za podatke o vozilu biti aktivne tijekom razdoblja najma. Nakon ugradnje, i gdje je dopušteno, sustavi za podatke o vozilu omogućit će nam da prikupljamo i upotrebljavamo podatke kao što su: (1) podaci o lokaciji, (2) podaci o sudaru i (3) podaci o radu vozila, kao što su operativno stanje, kilometraža, tlak u gumama i status goriva te drugi dijagnostički podaci i podaci o performansama. Nakon prikupljanja ti se podaci mogu kombinirati s podacima koje ste nam pružili i koje ste upotrebljavali radi sigurnosti, performansi te drugim sličnim podacima kako bismo mogli pružiti bolje usluge.  Naša upotreba prikupljenih podataka iz vozila može uključivati dijeljenje informacija s trećim stranama kao što su pružatelji usluga, partneri, i kako je drugačije navedeno u ovim pravilima o zaštiti privatnosti.  Naša upotreba podataka može uključivati i pohranu ovih podataka nakon isteka ugovora o najmu. Vaša upotreba sustava za podatke o vozilu koji vam je dostupan, podliježe uvjetima i odredbama te pravilima o zaštiti privatnosti koja je objavio odgovarajući davatelj sustava za podatke o vozilu i/ili proizvođač vozila (u slučaju sustava OnStar, informacije su dostupne na www.onstar.com), što može uključivati ograničenja sustava i usluge, isključenja jamstva, ograničenja odgovornosti, uvjete davatelja bežičnih usluga, postupke zaštite privatnosti, opise upotrebe i dijeljenja informacija te odgovornosti korisnika. Popis proizvođača od kojih kupujemo vozila potražite na stranici Proizvođači vozila.

Nismo odgovorni za bilo kakve podatke koji ostanu u vozilu nakon vaše upotrebe. Ne možemo jamčiti privatnost ili povjerljivost takvih podataka i morate ih izbrisati prije vraćanja vozila.

Naša vozila u Europskoj Uniji moraju biti opremljena tehnologijom eCall koja se aktivira ako je vozilo sudjelovalo u nezgodi. eCall uređaj automatski će uspostaviti vezu s hitnim službama i dati im podatke o nezgodi. Tim podacima ćemo pristupiti i mi te ćemo ih upotrebljavati i otkrivati.    

Telematički će se podaci dijeliti s hitnim službama, drugim službama koje pomažu u slučaju nezgoda, pružateljima telematičkih usluga ili onima s kojima smo ih dužni podijeliti zbog zakonskih ili ugovornih obveza.

Zaštita privatnosti djece

Naša web-mjesta i mrežni marketing nisu usmjereni na djecu mlađu od 18 godina ili djecu koja se u vašoj državi smatraju maloljetnicima te tvrtka Enterprise Holdings svjesno ne prikuplja njihove osobne podatke. Ako ipak smatrate da nam je vaše dijete dalo svoje osobne podatke i želite da ih obrišemo, obratite nam se putem poveznice na vrhu ove stranice.

Kako upotrebljavamo vaše osobne podatke

Podatke koje prikupimo od vas ili o vama upotrebljavamo kako bismo vam pružili naše usluge i u sljedeće svrhe:

