GLOBÁLIS ADATVÉDELMI SZABÁLYZAT

A szabályzat legutóbbi módosításának dátuma: 2022.07.26.

Az Enterprise Holdings, Inc., az Enterprise Rent-A-Car, a National Car Rental és az Alamo Rent A Car márkanév alatt működő független regionális leányvállalatain (a továbbiakban: „leányvállalatok”), valamint a Truck Rental, a Car Sales, a CarShare, a Car Club és a Subscribe with Enterprise valamint a különböző programokat, funkciókat és szolgáltatásokat nyújtó más leányvállalatok szolgáltatásain keresztül (amelyekre együttesen „Enterprise Holdings” néven vagy „mi”, „miénk”, „nekünk” néven hivatkozunk), tiszteletben tartja az ügyfelek személyes adatokhoz fűződő jogait.  A jelen adatvédelmi szabályzat („Adatvédelmi szabályzat”) és a sütikre vonatkozó szabályzat („Sütikre vonatkozó szabályzat”) bevezetésének célja, hogy bemutassuk az adatok gyűjtésével, felhasználásával, közzétételével és átadásával kapcsolatos gyakorlatainkat, valamint a weboldalaink és szolgáltatásaink használata esetén Önt megillető egyéni hozzáférési jogokat.  További információkat az alábbi részekben olvashat.

Milyen információkat gyűjtünk?

Minden tranzakció esetében:

Begyűjtjük a következőket:

KAPCSOLATTARTÁSI ADATOK, beleértve:

  • Név
  • Cím
  • Telefonszám
  • E-mail-címek

Bérlés esetén

Jármű bérlése (ideértve az engedélyezett további vezetőként történő hozzáadást), Enterprise feliratkozás, illetve a CarShare vagy a Car Club programhoz való csatlakozás esetén a következő adatokat gyűjthetjük be:

Gépjárművezetői képesítések és személyazonosság igazolására alkalmas dokumentumok, beleértve az alábbiakat:

  • A vezetői engedély adatai, beleértve a születési időt, valamint az ügyfélről és a vezetői engedélyéről készült, az ügyfél által benyújtott fényképeket is.
  • Biztosítással kapcsolatos adatok
  • Útlevél
  • Lakóhely igazolására alkalmas dokumentum
  • Személyes referenciák

Tranzakciókkal kapcsolatos adatok, beleértve az alábbiakat:

  • Járműbérléssel kapcsolatos adatok
  • Bérlési és leadási helyszínek
  • A bérlés dátuma
  • A bérlés típusa és az ügyfél járművel kapcsolatos preferenciái
  • Megvásárolt kiegészítő termékek
  • Légitársaság és járatszám
  • Fényképek a nyugtákról, amelyeket az ügyfél nyújt be az egyes mobilalkalmazásainkban és webhelyeinken elérhető fényképkészítési funkció segítségével
  • Számlázási adatok
  • Díjak
  • Fizetések
  • Hitelkártyával kapcsolatos adatok

Hűségprogramokkal és tagságokkal kapcsolatos adatok, beleértve az alábbiakat:

  • Az Enterprise, az Alamo és a National által biztosított jutalmakkal és hűségprogramokkal kapcsolatos információk
  • Online felhasználói fiókok adatai
  • Vállalati fiókok azonosítói
  • Tagsági számok
  • Törzsutas tagságokkal kapcsolatos információk

Követelésekre vonatkozó adatok

  • A járműveinket érintő balesetek részleteivel kapcsolatos információk, beleértve az esetleges külső felek, például a balesetben érintett személyek és a szemtanúk adatait, valamint a rendőrségi jegyzőkönyveket is

Egészségügyi adatok, beleértve az alábbiakat:

  • Az Ön egészségi állapotára vonatkozó információk, amelyek segítenek minket, hogy adaptív vezetési eszközöket biztosítsuk az Ön számára, illetve olyan információk, amelyek sérülésekkel kapcsolatos követelésekhez kapcsolódnak

Opcionálisan megadható adatok, beleértve az alábbiakat:

  • A vészhelyzet esetén értesítendő személyek kapcsolattartási adatai
  • Bármilyen igény vagy különleges követelmény az ügyfél részéről

Jármű vásárlása esetén

Amennyiben Ön járművet vásárol az Enterprise Car Sales szolgáltatáson keresztül és ehhez pénzügyi finanszírozást igényel, a fent felsorolt kapcsolattartási adatok, személyazonosításra alkalmas dokumentumok és gépjárművezetői képesítés mellett az alábbi adatokat is begyűjtjük:

A pénzügyi és személyes múltra vonatkozó információk, beleértve az alábbiakat:

  • Jövedelem
  • Hiteltörténet
  • Foglalkoztatási előzmények
  • Egyéb, a hitelkérelem kitöltéséhez szükséges személyes adatok

