GLOBÁLIS ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

A szabályzatot ekkor frissítettük utoljára: 2018. május 07.

Az Enterprise Holdings, Inc., az Enterprise Rent-A-Car, a National Car Rental és az Alamo Rent A Car, valamint a Truck Rental, a Car Sales, a Commute with Enterprise és a CarShare, illetve társvállalatunk, az Enterprise Fleet Management, Inc. márkanév alatt, független regionális leányvállalatainkon keresztül („leányvállalatok”) működik (és amelyekre együttesen „Enterprise Holdings”; néven vagy „mi”, „miénk”, „nekünk” néven hivatkozunk), tiszteletben tartja az ügyfelek személyes adatokhoz fűződő jogait. Azért vezettük be ezt az adatvédelmi szabályzatot („Adatvédelmi szabályzat”) és sütikre (cookie-k) vonatkozó szabályzatot („Sütikre vonatkozó szabályzat”), hogy bemutassuk az adatgyűjtési és -felhasználási gyakorlatainkat.  További információkat az alábbi részekben olvashat.

 

Milyen információkat gyűjtünk?

 

Ügyfelekkel kapcsolatos információk gyűjtése

Az ügyfél információkat nyújthat nekünk egy ügylettel vagy az ügyfél tevékenységével kapcsolatban a webhelyeinken és telephelyeinken. A személyes adatok alábbi típusait gyűjtjük be Öntől:

  • Az Ön neve, elérhetőségi adatai, születési dátuma, vezetői engedélyének száma és érvényességi dátuma, vészhelyzet esetén használható elérhetőségei;
  • Járműkölcsönzési információk; pl. a kölcsönzés helye, dátuma, a bérelt autó típusa és az ügyfél igényei;
  • Az Ön hitelkártyájával kapcsolatos információk; az Enterprise, az Alamo és a National által biztosított előnyökre vonatkozó információk; online felhasználói fiókok adatai, tagsági vagy vállalati azonosítók, útlevél adatai; törzsutas tagságokkal kapcsolatos információk;
  • Hirdetésekre vonatkozó ügyfélbeállítások, vagy a felmérésekben vagy promóciókban való részvétel során az ügyfél által megadott információk;
  • Fényképek az ügyfélről, az ügyfél vezetői engedélyéről vagy nyugtáiról, amelyeket az ügyfél nyújt be az egyes mobilalkalmazásainkban és webhelyeinken elérhető fényképkészítési funkció segítségével;
  • Az Ön egészségi állapotára vonatkozó információk, amelyek segítenek minket, hogy adaptív vezetési eszközöket biztosítsuk az Ön számára; valamint
  • Pénzügyi információk, melyekre akkor van szükség, ha autót szeretne vásárolni vagy bérelni valamelyik autóértékesítési vagy flottakezelési telepünkön.

Harmadik felektől további információkat kapunk Önről, ide értve az alábbiakat:

  • Ajánlási források, például harmadik fél online foglalási oldalak (amelyek általános kapcsolattartási információval és foglalás-visszaigazolási számmal látnak el bennünket a bérlés megkönnyítése érdekében), az Ön munkaadója (általános kapcsolattartási adatok) és az Ön biztosítója (általános kapcsolattartási és szabályzattal kapcsolatos információk). 
  • Adott esetben a Refer-A-Friend (Ajánlja egy barátját) programjaink.
  • Szállodai, légitársaság- és tagsági klubok, amelyek általános kapcsolattartási és foglalási információkat bocsátanak a rendelkezésünkre.
  • Hitelinformációs ügynökségek, amelyek a csalások megelőzése érdekében személyazonossággal kapcsolatos információkat bocsátanak a rendelkezésünkre.
  • Franchise-tulajdonosok, akik információkat adnak meg részünkre az Ön kölcsönzési tranzakcióiról.
  • Szolgáltatók, például ügyféltámogatás (ügyfélszolgálattal kapcsolatos információk és az Ön által feltett kérdések), ügyfélfelmérés-szolgáltatók (az Ön által ügyfélszolgálati felmérésekre adott válaszok) és marketingszolgáltatók (információk, amelyek segítenek bennünket a termékeink és szolgáltatásaink hatékonyabb kommunikálásában). 