  • Ako je to potrebno kako bismo s vama sklopili ugovor i pružili vam uslugu za vrijeme trajanja ugovora, uključujući
    • Pomoć pri transakcijama koje zatražite, kao što je rezerviranje, najam, kupnja ili leasing motornih vozila.
    • Pružanje korisničke usluge povezane s vašom interakcijom s nama ili odgovaranje na vaše pitanje.
    • Uključivanje u naše programe vjernosti i slanje informacija koje nisu marketinške, već se tiču vašeg članstva u tim programima.
  • Ako je to potrebno kako bismo izvršili svoje zakonske obveze, uključujući
    • Dijeljenje informacija o lokaciji vozila s hitnim službama ako ste sudionik prometne nezgode.
    • Dijeljenje informacija s državnim i regulatornim tijelima kada je to propisano zakonom, u slučaju pravnog postupka, zbog zakonske obveze ili na zahtjev.
  • Ako je to potrebno kako bismo zaštitili svoje legitimne interese navedene u nastavku ako te interese ne nadjačavaju vaša prava o zaštiti osobnih podataka, uključujući
    • Pružanje važnih informacija o vašem najmu. Ove ćemo vam informacije transakcijske prirode poslati u poruci e-pošte, u SMS poruci ili putem telefonskog poziva. 
    • Pomoć pri pružanju boljih proizvoda i usluga, na primjer, ocjenom performansi našeg osoblja, procjenom kvalitete primljenih proizvoda i usluga te pomoć u poboljšavanju naših web-mjesta, objekata i usluga.
    • Prikupljanje statističkih podataka o načinu na koji korisnici upotrebljavaju naša web-mjesta, proizvode i usluge i njihova analiza. Ovi se statistički podaci upotrebljavaju samo kako bi nam omogućili da vama i našim drugim korisnicima u budućnosti pružimo bolju korisničku podršku, proizvode, značajke i funkcije.
    • Razvoj vašeg profila i profila načina na koji komunicirate s nama kako bismo vam pružili prilagođene ponude, mogućnosti i usluge koje bi vas mogle zanimati.
    • Kako bismo zaštitili naša zakonska prava i upravljali sigurnošću naših mreža i imovine, uključujući zaštitu naših web-mjesta od neželjene pošte i zloupotrebe. Na primjer, naši su poslovni prostori osigurani nadzornim kamerama, a vodimo i popis klijenata kojima zbog neplaćanja ili iz sigurnosnih razloga ne iznajmljujemo vozila.
    • Dijeljenje vaših podataka s trećim stranama kako bismo spriječili prijevare i zaštitili svoja ili javna poslovna prava, interese, privatnost, sigurnost i vlasništvo. To ćemo učiniti kako bismo naplatili dospjela dugovanja, izbjegli odgovornost za kazne koje su posljedica vašeg ponašanja (npr. prometne kazne) te u procesima potraživanja.
    • Dijeljenje vaših podataka s trećim stranama kako bismo mogli pribjeći postojećim pravnim lijekovima i ograničiti nastalu štetu te kako bismo proveli uvjete bilo kojeg ugovora o najmu ili uvjeta i odredaba upotrebe naših web-mjesta. Vaše ćemo osobne podatke otkriti trećim stranama i ako dođe do povrede prava druge osobe.
    • Kako bismo mogli upotrebljavati sustave za podatke o vozilu u svrhe navedene u prethodno spomenutom odjeljku o podacima o vozilu.
  • Ako ste na to pristali, uključujući
    • Pomoć pri odabiru vozila koje vam najbolje odgovara, kao što su prilagođena vozila. To u nekim slučajevima znači da ćemo morati donositi zaključke ili izravno prikupljati podatke o vašem zdravlju ili fizičkim mogućnostima.
    • Slanje određenih promotivnih ili ciljanih marketinških poruka, ponuda i usluga koje bi vas mogle zanimati. Ovo uključuje pozivnice za pristup programima vjernosti, najave ažuriranja, elektroničke biltene i poruke o nepopunjenim obrascima internetskog članstva ili internetske rezervacije. Neke ćete od ovih ponuda primiti putem oglašavanja na web-mjestima koja nisu vlasništvo tvrtke Enterprise, uključujući društvene medije.
    • Slanje tekstnih poruka koje sadrže informacije o transakciji koje su osjetljive na vrijeme (npr. upotreba u podružnici u zračnoj luci zbog radova), informacije o proširenim mogućnostima najma, upitnike o iskustvu klijenata, marketinške promotivne akcije, npr. s kupone, popuste, posebne ponude u zadnji tren ili informacije o lojalnosti i nagradama.

Čuvanje osobnih podataka

Osobne podatke čuvamo onoliko dugo koliko je potrebno u poslovne svrhe kako je navedeno u nastavku:

  • Marketinške svrhe: podatke o kolačićima i druge mrežne identifikatore čuvamo do tri godine. Druge marketinške podatke poput pretplata na e-poštu i podatke o pristupu programima lojalnosti čuvamo najdulje sedam godina od dana vaše zadnje interakcije s nama.
  • Najmovi: podatke povezane s ugovorima o najmu na koje se odnose drugi lokalni pravni propisi čuvamo najdulje sedam godina od datuma najma. Podatke o izvršenim plaćanjima čuvamo najdulje dvije godine od datuma transakcije (ovisno o lokaciji najma).
  • Pitanja upućena korisničkoj podršci: općenita pitanja čuvamo tri godine, a pritužbe i podatke o pritužbama sedam godina.

Sporovi i zakonski zahtjevi: ako sudjelujemo u sudskim postupcima ili istrazi državnog ili regulatornog tijela, podatke čuvamo za vrijeme trajanja sudskog postupka ili istrage te pet godina nakon njihovog okončanja. Ako prema nagodbi podatke moramo čuvati dulje od navedenog, čuvamo ih onoliko dugo koliko je navedeno u uvjetima nagodbe. Ako podatke dajemo službama za provedbu zakona, zapis o tome čuvamo godinu dana nakon okončanja istrage.

