GLOBÁLIS ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

A szabályzat legutóbbi módosításának dátuma: 2019. június 18.

Az Enterprise Holdings, Inc., az Enterprise Rent-A-Car, a National Car Rental és az Alamo Rent A Car, valamint a Truck Rental, a Car Sales, a CarShare, a Car Club és a Subscribe with Enterprise, illetve társvállalatunk, az Enterprise Fleet Management, Inc. márkanév alatt, független regionális leányvállalatainkon keresztül („leányvállalatok”) működik (és amelyekre együttesen „Enterprise Holdings”; néven vagy „mi”, „miénk”, „nekünk” néven hivatkozunk), tiszteletben tartja az ügyfelek személyes adatokhoz fűződő jogait.  Azért vezettük be ezt az adatvédelmi szabályzatot („Adatvédelmi szabályzat”) és sütikre (cookie-k) vonatkozó szabályzatot („Sütikre vonatkozó szabályzat”), hogy bemutassuk az adatgyűjtési és -felhasználási gyakorlatainkat. További információkat az alábbi részekben olvashat.

Milyen információkat gyűjtünk?

Ügyfelekkel kapcsolatos információk gyűjtése

Az ügyfél információkat nyújthat nekünk egy ügylettel vagy az ügyfél tevékenységével kapcsolatban a webhelyeinken és telephelyeinken. A személyes adatok alábbi típusait gyűjtjük be Öntől:

  • Az Ön neve, elérhetőségi adatai, születési dátuma, vezetői engedélyének száma és érvényességi dátuma, vészhelyzet esetén használható elérhetőségei;
  • Járműkölcsönzési információk; pl. a kölcsönzés helye, dátuma, a bérelt autó típusa és az ügyfél igényei;
  • Az Ön hitelkártyájával kapcsolatos információk; az Enterprise, az Alamo és a National által biztosított előnyökre vonatkozó információk; online felhasználói fiókok adatai, tagsági vagy vállalati azonosítók, útlevél adatai; törzsutas tagságokkal kapcsolatos információk;
  • Hirdetésekre vonatkozó ügyfélbeállítások, vagy a felmérésekben vagy promóciókban való részvétel során az ügyfél által megadott információk;
  • Fényképek az ügyfélről, az ügyfél vezetői engedélyéről vagy nyugtáiról, amelyeket az ügyfél nyújt be az egyes mobilalkalmazásainkban és webhelyeinken elérhető fényképkészítési funkció segítségével;
  • Az Ön egészségi állapotára vonatkozó információk, amelyek segítenek minket, hogy adaptív vezetési eszközöket biztosítsuk az Ön számára; valamint
  • Pénzügyi információk, melyekre akkor van szükség, ha autót szeretne vásárolni vagy bérelni valamelyik autóértékesítési vagy flottakezelési telepünkön

Harmadik felektől további információkat kapunk Önről, ide értve az alábbiakat:

  • Ajánlási források, például harmadik fél online foglalási oldalak (amelyek általános kapcsolattartási információval és foglalás-visszaigazolási számmal látnak el bennünket a bérlés megkönnyítése érdekében), az Ön munkaadója (általános kapcsolattartási adatok) és az Ön biztosítója (általános kapcsolattartási és szabályzattal kapcsolatos információk).
  • Adott esetben a Refer-A-Friend (Ajánlja egy barátját) programjaink.
  • Szállodai, légitársaság- és tagsági klubok, amelyek általános kapcsolattartási és foglalási információkat bocsátanak a rendelkezésünkre.
  • Hitelinformációs ügynökségek, amelyek a csalások megelőzése érdekében személyazonossággal kapcsolatos információkat bocsátanak a rendelkezésünkre.
  • Franchise-tulajdonosok, akik információkat adnak meg részünkre az Ön kölcsönzési tranzakcióiról.
  • Szolgáltatók, például ügyféltámogatás (ügyfélszolgálattal kapcsolatos információk és az Ön által feltett kérdések), ügyfélfelmérés-szolgáltatók (az Ön által ügyfélszolgálati felmérésekre adott válaszok) és marketingszolgáltatók (információk, amelyek segítenek bennünket a termékeink és szolgáltatásaink hatékonyabb kommunikálásában).