Az Ön beleegyezésével hozzáférünk földrajzi információkhoz vagy a helyszín megjelölésére alkalmas elemekhez az Ön mobileszközein vagy az IP-címe alapján. Ezeket az információkat felhasználjuk arra, hogy az Ön számára a helyszíneinkre, leadásra vonatkozó információkat, helyi ajánlatokat vagy olyan információkat küldjünk, amelyek véleményünk szerint hasznosak, hogy az Ön számára jobb szolgáltatásokat nyújtsunk. Ezeket az információkat kizárólag arra használjuk, hogy szolgáltatást nyújtsunk Önnek; semmilyen más okból nem használjuk az ügyfél földrajzi helyének meghatározására. Ha beleegyezik, alkalmazásunk felhasználja a készüléke fényképezőgépét. Ha korábban megengedte, hogy felhasználjuk az Ön földrajzi adatait vagy a készüléke fényképezőgépét, és szeretné visszavonni ezt az engedélyt, kérjük, módosítsa a beállításokat a készülék szintjén.

 

Járművek üzemeltetési és pozícióadatai

A járműveik járműtelematikai rendszerrel („Telematikai rendszer”) lehetnek felszerelve. Előfordulhat, hogy a telematikai rendszernek az egésze vagy egy része aktív a kölcsönzés ideje alatt. A telematikai rendszerek segítségével használjuk, közzétesszük vagy elérjük (1) a helymeghatározási információkat, (2) a baleseti értesítéseket és a balesettel kapcsolatos adatokat, (3) a működési állapotot, a kilométerszámot, a jármű diagnosztikai és teljesítményjelentéseit, valamint a (4) vezető viselkedésére vonatkozó információkat („Telematikai adatok”), amennyiben a törvények ezt megengedik. 

A Telematikai rendszer használatára a megfelelő Telematikai rendszer szolgáltatója és/vagy a jármű gyártója által közzétett adatvédelmi szabályzat feltételei érvényesek (az OnStar esetében az információk a www.onstar.com webhelyen érhetők el). Ezek rendszer- és szolgáltatáskorlátozó, garanciát kizáró, felelősséget korlátozó és vezeték nélküli szolgáltatásra vonatkozó feltételeket, adatvédelmi eljárásokat, az információfelhasználás és -megosztás leírását és a felhasználóra háruló felelősségeket foglalhatnak magukban. A Járműgyártók oldalon tekintheti meg azon gyártók listáját, amelyektől gépjárműveket vásárolunk.

Nem tartozunk felelősséggel a használat eredményeképpen esetlegesen a járműben maradt adatokért. Nem tudjuk garantálni az ilyen információk bizalmas kezelését, és azokat Önnek törölnie kell, mielőtt visszahozza hozzánk a járművet.

Az Európai Unióban a járműveinket eCall technológiával kell ellátni, amely aktiválódik, ha a jármű balesetet szenved. Az eCall automatikusan hívást kezdeményez és megadja a balesetre vonatkozó információkat a segélyhívó szolgálatok számára. Ezeket az információkat mi is felhasználjuk, közzétesszük és elérjük.    

A telematikai adatok megosztásra kerülnek a segélyhívó szolgáltatókkal, a balesetekre való reagálásban részt vevő egyéb személyekkel, a telematikai szolgáltatókkal vagy azokkal, akikkel jogi vagy egyéb szerződéses kötelezettségben állunk az ilyen adatok megosztása tekintetében.

 

Gyermekek adatainak védelme

Webhelyeinkkel és online marketingtevékenységünkkel nem a 18 év alatti – vagy az adott ország törvényei szerint kiskorú – gyermekeket célozzuk meg, és az Enterprise Holdings nem gyűjt szándékosan személyes információkat kiskorúaktól. Ha ennek ellenére úgy gondolja, hogy az Ön gyermeke személyes adatokat adott meg nekünk, és ezt közölni kívánja velünk, hogy törölni tudjuk azokat, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az oldal tetején található hivatkozás segítségével.