S kime dijelimo podatke

Podružnice

Podatke koje smo prikupili od vas i o vama dijelimo s našim podružnicama da bismo vam mogli pružiti transakcije koje ste zatražili te (uz vaš pristanak) u marketinške svrhe. Popis potražite na stranici Podružnice.  Taj se popis može povremeno izmijeniti pa redovito na web-mjestu potražite promjene. Zaposlenici koji u našim podružnicama rade u odjelima za IT, marketing, operacije i korisničku uslugu mogu te podatke upotrebljavati kao što je opisano u ovim Pravilima o privatnosti, uključujući, ako je propisano važećim zakonom, slanje informacija o proizvodima i uslugama ili odgovaranje na vaš upit.

Franšize

Priroda posla i rada od nas zahtijevaju dijeljenje vaših podataka o rezervacijama s našim franšizama („Franšize“).  Popis potražite na stranici Franšize. Taj se popis može povremeno izmijeniti pa redovito na web-mjestu potražite promjene.  Za te je transakcije Franšiza neovisni kontrolor podataka ili ekvivalentno prema važećem zakonu i može održavati vlastita pravila o zaštiti privatnosti u vezi s podacima o najmu koje pružate Franšizi. Preporučujemo vam da provjerite pravila o zaštiti privatnosti Franšize koja se primjenjuju na vašu transakciju.

Kako biste utvrdili tko je prema primjenjivim zakonima kontrolor podataka ili njegov ekvivalent, posjetite web-mjesto Obratite nam se.

Pružatelji usluga izvršavanja

Možemo upotrebljavati pružatelje usluga izvršavanja kako bismo provodili vaše transakcije za unajmljeno vozilo. Primjerice, ako rezervirate automobil i vozača u zemljama koje zahtijevaju vozača, poslat ćemo vaše informacije o rezervaciji pružatelju usluga izvršavanja u tim zemljama. U slučaju kada možete rezervirati uslugu automobila i vozača, te usluge izvršava tvrtka koja je otkrivena u vrijeme podnošenja rezervacije.  Iako su dostupne na web-mjestima naših marki, te tvrtke su neovisni operatori.

Za te je transakcije pružatelj usluga izvršavanja neovisni kontrolor podataka ili ekvivalentno prema važećem zakonu i može održavati vlastita pravila o zaštiti privatnosti u vezi s podacima o najmu koje pružate pružatelju. Preporučujemo vam da provjerite pravila o zaštiti privatnosti pružatelja koja se primjenjuju na vašu transakciju.

Naši pružatelji usluga i poslovni partneri

Informacije o vama dijelit ćemo s trećim stranama kao što su (1) pružatelji usluga plaćanja i administrativne i tehničke podrške, ili kupci ili partneri za zamjenu osiguranja, korporativni najam ili drugi kupci ili partneri, s ciljem omogućivanja transakcija vezanih za najam i nagradnih programa u tvrtkama članicama grupe Enterprise Holdings, (2) tvrtke koje za nas provode istraživanja o kupcima ili ankete o zadovoljstvu korisnika, (3) pružatelji usluga komunikacije koji vam u naše ime šalju poruke e-pošte i druge marketinške materijale ili materijale povezane s našim uslugama, (4) pružatelji usluga korisničke podrške poput pružatelja usluge razgovora u stvarnom vremenu kako bismo vam mogli pružiti korisničku podršku, (5) pružatelji usluga naplate potraživanja, (6) pružatelji usluga obrade procesa potraživanja i (7) pružatelji usluga analitike i tehnologije za usluge koje se temelje na lokaciji i kako bi analizirali i poboljšavali naše podatke te upravljali tim podacima radi pružanja, i poboljšavanja naših usluga, i (8) naši partneri u oglašavanju i marketingu, kao i pružatelji medijskih usluga trećih strana, uključujući društvene mreže s kojima dijelimo sažete ili anonimne podatke o našim korisnicima, kako bismo im omogućili slanje ciljanih promidžbenih poruka u naše ime (što je po potrebi podložno ugovorima o povjerljivosti).

Državna tijela

Vaše osobne podatke možda ćemo podijeliti s državnim tijelima kako je prethodno opisano.