A járműértékesítési tranzakcióval kapcsolatos adatok, beleértve az alábbiakat:

  • A megvásárolt jármű
  • Vételár
  • Jármű beszámítása
  • Megvásárolt kiegészítő termékek

Baleseti asszisztencia szolgáltatással kapcsolatos kapcsolatfelvétel esetén

A fent említett kapcsolattartási adatokon, gépjárművezetői engedéllyel kapcsolatos, tranzakciós és egészségügyi adatokon felül, amikor Ön baleseti asszisztencia szolgáltatással kapcsolatban veszi fel velünk a kapcsolatot (melyet az Ön adatait számunkra továbbító szervezet nevében biztosítunk, amely lehet a biztosító, a gyártó, az Ön munkáltatója, márkakereskedés, flottakezelési szolgáltató vagy autómentő), az alábbi adatokat is begyűjtjük:

Követelésre vonatkozó adatok, köztük a következők:

  • A balesetek részleteivel kapcsolatos információk, beleértve az esetleges külső felek, például a balesetben érintett személyek és a szemtanúk adatait, valamint a rendőrségi jegyzőkönyveket is
  • Biztosítási adatok
  • Információ az incidenssel kapcsolatban a hibás fél meghatározásához
  • A jármű adatai
  • Hitelképesség javításának részletei
  • A jármű javításával, valamint az Ön továbbutazásával kapcsolatos szükségletek részletei

A weboldalaink és mobilalkalmazásaink használata esetén

Begyűjtjük a következőket:

Böngészőre vonatkozó információk, beleértve:

  • Webes naplók
  • Földrajzi elhelyezkedés

Eszközadatok, beleértve az alábbiakat:

  • Egyedi eszközazonosítók
  • IP-cím
  • Operációs rendszer
  • Pontos földrajzi helyzetre vonatkozó adatok

Az Ön beleegyezésével hozzáférünk a földrajzi információkhoz, például a pontos földrajzi helyzetre, az irányítószámra, városra, nagyvárosi területre vagy földrajzi régióra vonatkozó információkhoz az Ön mobileszközén. Ezeket az információkat arra használjuk fel, hogy a helyszíneinkkel kapcsolatos értesítéseket, a leadásra vonatkozó információkat, helyi ajánlatokat vagy olyan egyéb jellegű információkat küldjünk Önnek, amelyek véleményünk szerint hasznosak lehetnek ahhoz, hogy jobb szolgáltatásokat nyújtsunk az Ön számára. Csak abban az esetben tudjuk Önt azonosítani a földrajzi információk alapján, ha engedélyezi, hogy mobilalkalmazásai hozzáférjenek készüléke helymeghatározási szolgáltatásaihoz. A földrajzi információkat hét évig őrizzük meg. Az adatokat elemzési szolgáltatóink tárolják.

Ha beleegyezik, alkalmazásunk felhasználja a készüléke fényképezőgépét.

Ha korábban engedélyezte számunkra, hogy felhasználjuk az Ön földrajzi adatait vagy a készüléke fényképezőgépét, és szeretné visszavonni ezt az engedélyt, kérjük, módosítsa a beállításokat készülékén.  

 

Sütik és más nyomon követő technológiák

Vállalatunk (és szolgáltatóink) sütiket és webjelzőket használ(nak) webhelyeinken információk gyűjtésére, melyek segítségével megjegyzik az Ön beállításait, javítják a felhasználói élményt és személyre szabják a megjelenített hirdetéseket, hogy azok az Ön számára a legrelevánsabbak legyenek.

Az online információgyűjtéssel, valamint annak letiltásával kapcsolatos további információkért tekintse meg Sütikre vonatkozó szabályzatunkat

A felmérésekben vagy promóciókban való részvétel esetén

Begyűjtjük a következőket:

  • Marketingküldemények fogadására vonatkozó beállítások
  • A biztosított szolgáltatásokkal kapcsolatban adott visszajelzések

Harmadik felektől begyűjtött információk

További információkat kapunk Önről vagy háztartásáról harmadik felektől, beleértve az alábbiakat:

  • Ajánlási források, például harmadik fél online foglalási oldalak (amelyek általános kapcsolattartási adatokkal és foglalás-visszaigazolási kóddal látnak el bennünket a bérlés megkönnyítése érdekében), az Ön munkáltatója (általános kapcsolattartási adatok), hitelszövetkezetek és az Ön biztosítója (általános kapcsolattartási és kötvénnyel kapcsolatos információk);
  • Adott esetben a Refer-A-Friend (Ajánlja egy barátját) vagy ehhez hasonló programok;
  • Szállodai, légitársasági és tagsági klubok, amelyek általános kapcsolattartási és foglalási információkat bocsátanak a rendelkezésünkre;
  • Harmadik felek, amelyek csalásmegelőzési célokból személyazonosságot igazoló ellenőrzést és dokumentumhitelesítést biztosítanak számunkra;
  • Hitel- és finanszírozó partnerek, többek között hitelinformációs ügynökségek, amelyek járművásárlás finanszírozása esetén megkönnyítik a hitelkérelmek kitöltését;
  • Franchise-tulajdonosok és teljesítési szolgáltatók, akik az Ön bérleti tranzakcióival kapcsolatos információkat szolgáltatják nekünk;
  • Szolgáltatók, például ügyféltámogatás (ügyfélszolgálattal kapcsolatos információk és az Ön által feltett kérdések), biztonsági szolgáltatások (a CCTV-rendszerünk által Önről készített felvételek), valamint ügyfélfelmérés-szolgáltatók (az ügyfélszolgálati felmérésekre Ön által adott válaszok);
  • Marketingszolgáltatók, amelyek a termékeink és szolgáltatásaink hatékonyabb kommunikálását segítő információkat biztosítanak számunkra, ideértve az e-mailes beszerzési, adathigiéniai és adatközvetítői szolgáltatásokat, valamint a piackutatási partnereket és -platformokat.
  • A nyilvánosság számára elérhetővé tett közösségimédia-tartalmak.

Járműveink

Csatlakoztatott jármű- és telematikai adatok

Járműveink telematikus eszközökkel lehetnek felszerelve, mint amilyenek például az előre telepített eseményadat-rögzítők, a globális helymeghatározó eszközök, az OnStar® és az egyéb kommunikációs rendszerek. Ezek az eszközök kapcsolódhatnak az internethez vagy a mobilszolgáltatásokhoz. Mi (és időnként a járműgyártó, továbbá más jogosult harmadik felek) információkat gyűjthetünk ezekről a telematikai eszközökről, egyéb szolgáltatásokról és technológiákról, valamint felhasználhatjuk és megoszthatjuk az információkat az alábbiak vagy a jelen Adatvédelmi szabályzatban egyéb módon leírtak szerint. Ezek az információk csak a járműhöz kapcsolódnak, és azonosításra nem alkalmas vagy anonimizált adatként kerülnek megőrzésre, továbbá csak az alábbi célokra és helyzetekben kapcsolódnak a járművekhez.  Az Önhöz kapcsolódó információkat a jelen Adatvédelmi szabályzatnak megfelelően személyes adatként kezeljük.  Ön felelős azért, hogy tájékoztassa az utasokat és a többi járművezetőt arról, hogy a jelen fejezetben leírt módon gyűjtik és használják fel a jármű adatait.

Dönthet úgy is, hogy ezt elfogadja, vagy olyan opcionális eszközöket vásárol, amelyek lehetővé teszik bizonyos járműadatok gyűjtését.  Kérjük, olvassa el a gyártó felhasználási feltételeit és adatvédelmi szabályzatát. 

A telematikai eszközök, valamint az egyéb előre telepített szolgáltatások és technológiák használatára a kölcsönzési feltételeink, valamint bizonyos esetekben a járműgyártó és/vagy a technológiai szolgáltató adatvédelmi szabályzata és felhasználási feltételei vonatkoznak.  Az OnStar esetében az információ a www.onstar.com oldalon érhető el.  A többi járműgyártó esetében látogasson el ide.  Ezen funkciók némelyike vagy mindegyike bármikor bekapcsolható, még akkor is, ha a járműben más szolgáltatások vagy egyéb médialejátszók ki vannak kapcsolva.  Ha nem biztos benne, hogy a bérelt jármű telematikai eszközöket, technológiákat vagy rendszereket tartalmaz, forduljon csapatunk egyik tagjához a kölcsönző telephelyén.

A járműadatokat az alábbiak szerint gyűjtjük és használjuk fel:

  • Üzemanyag-információk: Ezeket az információkat az üzemanyagdíjak rögzítésének és számlázásának megkönnyítésére használjuk.
  •  Kilométer-számlálóval kapcsolatos információk: Ezeket az információkat arra használjuk fel, hogy megkönnyítsük a kilométerdíjak számlázását (adott esetben), és segítsük a flottánk kezelését. 
  • Járműdiagnosztikai és teljesítményadatok: Ezeket az információkat arra használjuk, hogy segítsünk azonosítani a jármű karbantartási igényeit és kezelni a flottát.   
  • Információk, amelyek segítenek nekünk bizonyos parancsokat adni a járműnek az Ön CarShare vagy Car Club tranzakciójának megkönnyítése érdekében: Például olyan adatokat gyűjtünk, amelyek lehetővé teszik számunkra a járműajtók távoli zárolását vagy a zárolásuk távoli feloldását.
  • Helyadatok: A jármű helyadatait a következő célokra gyűjtjük és használjuk fel:
    • Hogy helyszíni segélynyújtóink helyszíni segítséget nyújthassanak Önnek.
    • Hogy a segélyszolgálatok segítséget tudjanak nyújtani Önnek.
    • Hogy visszaszerezzünk egy olyan járművet, amelyről okkal hisszük, hogy elveszett, ellopták vagy hátrahagyták.
    • Hogy könnyebb legyen megállapítani az indulási és leállítási időt a CarShare és a Car Club számlázási céljainak megfelelően.  
  • Eseményadat-rögzítők: Bizonyos kárigények esetén ezeket az információkat a balesetek kivizsgálásához és a kárigényekkel kapcsolatos teendőkhöz használhatjuk fel. 
  • Jogilag kötelező közzététel és vészhelyzeti körülmények: Vészhelyzet esetén vagy ha az jogilag kötelező, megoszthatjuk a járműadatokat, beleértve a tartózkodási helyre vonatkozó információkat is.  Emellett az Egyesült Királyságban és az Európai Unióban a járműveinket eCall technológiával kell ellátnunk, amely aktiválódik, ha a jármű balesetet szenved. Az eCall automatikusan hívást kezdeményez, és megadja a balesetre vonatkozó információkat a segélyhívó szolgálatok számára. Ezeket az információkat mi is felhasználjuk, közzétesszük és elérjük.   

A járműadatokat az üzleti igényeinknek és a jogi követelményeknek megfelelően a megőrzési időszakok alapján őrizzük meg.  Ezeket az adatokat az Önnel kötött szerződésünk lejárta után is felhasználhatjuk és tárolhatjuk.

Információs és szórakoztató rendszerek és a járműgyártó alkalmazásai

Ha mobileszközét a jármű navigációs vagy információs és szórakoztató rendszereivel párosítja, és az OnStar, az Apple CarPlay, az Android Auto vagy más hasonló harmadik fél szoftverének vagy szolgáltatásainak használata mellett dönt, a személyes adatok és egyéb adatok átkerülhetnek a mobileszközről ezekre a rendszerekre, és tárolásra kerülhetnek rajtuk. Ezen információk bizalmas és titkos jellegét nem tudjuk garantálni. A jármű leadása előtt minden ilyen személyes adatot és egyéb adatot törölnie kell ezekből a rendszerekből, hogy a jármű későbbi használói ne férhessenek hozzá.

Amennyiben letölt egy járműgyártó vagy egyéb harmadik fél által biztosított mobilalkalmazást, és regisztrálja a járművet az alkalmazásban, azzal az alkalmazás használata során megoszthatja a telematikai adatokat és egyéb információkat (beleértve a helyadatokat és a személyes adatokat) a járműgyártóval vagy egyéb harmadik féllel. Az említett alkalmazások Ön általi használata kizárólag a harmadik fél mobilalkalmazásokra vonatkozó felhasználási feltételei és az adatvédelmi szabályzata hatálya alá tartozik. A jármű visszaadása előtt távolítsa el az alkalmazást a mobileszközéről vagy törölje a járművet az alkalmazásból.

 

Hűségprogramok

Lehetősége van arra, hogy csatlakozzon egyik hűségprogramunkhoz.  Ezek a programok a velünk folytatott tranzakcióihoz kapcsolódó előnyöket biztosítanak.

Önnek a programok egyikéhez sem kötelező csatlakoznia, munkáltatója ugyanakkor dönthet úgy, hogy a vállalat utazási programját a mi hűségprogramunkkal segíti elő.  Amennyiben Ön vagy vállalata úgy dönt, hogy csatlakozik ezen programok valamelyikéhez, tagságát bármikor megszüntetheti a Kapcsolat oldalon elérhető Globális adatvédelmi portálon keresztül.

 

Gyermekek adatainak védelme

Webhelyeinkkel és online marketingtevékenységünkkel nem a 18 év alatti – vagy az adott ország törvényei szerint kiskorú – gyermekeket célozzuk meg, és az Enterprise Holdings nem gyűjt szándékosan személyes információkat kiskorúaktól. Ha ennek ellenére úgy gondolja, hogy gyermeke személyes adatokat adott meg nekünk, és ezt közölni kívánja velünk, hogy törölni tudjuk azokat, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba az oldal tetején található hivatkozás segítségével.

 

Hogyan használjuk fel az Önre vonatkozó információkat?