 

Hogyan használjuk fel az Önre vonatkozó információkat?

 

Az Öntől vagy Önről általunk begyűjtött információkat arra használjuk fel, hogy az Ön részére szolgáltatásokat nyújtsunk, valamint az alábbi célokra:

  • Amennyiben szükséges számunkra, hogy Önnel szerződést kössünk és szolgáltatásokat nyújtsunk az Ön részére a szerződés időtartama alatt, ide értve az alábbiakat:
    • Az Ön által igényelt ügylet, például gépjármű-foglalás, bérlés vagy vásárlás megkönnyítésére.
    • Ügyfélszolgálat nyújtására az Ön velünk folytatott tevékenységével kapcsolatban vagy az Ön kérdéseinek megválaszolására.
    • Az Ön feliratkozása a hűségprogramjainkba, valamint nem promóciós jellegű információk küldése az Ön ilyen programokban fennálló tagságával kapcsolatban.
  • Amennyiben jogi kötelezettségnek kell megfelelnünk, ide értve az alábbiakat:
    • Az Ön járművének tartózkodási helyére vonatkozó információk megosztása a segélyhívó szolgálatokkal, amennyiben Önt közúti baleset éri.
    • Információk megosztása kormányzati és szabályozói hatóságokkal, ha azt törvény előírja, vagy az jogi eljárás, kötelezettség vagy kérés nyomán szükségessé válik.
  • Amennyiben a jogos érdekeinkhez szükséges, az alábbiakban felsoroltak szerint, és amennyiben az érdekeinket nem írják felül az adatvédelmi jogaink, ide értve az alábbiakat:
    • Az Ön általi kölcsönzésre vonatkozó fontos információk, mint például az indulási és visszatérési figyelmeztetések kommunikálása. Ezeket a – tranzakciós jellegű – kommunikációkat e-mailben vagy SMS-ben küldjük el Önnek.
    • Termékeink és szolgáltatásaink javítása, például, hogy segítsen értékelni személyzetünk munkáját, felmérni a kapott termék és szolgáltatás minőségét, illetve fejleszteni webhelyeinket, létesítményeinket és szolgáltatásainkat.
    • Statisztikák és elemzések összeállítása a weboldalaink, termékeink és szolgáltatásaink ügyfeleink általi használatáról. Ezeket a statisztikákat csak arra használjuk fel, hogy jobb ügyfélszolgálatot, termékeket, szolgáltatásokat és funkciókat biztosítsunk az Ön és más ügyfelek számára a jövőben.
    • Profil alkotása Önről és az Ön velünk végrehajtott interakcióiról, hogy személyre szabott ajánlatokat, lehetőségeket és szolgáltatásokat kínálhassunk, amelyek érdekelhetik Önt.
    • A törvényes jogaink védelme és a hálózataink és tulajdonunk biztonságának kezelése. Például zárt láncú televíziós (CCTV) rendszert használunk a helyszíneink biztonságának garantálására, valamint „Ne legyen bérlés” listákat vezetünk azokról az ügyfelekről, akik nem fizetési vagy biztonsági kockázatot jelentenek.
    • Az Ön információinak megosztása harmadik felekkel a csalás megakadályozása, valamint a mi, vagy a köz üzleti érdekeinek és jogainak, adatainak, biztonságának és tulajdonának védelme érdekében. Ezt tesszük a kifizetetlen számlák behajtása, az Ön által kapott büntetésekkel (pl. közlekedési bírságok) kapcsolatos felelősség kizárása érdekében, és a követelések feldolgozása céljából.
    • Az Ön információinak megosztása harmadik felekkel, hogy lehetőségünk legyen a rendelkezésre álló jogorvoslati lehetőségek kihasználására vagy az esetlegesen általunk elszenvedett kár korlátozására, és bármely bérleti szerződés vagy a weboldalainkon található használati feltételek érvényesítésére. Felfedjük az Ön információit harmadik felek előtt, ha egy másik egyén jogai sérülhetnek
    • A telematika általunk történő használatának elősegítése (pl. a kilométerszám és a helyszín nyomon követése céljából lopás esetén, és riasztás küldéséhez a számunkra, ha a telematikai rendszert eltávolítják vagy azon jogosulatlan beavatkozást végeznek).
  • Amennyiben Ön beleegyezését adta, ide értve az alábbiakat:
    • Támogatás nyújtása számunkra, hogy a lehető legmegfelelőbb járműveket nyújtsuk az Ön részére, például adaptív vezetési eszközökkel felszerelt járműveket. Bizonyos esetekben ez szükségessé teszi, hogy az Ön egészségi és fizikai állapotára vonatkozó információkat következtessünk ki vagy gyűjtsünk kifejezett módon.
    • Bizonyos promóciós vagy célzott marketingkommunikáció, az Önt esetlegesen érdeklő lehetőségek és szolgáltatások megküldése az Ön számára. Ide tartoznak a hűségprogramjainkban való részvételre történő meghívások, a frissítési bejelentések, az elektronikus hírlevelek és a nem teljesen kitöltött online tagsági űrlapra vagy foglalásra vonatkozó kommunikációk. Ezen ajánlatok némelyike nem vállalati oldalakon található hirdetés formájában kerül elküldésre, ide értve a közösségi oldalakat is.
    • Szöveges üzenetek küldése Önnek, hogy a tranzakciójával kapcsolatos sürgős kommunikációt (pl. késedelem egy repülőtéri kölcsönző építésében), kiterjesztett bérlési lehetőségeket, ügyfélélmény-felméréseket, marketingpromóciókat, például kuponokat, engedményeket, különleges last minute ajánlatokat vagy hűségajánlatokat, illetve jutalmakkal kapcsolatos információkat küldjünk.