Az Ön beleegyezésével hozzáférünk a földrajzi információkhoz, például az irányítószámokhoz, városokhoz, nagyvárosi területekhez vagy földrajzi helyekhez az Ön mobileszközén. Ezeket az információkat felhasználjuk arra, hogy az Ön számára a helyszíneinkre, leadásra vonatkozó információkat, helyi ajánlatokat vagy olyan információkat küldjünk, amelyek véleményünk szerint hasznosak, hogy az Ön számára jobb szolgáltatásokat nyújtsunk. Csak akkor tudjuk Önt azonosítani a földrajzi információk alapján, ha bejelentkezik egyik mobilalkalmazásunkba. A földrajzi információkat hét évig őrizzük meg. Az adatokat elemzési szolgáltatóink, a Localytics és az Adobe tárolják.

Ha beleegyezik, alkalmazásunk felhasználja a készüléke fényképezőgépét. Ha korábban megengedte, hogy felhasználjuk az Ön földrajzi adatait vagy a készüléke fényképezőgépét, és szeretné visszavonni ezt az engedélyt, kérjük, módosítsa a beállításokat a készülék szintjén.

Járműadatok

Járműveink adatok begyűjtésére és továbbítására alkalmas technológiával lehetnek felszerelve. („Vehicle Data Systems”).  Ez az eseményadat-rögzítőktől, globális helyzetmeghatározó eszközöktől, OnStar rendszerektől vagy egyéb hasonló technológiájú rendszerektől begyűjtött adatokat foglalhatja magába.  Előfordulhat, hogy a Vehicle Data Systems rendszer funkcióinak egésze vagy egy része aktív a kölcsönzés ideje alatt. Ha fel van telepítve, és ha engedélyezett, a Vehicle Data Systems rendszer segítségével olyan információkat gyűjthetünk be és használhatunk fel, mint a (1) földrajzi információk, a (2) balesettel kapcsolatos információk és a (3) jármű üzemeltetésével kapcsolatos információk, például a működési állapot, a kilométerszám, az abroncsnyomás és az üzemanyag állapota, illetve egyéb diagnosztikai és teljesítményre vonatkozó információk. A begyűjtött adatok más olyan információkkal is kombinálhatók, amelyeket Ön biztosított a számunkra, segítségükkel pedig a biztonságra, teljesítményre és egyéb hasonló tényezőkre vonatkozó adatok generálhatók, amelyekkel fejleszthetünk szolgáltatásaink minőségén.  A járművekkel kapcsolatosan gyűjtött információk magukba foglalhatják a harmadik féllel, például szolgáltatókkal és ügyfelekkel megosztott információkat, kivéve, ha a jelen szabályzatban másképpen határozzuk meg.  Az információkat ezen kívül a bérleti szerződés lejárta után is tárolhatjuk. Az Ön számára biztosított Vehicle Data Systems rendszer használatára a megfelelő Vehicle Data Systems rendszer szolgáltatója és/vagy a jármű gyártója által közzétett adatvédelmi szabályzat feltételei érvényesek (az OnStar esetében az információk a www.onstar.com webhelyen érhetők el). Ezek rendszer- és szolgáltatáskorlátozó, garanciát kizáró, felelősséget korlátozó és vezeték nélküli szolgáltatásra vonatkozó feltételeket, adatvédelmi eljárásokat, az információfelhasználás és -megosztás leírását és a felhasználóra háruló felelősségeket foglalhatnak magukban. A Járműgyártók oldalon tekintheti meg azon gyártók listáját, amelyektől gépjárműveket vásárolunk.

Nem tartozunk felelősséggel a használat eredményeképpen esetlegesen a járműben maradt adatokért. Nem tudjuk garantálni az ilyen információk bizalmas kezelését, és azokat Önnek törölnie kell, mielőtt visszahozza hozzánk a járművet.