Az Öntől vagy Önről általunk begyűjtött információkat arra használjuk, hogy az Ön részére szolgáltatásokat nyújtsunk, valamint az alábbi célokra:

Amennyiben az általunk nyújtott szolgáltatások tekintetében irányadó szerződés teljesítéséhez szükséges, ideértve az alábbiakat:

  • Azoknak a tranzakcióknak az elősegítése, amelyeket Ön (vagy az Ön nevében valaki más) igényel, mint például gépjárművek foglalása, bérlése, megvásárlása vagy lízingbevétele, vagy balesetek kezelésével kapcsolatos szolgáltatások nyújtása;
  • Az Ön által igényelt gépjármű-foglalással, -bérléssel, -lízingbevétellel vagy -vásárlással kapcsolatos fontos információk közlése, kivéve azon esetekben, amikor ehhez az alkalmazandó jogszabályok előírásainak értelmében az Ön beleegyezése szükséges.  Ezeket a – tranzakciós jellegű – értesítéseket e-mailben vagy szöveges üzenetben küldjük el Önnek, illetve telefonon közöljük Önnel.
  • Ügyfélszolgálat biztosítása a velünk folytatott tevékenységével kapcsolatban vagy kérdéseinek megválaszolására;
  • A hűségprogramjainkhoz való csatlakozása, valamint az ilyen programokban fennálló tagságával kapcsolatos információk küldése.
  • A CarShare és a Car Club programhoz való csatlakozása, valamint az ezen programokban fennálló tagságával kapcsolatos információk küldése.

Amennyiben jogi kötelezettségnek kell megfelelnünk, ideértve az alábbiakat:

  • A járműve tartózkodási helyére vonatkozó információk felhasználása és megosztása a segélyhívó szolgálatokkal, amennyiben Önt közúti baleset éri;
  • Információk felhasználása és megosztása kormányzati és szabályozói hatóságokkal, amennyiben azt a törvény előírja, illetve jogi eljárás, kötelezettség vagy kérés nyomán szükségessé válik, ideértve a megfelelő szankciós listák ellenőrzését is.

Amennyiben az alábbiakban felsoroltak szerint jogos érdekeinkhez szükséges, és amennyiben az érdekeinket nem írják felül az Ön adatvédelmi jogai, ideértve az alábbiakat:

  • Fontos információk közlése a bérlésével kapcsolatban, valamint kiváló szolgáltatás biztosítása az Ön számára. Ezeket a – tranzakciós jellegű – értesítéseket e-mailben vagy szöveges üzenetben küldjük el Önnek, illetve telefonon közöljük Önnel;
  • Termékeink és szolgáltatásaink tökéletesítése: például, hogy Ön segítsen értékelni személyzetünk munkáját, felmérni a termékek és a kapott szolgáltatások minőségét, illetve továbbfejleszteni webhelyeinket, létesítményeinket és szolgáltatásainkat.  Visszajelzését e-mailben, szöveges üzenetben vagy telefonhívás keretében is kérhetjük, kivéve azon esetekben, amikor ehhez az alkalmazandó jogszabályok előírásainak értelmében az Ön beleegyezése szükséges.
  • A weboldalaink, termékeink és szolgáltatásaink ügyfeleink általi használatát összegző statisztikák és elemzések összeállítása. Ezeket a statisztikákat csak arra használjuk fel, hogy a jövőben jobb ügyfélszolgálatot, termékeket, funkciókat és szolgáltatásokat biztosítsunk az Ön és más ügyfelek számára;
  • Amennyiben engedélyezett, egy Önről és az Ön velünk végrehajtott interakcióiról készült profil összeállítása, hogy személyre szabott ajánlatokat, lehetőségeket és szolgáltatásokat kínálhassunk, amelyek érdekelhetik Önt;
  • A törvényes jogaink védelme, valamint a hálózataink és tulajdonunk biztonságának kezelése, beleértve weboldalaink kéretlen levelekkel és visszaélésekkel szembeni védelmét is. Például zárt láncú televíziós (CCTV) rendszert használunk a helyszíneink biztonságának garantálása érdekében;
  • A kármegelőzés érdekében nyilvántartást vezetünk azon személyekről, akik a velünk lebonyolított korábbi ügyletek alapján nemfizetési vagy biztonsági kockázatot jelenthetnek;
  • Az Önnel kapcsolatos információk fogadása, felhasználása és megosztása harmadik felekkel a csalás megakadályozása, valamint a mi vagy a köz üzleti érdekeinek és jogainak, adatainak, biztonságának és tulajdonának védelme érdekében. Ezt a bűnüldöző szervek megkereséseinek megválaszolása, a kifizetetlen számlák behajtása, az Önnek kiszabott büntetésekkel (pl. közlekedési bírságok) kapcsolatos felelősség kizárása érdekében, valamint a követelések feldolgozása céljából tesszük;
  • Csalásmegelőzési célokból a személyazonosság ellenőrzése és a személyazonosságot igazoló dokumentumok hitelesítése, valamint további kapcsolattartók személyes referenciákon keresztül történő azonosítása a bérlésre vonatkozó üzeneteket illetően.
  • Az Ön adatainak felhasználása és megosztása harmadik felekkel, hogy lehetőségünk legyen a rendelkezésre álló jogorvoslati lehetőségek kihasználására vagy az esetlegesen általunk elszenvedett kár korlátozására, és bármely bérleti szerződés vagy a weboldalainkon található használati feltételek érvényesítésére;
  • A járműadat-rendszerek általunk történő használatának engedélyezése a Járműadatok részben foglalt céloknak megfelelően;
  • Bizonyos promóciós vagy célzott marketingüzenetek, az Önt esetlegesen érdeklő lehetőségek és szolgáltatások megküldése az Ön számára, kivéve azon esetekben, amikor ehhez az alkalmazandó jogszabályok előírásainak értelmében az Ön beleegyezése szükséges. Ide tartoznak a hűségprogramjainkban való részvételre történő meghívások, a frissítési bejelentések, a nem teljesen kitöltött online tagsági űrlapra vagy foglalásra vonatkozó értesítések, valamint az általunk kínált egyéb szolgáltatásokhoz vagy termékekhez kapcsolódó ajánlatok. Ezen ajánlatok némelyike nem vállalati oldalakon található hirdetés formájában kerül elküldésre, beleértve a közösségi oldalakat is; 
  • Az Önnel kapcsolatos információk fogadásához, felhasználásához és megosztásához harmadik felekkel a csalás megakadályozása, észlelése és jelentése, valamint a mi vagy a köz üzleti érdekeinek és jogainak, adatainak, biztonságának és tulajdonának védelme érdekében. Ezt a bűnüldöző szervek megkereséseinek megválaszolása, a kifizetetlen számlák behajtása, az Önnek kiszabott büntetésekkel (pl. közlekedési bírságok) kapcsolatos felelősség kizárása érdekében, valamint a követelések feldolgozása céljából 
  • Az Önről begyűjtött személyes adatok összesítése vagy azonosíthatóságuk megszüntetése és jogszerű célokra történő használata; valamint
  • Az adatok átadása a „Nemzetközi adatátadás és adatfeldolgozás” című részben foglaltaknak megfelelően.