 

Az Ön személyes adatainak megőrzése

Az Ön személyes adatait addig őrizzük meg, ameddig az az üzleti céljaink végrehajtása érdekében szükséges, az alábbiak szerint:

  • Marketing célokra: A sütikhez és egyéb online azonosítókhoz kapcsolódó adatokat legfeljebb három évig őrizzük meg. Az egyéb marketinginformációkat, például e-mail-előfizetésekre és hűségprogram-feliratkozásokra vonatkozó adatokat a velünk végrehajtott legutolsó interakciótól számítva legfeljebb 7 évig őrizzük meg.
  • Kölcsönzési tranzakciók: Az Ön bérleti szerződéséhez kapcsolódó adatokat a kölcsönzés dátumától számítva legfeljebb 7 évig őrizzük meg, figyelmet fordítva az egyéb helyi jogi követelményekre is. Az Ön által tett kifizetésekre vonatkozó feljegyzéseket a tranzakció dátumától számított 2 évig őrizzük meg (a kölcsönzés helyszínétől függően).
  • Ügyfélszolgálattal kapcsolatos kérdések: Az általános kérdéseket 3 évig őrizzük meg, kivéve, ha Ön valamilyen panaszt tesz, amely esetben a panaszra vonatkozó adatokat 7 évig őrizzük meg.
  • Vitás kérdések és jogérvényesítés: Amennyiben peres eljárásban vagy kormányzati vagy szabályozói vizsgálatban vagyunk érintettek, az adatokat a peres eljárás vagy vizsgálat teljes időtartama alatt és azt követően 5 éven át őrizzük meg. Ha a kérdés rendezése azt jelenti, hogy az adatokat ennél hosszabb ideig kell megőriznünk, akkor az adatokat a rendezés végrehajtásához szükséges ideig őrizzük meg. Ha bűnüldöző szerveknek adunk meg adatokat, akkor az erre vonatkozó feljegyzést a vizsgálat végét követően egy évig megőrizzük.

 

Kivel osztjuk meg az információkat?