Prodaja, spajanje ili promjena kontrole

Vaši se osobni podaci mogu prenijeti drugoj tvrtki u slučaju prijenosa, promjene vlasništva, reorganizacije ili pridruživanja cijele ili dijela tvrtke Enterprise Holdings ili njezine imovine. Do toga dolazi kada je postignut dogovor između strana prema kojem je prikupljanje, upotreba i otkrivanje podataka ograničeno na svrhu poslovne transakcije, uključujući odluku o nastavku ili prekidu poslovne transakcije. Primit ćete obavijest putem e-pošte ili će na našim web-mjestima tijekom trideset (30) dana biti postavljena uočljiva obavijest o bilo kakvoj promjeni vlasništva ili kontrole nad vašim osobnim podacima ili dugoj promjeni koju traže ili dopuštaju zakoni.

Mišljenja klijenata

Na našim web-mjestima možemo objaviti mišljenja klijenata koje mogu sadržavati osobne podatke. Ovaj postupak za nas odrađuje pružatelj usluga treće strane. Ovaj je pružatelj usluga odgovoran da prema potrebi od vas dobije dopuštenje, ukloni sadržaj na vaš zahtjev i odgovori na vaša pitanja.

 Mali programi za društvene mreže 

Naša web-mjesta mogu uključivati značajke za društvene mreže, kao što je gumb za Facebook. Te značajke mogu prikupljati vaše IP adrese, stranice koje posjećujete na našem web-mjestu i mogu postaviti kolačić kako bi se zajamčilo da značajka ispravno funkcionira. Značajkama društvenih mreža i malim programima upravlja treća strana ili se njima upravlja izravno na našem web-mjestu. Vašim interakcijama s tim značajkama upravljaju pravila o zaštiti privatnosti tvrtke koja ih pruža. 

Ako upotrebljavate jedno od web-mjesta tih društvenih mreža i ne želite da oni prikupljaju podatke putem našeg web-mjesta i povezuju ih s vašim članskim podacima, morate se odjaviti s vašeg korisničkog računa prije posjećivanja našeg web-mjesta i obrisati sve relevantne kolačiće. Također, možete obrisati dodatke za društvene mreže i dodatke za preglednik. Posjetite web-mjesto društvene mreže za njihove upute o dodacima ili više informacije potražite u našim pravilima o kolačićima.

Globalni prijenosi i obrada podataka

Kako bismo mogli poslovati i pružati usluge na globalnoj razini, podaci koje nam date ili koje o vama prikupimo mogu biti preneseni tijelima širom svijeta ili im ta tijela mogu pristupati, uključujući:

  • Franšize / lokacije u vlasništvu tvrtke: ako napravite rezervaciju koju će izvršiti Franšiza u drugoj državi ili će se izvršiti na lokaciji koja je u vlasništvu tvrtke Enterprise (npr. u SAD-u, Kanadi, Njemačkoj, Španjolskoj, Francuskoj, Irskoj i Ujedinjenom Kraljevstvu), vaše ćemo osobne podatke prenijeti u tu državu kako bismo izvršili traženu transakciju.
  • Globalni informacijski sustavi tvrtke Enterprise koji se nalaze u SAD-u: tvrtka Enterprise svoje globalne informacijske sustave održava u SAD-u.  Ako nam svoje osobne podatke date izvan SAD-a ili ih tamo o vama prikupimo, prenijet ćemo ih i održavati u SAD-u.

Prijenos vaših osobnih podataka i njihova obrada u SAD-u provodi se u skladu sa sustavom zaštite privatnosti EU-SAD i sustavom zaštite privatnosti Švicarska-SAD (opisano u nastavku) te u skladu sa standardnim ugovornim klauzulama koje je odobrila Europska komisija.

  • Pružatelji usluga trećih strana: upotrebljavamo pružatelje usluga trećih strana koji se nalaze izvan država u kojima postoje lokacije u našem vlasništvu, kao što su primjerice pozivni centri za podršku, pružatelji usluga obrade procesa potraživanja i pružatelji IT usluga. Prilikom prijenosa vaših osobnih podataka pružateljima usluga trećih strana koji se nalaze izvan Europskog gospodarskog područja (EEA), primjenjujemo standardne ugovorne klauzule koje je odobrila Europska komisija.

Posjetite web-mjesto Obratite nam se za kontolora podataka koji se primjenjuje na vašu transakciju.

Zaštita privatnosti EU-SAD i zaštita privatnosti Švicarska-SAD.

Tvrtka Enterprise Holdings sudjeluje u usklađivanju sa sustavom zaštite privatnosti EU-SAD i sustavom zaštite privatnosti Švicarska-SAD.  Posvećeni smo obvezi primjenjivanja odgovarajućih načela sustava za zaštitu podataka na sve osobne podatke primljene iz država članica Europske unije (EU), Ujedinjenog Kraljevstva i Švicarske na temelju tog sustava.