Az Európai Unióban a járműveinket eCall technológiával kell ellátni, amely aktiválódik, ha a jármű balesetet szenved. Az eCall automatikusan hívást kezdeményez és megadja a balesetre vonatkozó információkat a segélyhívó szolgálatok számára. Ezeket az információkat mi is felhasználjuk, közzétesszük és elérjük.    

A telematikai adatok megosztásra kerülnek a segélyhívó szolgáltatókkal, a balesetekre való reagálásban részt vevő egyéb személyekkel, a telematikai szolgáltatókkal vagy azokkal, akikkel jogi vagy egyéb szerződéses kötelezettségben állunk az ilyen adatok megosztása tekintetében.

Gyermekek adatainak védelme

Webhelyeinkkel és online marketingtevékenységünkkel nem a 18 év alatti – vagy az adott ország törvényei szerint kiskorú – gyermekeket célozzuk meg, és az Enterprise Holdings nem gyűjt szándékosan személyes információkat kiskorúaktól. Ha ennek ellenére úgy gondolja, hogy az Ön gyermeke személyes adatokat adott meg nekünk, és ezt közölni kívánja velünk, hogy törölni tudjuk azokat, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az oldal tetején található hivatkozás segítségével.

Hogyan használjuk fel az Önre vonatkozó információkat?

Az Öntől vagy Önről általunk begyűjtött információkat arra használjuk fel, hogy az Ön részére szolgáltatásokat nyújtsunk, valamint az alábbi célokra:

  • Amennyiben szükséges számunkra, hogy Önnel szerződést kössünk és szolgáltatásokat nyújtsunk az Ön részére a szerződés időtartama alatt, ide értve az alábbiakat:
    • Az Ön által igényelt ügylet, például gépjármű-foglalás, bérlés vagy vásárlás megkönnyítésére.
    • Ügyfélszolgálat nyújtására az Ön velünk folytatott tevékenységével kapcsolatban vagy az Ön kérdéseinek megválaszolására.
    • Az Ön feliratkozása a hűségprogramjainkba, valamint nem promóciós jellegű információk küldése az Ön ilyen programokban fennálló tagságával kapcsolatban.
  • Amennyiben jogi kötelezettségnek kell megfelelnünk, ide értve az alábbiakat:
    • Az Ön járművének tartózkodási helyére vonatkozó információk megosztása a segélyhívó szolgálatokkal, amennyiben Önt közúti baleset éri.
    • Információk megosztása kormányzati és szabályozói hatóságokkal, ha azt törvény előírja, vagy az jogi eljárás, kötelezettség vagy kérés nyomán szükségessé válik.
  • Amennyiben a jogos érdekeinkhez szükséges, az alábbiakban felsoroltak szerint, és amennyiben az érdekeinket nem írják felül az adatvédelmi jogaink, ide értve az alábbiakat:
    • Az Ön kölcsönzésére vonatkozó fontos információk kommunikálása. Ezeket a – tranzakciós jellegű – kommunikációkat e-mailben vagy SMS-ben küldjük el Önnek, illetve telefonon keresztül közöljük Önnel. 
    • Termékeink és szolgáltatásaink javítása, például, hogy segítsen értékelni személyzetünk munkáját, felmérni a kapott termék és szolgáltatás minőségét, illetve fejleszteni webhelyeinket, létesítményeinket és szolgáltatásainkat.
    • Statisztikák és elemzések összeállítása a weboldalaink, termékeink és szolgáltatásaink ügyfeleink általi használatáról. Ezeket a statisztikákat csak arra használjuk fel, hogy jobb ügyfélszolgálatot, termékeket, szolgáltatásokat és funkciókat biztosítsunk az Ön és más ügyfelek számára a jövőben.
    • Profil alkotása Önről és az Ön velünk végrehajtott interakcióiról, hogy személyre szabott ajánlatokat, lehetőségeket és szolgáltatásokat kínálhassunk, amelyek érdekelhetik Önt.
    • A törvényes jogaink védelme és a hálózataink és tulajdonunk biztonságának kezelése, beleértve weboldalaink védelmét a kéretlen levelekkel és visszaéléssel szemben. Például zárt láncú televíziós (CCTV) rendszert használunk a helyszíneink biztonságának garantálására, valamint „Ne legyen bérlés” listákat vezetünk azokról az ügyfelekről, akik nem fizetési vagy biztonsági kockázatot jelentenek.
    • Az Ön információinak megosztása harmadik felekkel a csalás megakadályozása, valamint a mi, vagy a köz üzleti érdekeinek és jogainak, adatainak, biztonságának és tulajdonának védelme érdekében. Ezt tesszük a kifizetetlen számlák behajtása, az Ön által kapott büntetésekkel (pl. közlekedési bírságok) kapcsolatos felelősség kizárása érdekében, és a követelések feldolgozása céljából.
    • Az Ön információinak megosztása harmadik felekkel, hogy lehetőségünk legyen a rendelkezésre álló jogorvoslati lehetőségek kihasználására vagy az esetlegesen általunk elszenvedett kár korlátozására, és bármely bérleti szerződés vagy a weboldalainkon található használati feltételek érvényesítésére. Felfedjük az Ön információit harmadik felek előtt, ha egy másik egyén jogai sérülhetnek.
    • A járműadat-rendszerek általunk történő használatának engedélyezése a Járműadatok részben foglalt céloknak megfelelően.
  • Amennyiben Ön beleegyezését adta, ide értve az alábbiakat:
    • Támogatás nyújtása számunkra, hogy a lehető legmegfelelőbb járműveket nyújtsuk az Ön részére, például adaptív vezetési eszközökkel felszerelt járműveket. Bizonyos esetekben ez szükségessé teszi, hogy az Ön egészségi és fizikai állapotára vonatkozó információkat következtessünk ki vagy gyűjtsünk kifejezett módon.
    • Bizonyos promóciós vagy célzott marketingkommunikáció, az Önt esetlegesen érdeklő lehetőségek és szolgáltatások megküldése az Ön számára. Ide tartoznak a hűségprogramjainkban való részvételre történő meghívások, a frissítési bejelentések, az elektronikus hírlevelek és a nem teljesen kitöltött online tagsági űrlapra vagy foglalásra vonatkozó kommunikációk. Ezen ajánlatok némelyike nem vállalati oldalakon található hirdetés formájában kerül elküldésre, ide értve a közösségi oldalakat is.
    • Szöveges üzenetek küldése Önnek, hogy a tranzakciójával kapcsolatos sürgős kommunikációt (pl. késedelem egy repülőtéri kölcsönző építésében), kiterjesztett bérlési lehetőségeket, ügyfélélmény-felméréseket, marketingpromóciókat, például kuponokat, engedményeket, különleges last minute ajánlatokat vagy hűségajánlatokat, illetve jutalmakkal kapcsolatos információkat küldjünk.

Az Ön személyes adatainak megőrzése

Az Ön személyes adatait addig őrizzük meg, ameddig az az üzleti céljaink végrehajtása érdekében szükséges, az alábbiak szerint:

  • Marketing célokra: A sütikhez és egyéb online azonosítókhoz kapcsolódó adatokat legfeljebb három évig őrizzük meg. Az egyéb marketinginformációkat, például e-mail-előfizetésekre és hűségprogram-feliratkozásokra vonatkozó adatokat a velünk végrehajtott legutolsó interakciótól számítva legfeljebb 7 évig őrizzük meg.
  • Kölcsönzési tranzakciók: Az Ön bérleti szerződéséhez kapcsolódó adatokat a kölcsönzés dátumától számítva legfeljebb 7 évig őrizzük meg, figyelmet fordítva az egyéb helyi jogi követelményekre is. Az Ön által tett kifizetésekre vonatkozó feljegyzéseket a tranzakció dátumától számított 2 évig őrizzük meg (a kölcsönzés helyszínétől függően).
  • Ügyfélszolgálattal kapcsolatos kérdések: Az általános kérdéseket 3 évig őrizzük meg, kivéve, ha Ön valamilyen panaszt tesz, amely esetben a panaszra vonatkozó adatokat 7 évig őrizzük meg.