 

Leányvállalatok

Az Öntől és Önről összegyűjtött adatokat megosztjuk a leányvállalatainkkal annak érdekében, hogy lebonyolíthassuk az Ön által igényelt ügyletet, továbbá (az Ön beleegyezésével) marketingcélokból. A listájukat a leányvállalat-tulajdonosok oldalon tekintheti meg.  A lista időről időre változhat, ezért kérjük, hogy időnként ellenőrizze a változásokat az oldalon. A leányvállalataink és az IT, marketing, műveleti és ügyfélszolgálati részlegeink alkalmazottai az Ön adatait a jelen Adatvédelmi szabályzatban – ide értve szükség esetén az alkalmazandó jogszabályokat – bemutatottak szerint használhatják fel, hogy az Ön számára információkat küldjenek a termékekről és szolgáltatásokról vagy válaszoljanak az Ön kérdésére.

Franchise-tulajdonosok

Az üzleti tevékenység és műveletek jellege szükségessé teszi számunkra az Ön foglalási információinak megosztását a franchise-tulajdonosainkkal („Franchise-tulajdonosok”).  A listájukat a Franchise-tulajdonosok oldalon tekintheti meg. A lista időről időre változhat, ezért kérjük, hogy időnként ellenőrizze a változásokat az oldalon.  Ilyen ügyletek esetén a Franchise-tulajdonos független adatkezelő vagy az alkalmazandó jog értelmében azzal egyenértékű személy, aki a saját adatvédelmi szabályzata szerint kezeli az Ön által a Franchise-tulajdonosnak megadott bérlési adatokat. Javasoljuk, hogy tájékozódjon az Ön ügyletéhez tartozó Franchise-tulajdonos adatvédelmi irányelveiről.

Annak azonosításához, hogy az alkalmazandó jog értelmében ki az Ön személyes adatainak adatkezelője vagy azzal egyenrangú személy, látogasson el a Kapcsolat oldalra.

Szolgáltatóink és kereskedelmi partnereink

Megosztjuk az Ön információit harmadik felekkel, például (1) fizetési, adminisztratív és technikai támogatási szolgáltatókkal vagy biztosítások megkötéséhez, vállalati bérlés esetén vagy más ügyekben járatos ügyfeleinkkel és partnereinkkel, amelyek elősegítik az Ön tranzakcióit és jutalomprogramjait az Enterprise Holdings csoport tagjaival, (2) a nevünkben ügyfélkutatásokat vagy elégedettségi felméréseket végző vállalatokkal, (3) a nevünkben Önnek e-mail és egyéb marketing- és szolgáltatással kapcsolatos kommunikációkat küldő kommunikációs szolgáltatókkal, (4) ügyféltámogatási szolgáltatókkal, például az élő csevegés funkciónk szolgáltatójával, hogy az Ön számára ügyfélszolgálatot biztosítsanak, (5) adósságbehajtási szolgáltatókkal, (6) követelésfeldolgozókkal, és (7) a hirdetési és marketingpartnereinkkel és harmadik fél médiatulajdonokkal, köztük közösségi oldalakkal, amelyekkel az ügyfeleinkre vonatkozó összesített vagy anonimizált adatokat osztunk meg, hogy a nevünkben célzott hirdetési üzeneteket küldhessenek, elemezzék, javítsák és kezeljék az adatainkat, mobilanalitikai szolgáltatásokat hajtsanak végre és fenntartsák és tovább fejlesszék a szolgáltatásainkat (adott esetben titoktartási szerződések hatálya alatt).

Kormányzati hatóságok

Az Ön személyes adatai megosztásra kerülhetnek kormányzati hatóságokkal is, a fentiekben bemutatottak szerint.

Eladás, összeolvadás vagy a felügyelet változása

Akkor is átadhatjuk az Ön személyes adatait vállalatnak, ha az adott vállalat átveszi a szolgáltatásainkat, megváltozik a vállalat tulajdonosa, átszervezzük a vállalatot vagy átadjuk az Enterprise Holdings vállalatainak vagy eszközeinek egy részét vagy egészét. Ez megtörténik, ha a szerződő felek a szerződés értelmében csak az üzleti tranzakcióhoz gyűjthetik, használhatják fel és tehetik közzé az információkat, beleértve annak meghatározását is, hogy folytatják-e az üzleti tranzakciót vagy sem. Ha az Ön személyes adatainak tulajdonjogában vagy ellenőrzésében ilyen változás következne be, akkor arról harminc (30) nappal korábban e-mailben vagy a webhelyeink jól látható részén elhelyezett tájékoztató útján – vagy a törvényekben előírt vagy engedélyezett egyéb módon – értesítjük.