Azon esetekben, ahol az országában alkalmazandó jogszabályok előírásainak megfelelően Ön a beleegyezését adta, ideértve az alábbiakat:

  • Támogatás nyújtása számunkra, hogy a lehető legmegfelelőbb járműveket, például adaptív vezetési eszközökkel felszerelt járműveket biztosítsunk az Ön részére. Bizonyos esetekben ez szükségessé teszi, hogy az Ön egészségi és fizikai állapotára vonatkozó információkat következtessünk ki vagy gyűjtsünk kifejezett módon;
  • Egyszer használható biztonsági tokenek küldése szöveges üzenetben
  • Adott esetben az Ön visszajelzésének kérése e-mailben, szöveges üzenetben vagy telefonon termékeink és szolgáltatásaink tökéletesítése érdekében, például, hogy segítsen értékelni személyzetünk munkáját, felmérni a termékek és a kapott szolgáltatások minőségét, illetve fejleszteni webhelyeinket, létesítményeinket és szolgáltatásainkat.
  • Adott esetben az Ön megkérdezése arról, hogy szeretne-e e-mailben vagy szöveges üzenetben promóciós vagy célzott marketingüzeneteket, valamint az Önt esetlegesen érdeklő lehetőségekről és szolgáltatásokról szóló értesítéseket fogadni. Ide tartoznak a hűségprogramjainkban való részvételre történő meghívások, a frissítési bejelentések, az ajánlatok és engedmények, a nem teljesen kitöltött online tagsági űrlapra vagy foglalásra vonatkozó online értesítések, valamint az általunk kínált egyéb szolgáltatásokhoz vagy termékekhez kapcsolódó ajánlatok. Ezen ajánlatok némelyike nem vállalati oldalakon található hirdetés formájában kerül elküldésre, beleértve a közösségi oldalakat is; 
  • Adott esetben a járműadatok felhasználásához az Ön által elfogadott tranzakciók segítése és kezelése, valamint a bérleti szerződésben foglalt kötelezettségek teljesítése céljából. 
  • Beleegyezését bármikor visszavonhatja, a beleegyezés ily módon történő visszavonása ugyanakkor nem befolyásolja a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Az Ön személyes adatainak megőrzése

Személyes adatait addig őrizzük meg, ameddig az az üzleti céljaink végrehajtása érdekében szükséges, az alábbiak szerint:

Bérlési tranzakciók

Az Ön bérleti szerződéséhez kapcsolódó adatokat a bérlés dátumától számítva legfeljebb hét évig őrizzük meg, vagy az üzleti szükségleteinknek megfelelően, figyelembe véve az egyéb helyi jogi követelményeket is. Az Ön által teljesített kifizetésekre vonatkozó feljegyzéseket a tranzakció dátumától számított két évig őrizzük meg (a bérlés helyszínétől függően). 

Jármű-értékesítés

A járművek értékesítéséhez kapcsolódó adatokat a vásárlás dátumától számítva legfeljebb tíz évig őrizzük meg, figyelembe véve az egyéb helyi jogi követelményeket is.