Vitás kérdések és jogérvényesítés: Amennyiben peres eljárásban vagy kormányzati vagy szabályozói vizsgálatban vagyunk érintettek, az adatokat a peres eljárás vagy vizsgálat teljes időtartama alatt és azt követően 5 éven át őrizzük meg. Ha a kérdés rendezése azt jelenti, hogy az adatokat ennél hosszabb ideig kell megőriznünk, akkor az adatokat a rendezés végrehajtásához szükséges ideig őrizzük meg. Ha bűnüldöző szerveknek adunk meg adatokat, akkor az erre vonatkozó feljegyzést a vizsgálat végét követően egy évig megőrizzük.

Kivel osztjuk meg az információkat? 

Leányvállalatok

Az Öntől és Önről összegyűjtött adatokat megosztjuk a leányvállalatainkkal annak érdekében, hogy lebonyolíthassuk az Ön által igényelt ügyletet, továbbá (az Ön beleegyezésével) marketingcélokból. A listájukat a leányvállalat-tulajdonosok oldalon tekintheti meg.  A lista időről időre változhat, ezért kérjük, hogy időnként ellenőrizze a változásokat az oldalon. A leányvállalataink és az IT, marketing, műveleti és ügyfélszolgálati részlegeink alkalmazottai az Ön adatait a jelen Adatvédelmi szabályzatban – ide értve szükség esetén az alkalmazandó jogszabályokat – bemutatottak szerint használhatják fel, hogy az Ön számára információkat küldjenek a termékekről és szolgáltatásokról vagy válaszoljanak az Ön kérdésére.

Franchise-tulajdonosok

Az üzleti tevékenység és műveletek jellege szükségessé teszi számunkra az Ön foglalási információinak megosztását a franchise-tulajdonosainkkal („Franchise-tulajdonosok”).  A listájukat a Franchise-tulajdonosok oldalon tekintheti meg. A lista időről időre változhat, ezért kérjük, hogy időnként ellenőrizze a változásokat az oldalon.  Ilyen ügyletek esetén a Franchise-tulajdonos független adatkezelő vagy az alkalmazandó jog értelmében azzal egyenértékű személy, aki a saját adatvédelmi szabályzata szerint kezeli az Ön által a Franchise-tulajdonosnak megadott bérlési adatokat. Javasoljuk, hogy tájékozódjon az Ön ügyletéhez tartozó Franchise-tulajdonos adatvédelmi irányelveiről.

Annak azonosításához, hogy az alkalmazandó jog értelmében ki az Ön személyes adatainak adatkezelője vagy azzal egyenrangú személy, látogasson el a Kapcsolat oldalra.

Teljesítési szolgáltatók

Autókölcsönzési tranzakciójának elvégzéséhez teljesítési szolgáltatót alkalmazhatunk. Például, ha lefoglal egy autót és egy sofőrt egy olyan országban, ahol sofőrre is szükség van, foglalásának adatait elküldjük a teljesítési szolgáltatónak az adott országban. Azokon a helyeken, ahol foglalható autó és sofőr szolgáltatás, ezt a szolgáltatást a foglalás idején meghatározott vállalat teljesíti.  A vállalatokat társmárkás weboldalainkon tesszük elérhetővé, azonban azok független üzemeltetők.

Ilyen ügyletek esetén a teljesítési szolgáltató egy független adatkezelő vagy az alkalmazandó jog értelmében azzal egyenértékű személy, aki a saját adatvédelmi szabályzata szerint kezeli az Ön által a szolgáltatónak megadott bérlési adatokat. Javasoljuk, hogy tájékozódjon az Ön ügyletéhez tartozó teljesítési szolgáltató adatvédelmi irányelveiről.