Ajánlások

Webhelyeinken közzétehetjük az ügyfelek által írt ajánlásokat, amelyek személyes azonosításra alkalmas adatokat tartalmazhatnak. Ezen folyamat kezeléséhez harmadik fél szolgáltatót veszünk igénybe. Ez a szolgáltató felelős azért, hogy szükség szerint megszerezze az Ön beleegyezését, az Ön kérésére a beleegyezés eltávolításáért és az Ön esetleges kérdéseinek megválaszolásáért.  

 

Nemzetközi adatátvitel és adatfeldolgozás

 

Annak érdekében, hogy globálisan működhessünk és nyújthassunk az Ön számára szolgáltatásokat, az Ön által számunkra megadott vagy általunk gyűjtött információkat a világ különböző részén továbbíthatják vagy elérhetik szervezetek, többek között az alábbiak:

  • Franchise-tulajdonosok/Vállalati tulajdonban lévő helyszínek: Ha egy franchise-tulajdonos által egy másik országban van egy Enterprise vállalat tulajdonában lévő helyszínen (pl. az Egyesült Államokban, Kanadában, Németországban, Spanyolországban, Franciaországban, Írországban és az Egyesült Királyságban) teljesítendő foglalás esetén továbbítjuk az Ön személyes adatait az adott országba, hogy megkönnyítsük az Ön által kért tranzakciót.
  • Enterprise globális informatikai rendszerek az Egyesült Államokban: Az Enterprise a globális informatikai rendszereit az Egyesült Államokban üzemelteti. Amennyiben Ön személyes adatokat ad meg magáról vagy mi ilyen adatokat gyűjtünk az Egyesült Államokon kívül, az Ön személyes adatait továbbítjuk az Egyesült Államokba és ott tároljuk azokat.

Amikor az Ön személyes adatait továbbítjuk az Egyesült Államokba és ott kezeljük azokat, akkor azt az EU – USA Privacy Shield Framework és a Svájc – USA Privacy Shield Framework és az Európai Bizottság által jóváhagyott szabványos szerződéses záradékok szerint tesszük. További információkért a Privacy Shield Framework rendszerről és a tanúsítványunk megtekintéséhez látogasson el a U.S.Kereskedelmi Minisztériumának Privacy Shield listája oldalra. A Privacy Shield Framework rendszerek értelmében fogadott vagy továbbított információk tekintetében az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottságának szabályozói végrehajtási hatásköre alá tartozunk. Bizonyos helyzetekben köteles lehetünk kiadni személyes adatokat, ha azt a közigazgatási szervek jogszerűen kérelmezik, így egyebek között a nemzetbiztonsági vagy büntetőeljárásbeli követelmények teljesítése érdekében.

Az adott Privacy Shield Framework értelmében az Enterprise Holdings felelős a kapott személyes adatok feldolgozásáért, azt követően továbbítja őket egy a nevében ügynökként eljáró harmadik félnek. Az Enterprise Holdings betartja a Privacy Shield által az EU-ból és Svájcból származó személyes adatok továbbadására vonatkozóan lefektetett alapelveket, köztük a továbbadással kapcsolatos felelősségvállalást szabályzó rendelkezéseket.

A Privacy Shield weboldalon [https://www.privacyshield.gov/article?id=How-to-Submit-a-Complaint], részletesebben bemutatott bizonyos körülmények között Ön kötelező erejű választottbírósági eljárást kérhet, ha az egyéb vitarendezési eljárásokat már végigjárta.