Követelések

A bérlőinket vagy egyéb személyeket érintő követelésekre vonatkozó adatokat a követelés élettartama alatt, valamint a kötelezettségünk megállapításától számítva legfeljebb tíz évig őrizzük meg, figyelembe véve az egyéb jogi követelményeket is.

Ügyfélszolgálattal kapcsolatos kérdések

Az általános kérdéseket három évig őrizzük meg, kivéve, ha Ön valamilyen panaszt tesz, amely esetben a panaszra vonatkozó adatokat hét évig őrizzük meg.

Marketing- és elemzési célok

A sütikhez és egyéb online azonosítókhoz kapcsolódó adatokat legfeljebb három évig őrizzük meg. Az egyéb marketinginformációkat, például az e-mail-előfizetésekre és hűségprogram-feliratkozásokra vonatkozó adatokat a velünk végrehajtott legutolsó interakciótól számítva legfeljebb hét évig őrizzük meg.

Jogviták és jogérvényesítés

Amennyiben peres eljárásban, illetve kormányzati vagy szabályozói vizsgálatban vagyunk érintettek, az adatokat a peres eljárás vagy vizsgálat teljes időtartama alatt és azt követően öt éven át őrizzük meg. Ha a kérdés rendezése azt jelenti, hogy az adatokat ennél hosszabb ideig kell megőriznünk, akkor az adatokat a rendezés végrehajtásához szükséges ideig őrizzük meg. Ha bűnüldöző szerveknek adunk meg adatokat, akkor az erre vonatkozó feljegyzést a vizsgálat végét követően egy évig őrizzük meg.

Kivel osztjuk meg az információkat? 

Szállítási megoldások globális szolgáltatójaként a problémamentes ügyintézés érdekében az alábbiaknak megfelelően osztjuk meg adatait.  

Leányvállalatok

Kapcsolattartási adatait, gépjárművezetői engedélyét, a tranzakciókkal, hűségprogramokkal és tagságokkal kapcsolatos adatait, az egészségügyi adatait, az opcionálisan megadható és a követelésekre vonatkozó adatokat, a jármű-értékesítéshez kapcsolódó finanszírozási és személyes adatokat, valamint a jármű-értékesítéshez kapcsolódó tranzakciós adatokat megosztjuk leányvállalatainkkal az Ön által igényelt tranzakciók biztosítása érdekében, továbbá (adott esetben és az Ön beleegyezésével) marketingcélú felhasználásra. A listát a Leányvállalatok oldalon tekintheti meg.  A lista időről időre változhat, ezért kérjük, hogy időnként ellenőrizze a változásokat az oldalon. Leányvállalataink, valamint az IT, marketing, operatív és ügyfélszolgálati részlegeink alkalmazottai az Ön adatait a jelen Adatvédelmi szabályzatban bemutatottak szerint használhatják fel – ideértve szükség esetén az alkalmazandó jogszabályokat –, hogy információkat küldjenek Önnek a termékekről és szolgáltatásokról vagy válaszoljanak a kérdéseire.

Franchise-tulajdonosok

Az üzleti tevékenység és műveletek jellege szükségessé teszi számunkra, hogy kapcsolattartási adatait és adott esetben gépjárművezetői képesítését, a tranzakciókkal, a hűségprogramokkal és a tagságokkal kapcsolatos adatait, valamint (adott esetben) egészségügyi adatait megosszuk franchise-tulajdonosainkkal („Franchise-tulajdonosok”).  A listájukat a Franchise-tulajdonosok oldalon tekintheti meg. A lista időről időre változhat, ezért kérjük, hogy időnként ellenőrizze a változásokat az oldalon.  Ilyen ügyletek esetén a Franchise-tulajdonos független adatkezelő vagy az alkalmazandó jog értelmében azzal egyenértékű személy, aki a saját adatvédelmi szabályzata szerint kezeli az Ön által a Franchise-tulajdonosnak megadott bérlési adatokat. Javasoljuk, hogy tájékozódjon az Ön ügyletéhez tartozó Franchise-tulajdonos adatvédelmi irányelveiről.

A személyes adatai kezelését végző adatkezelő vagy az alkalmazandó jog értelmében azzal egyenértékű személy azonosításához tekintse meg a bérlés foglalási űrlapján lévő „Fontos részletek” című részt vagy a bérlésre vonatkozó felhasználási feltételeket, illetve látogasson el a Kapcsolat oldalra.