Szolgáltatóink és kereskedelmi partnereink

Megosztjuk az Ön információit harmadik felekkel, például (1) fizetési, adminisztratív és technikai támogatási szolgáltatókkal vagy biztosítások megkötéséhez, vállalati bérlés esetén vagy más ügyekben járatos ügyfeleinkkel és partnereinkkel, amelyek elősegítik az Ön tranzakcióit és jutalomprogramjait az Enterprise Holdings csoport tagjaival, (2) a nevünkben ügyfélkutatásokat vagy elégedettségi felméréseket végző vállalatokkal, (3) a nevünkben Önnek e-mail és egyéb marketing- és szolgáltatással kapcsolatos kommunikációkat küldő kommunikációs szolgáltatókkal, (4) ügyféltámogatási szolgáltatókkal, például az élő csevegés funkciónk szolgáltatójával, hogy az Ön számára ügyfélszolgálatot biztosítsanak, (5) adósságbehajtási szolgáltatókkal, (6) követelésfeldolgozókkal, (7) az elemzési és technológiai szolgáltatókkal a földrajzi információkért, és az adatok elemzése, javítása és kezelése céljából szolgáltatásaink biztosítása, fenntartása és fejlesztése érdekében, illetve (8) hirdetési és marketingpartnereinkkel és harmadik fél médiatulajdonokkal, köztük közösségi oldalakkal, amelyekkel az ügyfeleinkre vonatkozó összesített vagy anonimizált adatokat osztunk meg, hogy a nevünkben célzott hirdetési üzeneteket küldhessenek, elemezzék, javítsák és kezeljék az adatainkat és fenntartsák, valamint továbbfejlesszék a szolgáltatásainkat (adott esetben titoktartási szerződések hatálya alatt).

Kormányzati hatóságok

Az Ön személyes adatai megosztásra kerülhetnek kormányzati hatóságokkal is, a fentiekben bemutatottak szerint.

Eladás, összeolvadás vagy a felügyelet változása

Akkor is átadhatjuk az Ön személyes adatait vállalatnak, ha az adott vállalat átveszi a szolgáltatásainkat, megváltozik a vállalat tulajdonosa, átszervezzük a vállalatot vagy átadjuk az Enterprise Holdings vállalatainak vagy eszközeinek egy részét vagy egészét. Ez megtörténik, ha a szerződő felek a szerződés értelmében csak az üzleti tranzakcióhoz gyűjthetik, használhatják fel és tehetik közzé az információkat, beleértve annak meghatározását is, hogy folytatják-e az üzleti tranzakciót vagy sem. Ha az Ön személyes adatainak tulajdonjogában vagy ellenőrzésében ilyen változás következne be, akkor arról harminc (30) nappal korábban e-mailben vagy a webhelyeink jól látható részén elhelyezett tájékoztató útján – vagy a törvényekben előírt vagy engedélyezett egyéb módon – értesítjük.</p>

Ajánlások

Webhelyeinken közzétehetjük az ügyfelek által írt ajánlásokat, amelyek személyes azonosításra alkalmas adatokat tartalmazhatnak. Ezen folyamat kezeléséhez harmadik fél szolgáltatót veszünk igénybe. Ez a szolgáltató felelős azért, hogy szükség szerint megszerezze az Ön beleegyezését, az Ön kérésére a beleegyezés eltávolításáért és az Ön esetleges kérdéseinek megválaszolásáért.

 Közösségi Média vezérlők 

Weboldalaink közösségi média funkciókat, köztük a Facebook gombot tartalmazhatják. A funkciók használatához szükség lehet IP-címe és az Ön által meglátogatott weboldalak begyűjtésére, helyes működésükhöz pedig sütik is beállíthatók. A közösségi médiával kapcsolatos funkcióknak és vezérlőknek egy harmadik fél vagy közvetlenül a weboldalunk adhat helyet. Az Ön tevékenységei ezekkel a funkciókkal az azokat biztosító vállalat adatvédelmi irányelveinek hatálya alá tartoznak. 

Ha Ön használja az egyik közösségi média oldalt, és nem szeretné, hogy az weboldalunkon keresztül begyűjtse adatait és hozzákapcsolja tagsági adataihoz, ki kell jelentkeznie felhasználói fiókjából, mielőtt weboldalunkra látogat, és törölnie kell a megfelelő sütiket. Ön ezen kívül letilthatja a közösségi beépülő modulokat a böngészőbővítményekkel. A közösségi média oldalakon megtalálja a beépülő modulokkal kapcsolatos utasításokat, további részleteket pedig a sütikre vonatkozó szabályzatunkban talál.