  • Harmadik fél szolgáltatók: Igénybe veszünk olyan harmadik fél szolgáltatókat, aki azon országokon kívül találhatók, ahol vállalati tulajdonú helyszíneink vannak, ilyenek lehetnek például call center támogatás, követelésfeldolgozók és IT-szolgáltatók. Amikor az Ön személyes adatait olyan harmadik fél szolgáltatóknak továbbítjuk, akik az EGK-n kívül találhatóak, az Európai Bizottság által jóváhagyott szabványos szerződéses záradékokat alkalmazzuk.

 

Az Ön jogai

 

Az Ön egyéb jogai lehetnek többek között: 1) másolat kérése az Ön személyes adatairól, 2) az adatok javítása, 3) az információk bizonyos kategóriáinak vagy típusainak törlése, 4) bizonyos feldolgozás korlátozása, 5) az Ön által megadott információ megadása strukturált, gép által olvasható formátumban és 6) ezen információk egy részének továbbítása más szervezetekhez.

Ön jogosult tiltakozni a személyes adatok saját jogos érdekein alapján történő feldolgozása ellen. Amennyiben kértük az Ön beleegyezését az információk feldolgozásához, Ön jogosult bármikor visszavonni ezt a beleegyezést.

Említett jogaival Globális adatvédelmi portálunk Kapcsolat oldalán élhet. Kérelmére 30 napon belül, vagy a helyi előírásoknak megfelelően válaszolunk.

Ön jogosult panaszt tenni valamely felügyeleti hatóságnál az Ön személyes adatai általunk történő feldolgozásával és/vagy az Ön által nálunk bejelentett bármely aggályának kezelési módjával kapcsolatban. Továbbá kapcsolatba léphet az Egyesült Államokban székhellyel rendelkező harmadik fél vitarendezési szolgáltatónkkal (ingyenesen) a https://feedback-form.truste.com/watchdog/request címen, vagy Kanadában felveheti a kapcsolatot a kanadai adatvédelmi biztossal a https://www.priv.gc.ca/cu-cn/index_e.asp oldalon vagy az alábbi címen: Office of the Privacy Commissioner of Canada, 30 Victoria Street, Gatineau, Quebec, K1A 1H3.

Fenntartjuk a jogot, hogy ne engedjünk hozzáférést az Ön adataihoz vagy korlátozzuk az Ön jogait (például, ha a közzétételt tiltják a jogszabályok, vagy ezzel sérülhetnek egy másik egyén jogai). Bizonyos esetekben ez azt jelenetheti, hogy még akkor is megőrizhetjük az Ön személyes adatait, ha Ön visszavonta a beleegyezését.

Marketingre vonatkozó beállítások

Ön jogosult tiltani a direkt marketinget, valamint az általunk direkt marketing céljaira végzett profilalkotást. Letilthatja a direkt marketing kommunikációkat az Enterprise Holdings vállalattól, a leányvállalatainktól és franchise-tulajdonosainktól az egyes kézhez kapott kommunikációkban megtalálható utasításokat követve. Közvetlenül is kapcsolatba léphet velünk az oldal tetején található hivatkozást követve.

A nem Enterprise oldalakon látható hirdetéseket a hirdetésen található Ad Choices ikonra kattintva vagy az oldal adatvédelmi beállításain keresztül tilthatja le. 

 

A Szabályzatok változásai

 

Szükség esetén frissítjük az Adatvédelmi szabályzatunkat és a Sütikre vonatkozó szabályzatot, hogy azok tükrözzék az adatvédelmi gyakorlataink változásait. Ha bármilyen jelentős módosítást végzünk, akkor erről a változás hatályba lépése előtt értesítjük Önt a fiókjában megadott e-mail címen vagy a jelen webhelyen elérhető tájékoztatási eszközök útján, vagy a jogszabályokban esetlegesen előírt vagy megengedett egyéb módon. Javasoljuk, hogy időnként térjen vissza erre az oldalra, és tekintse meg az adatvédelmi gyakorlatunkkal kapcsolatos legfrissebb információkat.

 

ADATKEZELŐ KAPCSOLATTARTÁSI ADATOK

Jármű bérlése esetén, illetve a webhelyek és mobilwebhelyek felkeresésekor az alábbi országokban a következők az adatkezelők.