Da biste saznali više o sustavima zaštite privatnosti i pregledali naše certifikate, pogledajte Popis organizacija u sustavu zaštite privatnosti američkog Ministarstva trgovine. Kada su u pitanju podaci koji su primljeni ili preneseni u skladu s ovim sustavima zaštite podataka, odgovorni smo regulatornim nadležnim institucijama za provedbu zakona američke Savezne trgovinske komisije. U određenim se slučajevima od nas može tražiti da otkrijemo osobne podatke u odgovoru na zakonite zahtjeve državnih tijela, uključujući ispunjavanje zahtjeva zaštite nacionalne sigurnosti ili zakonskih zahtjeva.  

Tvrtka Enterprise Holdings odgovorna je za obradu osobnih podataka koje primi u sklopu sustava zaštite podataka te ih naknadno prenosi trećim stranama koje nastupaju kao zastupnik u njezino ime. Tvrtka Enterprise Holdings pridržava se načela zaštite privatnosti za sva daljnja iznošenja osobnih podataka iz EU-a, Ujedinjenog Kraljevstva i Švicarske, uključujući odredbe o odgovornosti za daljnje iznošenje.

Ako imate neki neriješeni problem u vezi s privatnošću ili upotrebom podataka na koji nismo dali zadovoljavajući odgovor, obratite se našem neovisnom pružatelju usluga rješavanja sporova (besplatno) sa sjedištem u SAD-u na adresu https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

U određenim slučajevima koji su pobliže opisani na web-mjestu o sustavu zaštite privatnosti [https://www.privacyshield.gov/article?id=How-to-Submit-a-Complaint], možete pokrenuti obvezujuću arbitražu ako iscrpite druge mogućnosti sporenja.

Vaša prava

Vaša druga prava mogu uključivati: 1) traženje kopije vaših osobnih podataka, 2) njihovo ispravljanje, 3) brisanje određenih kategorija ili vrsta podataka, 4) ograničavanje određenih vrsta obrade podataka, 5) dobivanje danih podataka u strukturiranom, strojno čitljivom formatu i 6) prijenos nekih podataka drugim organizacijama.

Imate pravo usprotiviti se obradi svojih osobnih podataka koja se temelji na našim legitimnim interesima. Ako smo od vas tražili pristanak za obradu podataka, možete ga povući u bilo kojem trenutku.

Ova prava možete ostvariti pristupom našem Globalnom portalu za privatnost na stranici Obratite nam se. Odgovorit ćemo na vaš zahtjev u roku od 30 dana ili u roku propisanom lokalnim zakonom.

Nadležnom tijelu možete podnijeti prigovor na način na koji smo obradili vaše osobne podatke i/ili kako smo odgovorili ili reagirali na nedoumice na koje ste nas upozorili. U Europi se možete obratiti potrebnom nadzornom tijelu. U Kanadi se možete obratiti povjereniku za zaštitu privatnosti na adresu  https://www.priv.gc.ca/cu-cn/index_e.asp ili se možete obratiti Uredu povjerenika za privatnost u Kanadi, 30 Victoria Street, Gatineau, Quebec, K1A 1H3.

Pridržavamo pravo ne dopustiti pristup vašim podacima ili ograničiti vaša prava (ako je tako otkrivanje zabranjeno zakonom ili ako bi to moglo predstavljati kršenje prava drugog pojedinca). U nekim slučajevima to znači da smijemo zadržati vaše osobne podatke čak i ako povučete svoj pristanak.

Marketinške preference

U svakom će obliku komunikacije koji primite biti navedene upute kako prestati primati izravne marketinške poruke od tvrtke Enterprise Holdings, naših podružnica, pridruženih tvrtki i franšiza.  Možete nam se i izravno obratiti putem poveznice na vrhu ove stranice.

Možete ograničiti prikaz oglasa na web-mjestima koja nisu u vlasništvu tvrtke Enterprise tako da pritisnete ikonu s mogućnostima oglasa ili putem postavki privatnosti tog web-mjesta.

Promjene pravila

Po potrebi ćemo ažurirati Pravila o privatnosti i Pravila o kolačićima kako bismo implementirali promjene u postupcima zaštite privatnosti. Ako izvršimo bilo kakve bitne izmjene, obavijestit ćemo vas o tome e-poštom (poslanom na adresu e-pošte koju ste naveli na svom računu) ili putem obavijesti na ovom web-mjestu ili pak drugačije ako to zahtijeva ili dozvoljava važeći zakon prije nego što promjena stupi na snagu. Preporučujemo vam da povremeno na ovom web-mjestu potražite najnovije informacije o našim postupcima zaštite privatnosti.