Nemzetközi adatátvitel és adatfeldolgozás

Annak érdekében, hogy globálisan működhessünk és nyújthassunk az Ön számára szolgáltatásokat, az Ön által számunkra megadott vagy általunk gyűjtött információkat a világ különböző részén továbbíthatják vagy elérhetik szervezetek, többek között az alábbiak:

  • Franchise-tulajdonosok/Vállalati tulajdonban lévő helyszínek: Ha egy franchise-tulajdonos által egy másik országban van egy Enterprise vállalat tulajdonában lévő helyszínen (pl. az Egyesült Államokban, Kanadában, Németországban, Spanyolországban, Franciaországban, Írországban és az Egyesült Királyságban) teljesítendő foglalás esetén továbbítjuk az Ön személyes adatait az adott országba, hogy megkönnyítsük az Ön által kért tranzakciót.
  • Enterprise globális informatikai rendszerek az Egyesült Államokban: Az Enterprise a globális informatikai rendszereit az Egyesült Államokban üzemelteti.  Amennyiben Ön személyes adatokat ad meg magáról vagy mi ilyen adatokat gyűjtünk az Egyesült Államokon kívül, az Ön személyes adatait továbbítjuk az Egyesült Államokba és ott tároljuk azokat.

Amikor az Ön személyes adatait továbbítjuk az Egyesült Államokba és ott kezeljük azokat, akkor azt az EU – USA Privacy Shield Framework és a Svájc – USA Privacy Shield Framework (részletek az alábbiakban), valamint az Európai Bizottság által jóváhagyott szabványos szerződéses záradékok szerint tesszük.

  • Harmadik fél szolgáltatók: Igénybe veszünk olyan harmadik fél szolgáltatókat, aki azon országokon kívül találhatók, ahol vállalati tulajdonú helyszíneink vannak, ilyenek lehetnek például call center támogatás, követelésfeldolgozók és IT-szolgáltatók. Amikor az Ön személyes adatait olyan harmadik fél szolgáltatóknak továbbítjuk, akik az EGK-n kívül találhatóak, az Európai Bizottság által jóváhagyott szabványos szerződéses záradékokat alkalmazzuk.

A tranzakciójához megfelelő adatkezelőről a Kapcsolat oldalon érdeklődhet.

EU – USA Privacy Shield és Svájc – USA Privacy Shield

Az Enterprise Holdings részt vesz az EU – USA Privacy Shield Framework és a Svájc – USA Privacy Shield Framework nevű adatvédelmi keretrendszerben, és igazoltan betartják az előírásait. Az Enterprise Holdings kötelezte magát arra, hogy minden, az Európai Unió (EU) tagállamaiból, az Egyesült Királyságból és Svájcból kapott személyes adatot az adott Privacy Shield Framework alapján, annak vonatkozó rendelkezései szerint kezel.

További információkért a Privacy Shield Framework rendszerről, valamint a tanúsítványunk megtekintéséhez látogasson el az USAKereskedelmi Minisztériumának Privacy Shield listája oldalra. A Privacy Shield Framework rendszerek értelmében fogadott vagy továbbított információk tekintetében az Egyesült Államok Szövetségi Kereskedelmi Bizottságának szabályozói végrehajtási hatásköre alá tartozunk. Bizonyos helyzetekben köteles lehetünk kiadni személyes adatokat, ha azt a közigazgatási szervek jogszerűen kérelmezik, így egyebek között a nemzetbiztonsági vagy büntetőeljárásbeli követelmények teljesítése érdekében.  

Az adott Privacy Shield Framework értelmében az Enterprise Holdings felelős a kapott személyes adatok feldolgozásáért, azt követően továbbítja őket egy a nevében ügynökként eljáró harmadik félnek. Az Enterprise Holdings betartja a Privacy Shield által az EU-ból, az Egyesült Királyságból és Svájcból származó személyes adatok továbbadására vonatkozóan lefektetett alapelveket, köztük a továbbadással kapcsolatos felelősségvállalást szabályzó rendelkezéseket.