 

Ország
Adatkezelő
Elérhetőségi adatok
Amerikai Egyesült Államok
Enterprise Holdings, Inc. Vállalati titoktartási kérdések
600 Corporate Park Drive
St. Louis, MO 63105
Kanada
Enterprise Rent-A-Car Canada Company Vállalati titoktartási kérdések
709 Milner Drive
Scarborough, Ontario M1B 6B6

A kanadai ügyfelek a kanadai adatvédelmi biztostól is kérhetnek tanácsot: Office of the Privacy Commissioner of Canada (1-800-282-1376) vagy annak illetékes tartományi tanácsosától
Egyesült Királyság
Enterprise Rent-A-Car UK Limited Vállalati titoktartási kérdések
Enterprise House
Melburne Park,Vicarage Road
Egham Surrey TW20 9FB
Írország
ERAC Ireland Limited Vállalati titoktartási kérdések
Unit 4 Lyncon Court
Snugborough Road
Blanchardstown Business Park, Dublin 15
Németország
Enterprise Autovermietung Deutschland B.V. & Co. KG Vállalati titoktartási kérdések
Mergenthaler Allee 35-37, 65760, Eschborn
Franciaország
Enterprise Holdings France S.A.S. Vállalati titoktartási kérdések
37 rue du Colonel Pierre Avia 75015, Paris
Spanyolország
Autotransporte Turistico Espanol, S.A. Vállalati titoktartási kérdések
Avenida del Ensanche de Vallecas 37, 28051 Madrid
A továbbiakban webhelyünk, mobilalkalmazásunk vagy az alábbiakban felsorolt országok mobilwebhelyeinek (vagyis az adott országnak megfelelő végződésű webhelyek) felkeresésekor a webhelyek adatkezelője az alábbi cég. Ha az alábbi országokban bérel járművet, akkor a bérleti adatok ellenőre a bérleti szerződésben meghatározott franchise-tulajdonos.
Ország
Adatkezelő
Elérhetőségi adatok
Albánia, Ausztria, Belgium, Bosznia, Bulgária, Ciprus, Csehország, Dánia, Észtország, Finnország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Izland, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Luxemburg, Macedónia, Magyarország, Málta, Montenegró, Moldávia, Norvégia, Olaszország, Portugália, Románia, Svájc, Svédország, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia, Törökország
EAN Data Services UK Limited Vállalati titoktartási kérdések
Enterprise House
Melburne Park,Vicarage Road
Egham Surrey TW20 9FB
Amennyiben az Európai Gazdasági Térségben tartózkodik, és „előzetesen fizetett” funkciót használ, fizetési adatainak ellenőrét az alábbi listán találja.
Ország
Adatkezelő
Elérhetőségi adatok
Európai Gazdasági Térség
EAN Data Services UK Limited Vállalati titoktartási kérdések
Enterprise House
Melburne Park,Vicarage Road
Egham Surrey TW20 9FB
Amennyiben Ön az Európai Gazdasági Térségben vagy Svájcban található Emerald Club tag, az Ön adatainak adatkezelője az alábbi listán látható.
Ország
Adatkezelő
Elérhetőségi adatok
Európai Gazdasági Térség, Svájc
EAN Data Services UK Limited Vállalati titoktartási kérdések
Enterprise House
Melburne Park,Vicarage Road
Egham Surrey TW20 9FB
Minden egyéb globális helyszín esetében, ahol rendelkezünk weboldallal, mobiloldallal vagy mobilalkalmazással, az Ön által a weboldalon, mobiloldalon vagy mobilalkalmazásban megadott adatok kezelője az alábbi lista szerinti. Ha az alábbi országokban bérel járművet, akkor a bérleti adatok ellenőre a bérleti szerződésben meghatározott franchise-tulajdonos, a kapcsolattartási adatai pedig a bérleti szerződésben megadott adatok.
Ország
Adatkezelő
Elérhetőségi adatok
Minden egyéb globális helyszín
Enterprise Holdings, Inc.
Vállalati titoktartási kérdések
600 Corporate Park Drive
St. Louis, MO 63105