Ha olyan adatvédelmi vagy adathasználati aggálya merült fel, amelyre nem kapott kielégítő megoldást, kérjük, forduljon egyesült államokbeli szolgáltatónkhoz, amely (díjmentesen) rendezi a vitás eseteket harmadik félként: https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

A Privacy Shield weboldalon [https://www.privacyshield.gov/article?id=How-to-Submit-a-Complaint] részletesebben bemutatott bizonyos körülmények között Ön kötelező erejű választottbírósági eljárást kérhet, ha az egyéb vitarendezési eljárásokat már végigjárta.

Az Ön jogai

Az Ön egyéb jogai lehetnek többek között: 1) másolat kérése az Ön személyes adatairól, 2) az adatok javítása, 3) az információk bizonyos kategóriáinak vagy típusainak törlése, 4) bizonyos feldolgozás korlátozása, 5) az Ön által megadott információ megadása strukturált, gép által olvasható formátumban és 6) ezen információk egy részének továbbítása más szervezetekhez.

Ön jogosult tiltakozni a személyes adatok saját jogos érdekein alapján történő feldolgozása ellen. Amennyiben kértük az Ön beleegyezését az információk feldolgozásához, Ön jogosult bármikor visszavonni ezt a beleegyezést.

Említett jogaival Globális adatvédelmi portálunk Kapcsolat oldalán élhet. Kérelmére 30 napon belül, vagy a helyi előírásoknak megfelelően válaszolunk.

Ön jogosult panaszt tenni valamely felügyeleti hatóságnál az Ön személyes adatai általunk történő feldolgozásával és/vagy az Ön által nálunk bejelentett bármely aggályának kezelési módjával kapcsolatban. Európában a megfelelő felügyeleti hatósággal veheti fel a kapcsolatot. Kanadában felveheti a kapcsolatot a kanadai adatvédelmi biztossal az alábbi weboldalon: https://www.priv.gc.ca/cu-cn/index_e.asp vagy az alábbi címen: Office of the Privacy Commissioner of Canada, 30 Victoria Street, Gatineau, Quebec, K1A 1H3.

Fenntartjuk a jogot, hogy ne engedjünk hozzáférést az Ön adataihoz vagy korlátozzuk az Ön jogait (például, ha a közzétételt tiltják a jogszabályok, vagy ezzel sérülhetnek egy másik egyén jogai). Bizonyos esetekben ez azt jelenetheti, hogy még akkor is megőrizhetjük az Ön személyes adatait, ha Ön visszavonta a beleegyezését.

Marketingre vonatkozó beállítások

Letilthatja a direkt marketing kommunikációkat az Enterprise Holdings vállalattól, a leányvállalatainktól és franchise-tulajdonosainktól az egyes kézhez kapott kommunikációkban megtalálható utasításokat követve.  Közvetlenül is kapcsolatba léphet velünk az oldal tetején található hivatkozást követve.

A nem Enterprise oldalakon látható hirdetéseket a hirdetésen található Ad Choices ikonra kattintva vagy az oldal adatvédelmi beállításain keresztül tilthatja le.

A Szabályzatok változásai

Szükség esetén frissítjük az Adatvédelmi szabályzatunkat és a Sütikre vonatkozó szabályzatot, hogy azok tükrözzék az adatvédelmi gyakorlataink változásait. Ha bármilyen jelentős módosítást végzünk, akkor erről a változás hatályba lépése előtt értesítjük Önt a fiókjában megadott e-mail címen vagy a jelen webhelyen elérhető tájékoztatási eszközök útján, vagy a jogszabályokban esetlegesen előírt vagy megengedett egyéb módon. Javasoljuk, hogy időnként térjen vissza erre az oldalra, és tekintse meg az adatvédelmi gyakorlatunkkal kapcsolatos legfrissebb információkat.