Teljesítési szolgáltatók

Bérlési tranzakciók

Egyes országokban autóbérlési tranzakciójának elvégzéséhez teljesítési szolgáltatókat alkalmazhatunk. Például ha lefoglal egy autót és egy sofőrt egy olyan országban, ahol sofőrre is szükség van, kapcsolattartási adatait és a tranzakcióval kapcsolatos adatokat elküldjük a teljesítési szolgáltatónak az adott országban. Azokon a helyeken, ahol foglalható autó- és sofőrszolgáltatás, az adott szolgáltatást a foglalás idején meghatározott vállalat teljesíti. Habár webhelyeinken keresztül elérhetők, ezek a vállalatok független szolgáltatók, ezért javasoljuk, hogy ellenőrizze a vállalatnak az Ön tranzakciójára vonatkozó adatvédelmi szabályzatát. A listát a Franchise-tulajdonosokról és teljesítési szolgáltatókról szóló oldalon tekintheti meg.

Járműértékesítési tranzakciók

Egy becserélendő jármű becsült értékének megállapításához a Car Sales az Ön járműazonosító (VIN) számát használva lekéri a jármű történetét és az értékére vonatkozó jelentést.  Miután megvásárolt egy járművet Car Sales helyszíneink egyikén, és a megvásárolt járművet saját kérésére további járműopciókkal (bőrülés, sötétített ablakok stb.) bővítik, kapcsolattartási adatait és (adott esetben) a jármű-értékesítéssel kapcsolatos tranzakciós adatokat megosztjuk az adott termékeket vagy szolgáltatásokat biztosító vállalatokkal. Ilyen ügyletek esetén a teljesítési szolgáltató egy független adatkezelő vagy az alkalmazandó jog értelmében azzal egyenértékű személy, aki a saját adatvédelmi szabályzata szerint kezeli az Ön által a szolgáltatónak megadott adatokat. Javasoljuk, hogy tájékozódjon az Ön ügyletéhez tartozó teljesítési szolgáltató adatvédelmi szabályzatáról.

Szolgáltatóink és kereskedelmi partnereink

Az alábbiakat osztjuk meg:

Kapcsolattartási adatok, gépjárművezetői képesítés, tranzakciókkal kapcsolatos adatok, követelésekre vonatkozó adatok, jármű-értékesítéshez kapcsolódó finanszírozási és személyes adatok, valamint jármű-értékesítéshez kapcsolódó tranzakciós adatok

  • Fizetési, adminisztratív és technikai támogatást nyújtó szolgáltatók
  • A biztosítások megkötése, vállalati bérlés vagy más ügyek során segítséget nyújtó ügyfeleink és partnereink, akik elősegítik a járművek javítását, a bérlési tranzakciókat, valamint az Enterprise Holdings csoport tagjaival fennálló jutalomprogramokat    
  • Járműmentési képviselők
  • Adósságbehajtási szolgáltatók
  • Hitelinformációs ügynökségek
  • Személyazonosság- és címellenőrzési szolgáltatók
  • Követelésfeldolgozók
  • Járműgyártók és azok javítást biztosító szolgáltatói, és/vagy helyszíni segítségnyújtást biztosító szolgáltatók
  • Flottaszolgáltatók
  • Egyéb szolgáltatók járműjavítás és kárfelmérés céljából

Egészségügyi adatok

  • Követelésfeldolgozók
  • Adaptív eszközöket biztosító szolgáltatók

Kapcsolattartási és tranzakciókkal kapcsolatos adatok

  • Útdíj- és bírságfeldolgozók

Kapcsolattartási adatok, valamint a tranzakciókkal, a hűségprogramokkal és tagságokkal kapcsolatos adatok:

  • A biztosítások megkötése, vállalati bérlés vagy más ügyek során segítséget nyújtó ügyfeleink és partnereink, akik elősegítik a bérlési tranzakciókat, valamint az Enterprise Holdings csoport tagjaival fennálló jutalomprogramokat;
  • A nevünkben ügyfélkutatásokat vagy elégedettségi felméréseket végző vállalatok;
  • A nevünkben Önnek e-mail-, valamint egyéb marketing- és szolgáltatással kapcsolatos üzeneteket küldő kommunikációs szolgáltatók; Az Európai Unióban működő kommunikációs szolgáltatónk, a Twilio adatkezelőként begyűjthet és kezelhet bizonyos információkat Önről az említett szolgáltatások biztosítása érdekében.   A Twilio adatvédelmi gyakorlataival kapcsolatos további információkért tekintse meg a Twilio itt elérhető adatvédelmi nyilatkozatát.
  • Ügyféltámogatási szolgáltatók, például az élő csevegés funkciónk szolgáltatója, hogy az Ön számára ügyfélszolgálatot biztosítsanak;
  • Kereskedelmi fiókkal rendelkező partnerek esetében a fiókjuk kezeléséhez, beleértve az Enterprise vállalatnak a bérleti szerződés vagy egyéb megállapodás alapján esetlegesen fizetendő összegek kifizetését. Az adatvédelmi gyakorlatukkal kapcsolatos részletekért tekintse meg az adatvédelmi szabályzatukat.

Webes és mobiladatok

  • Elemzési és technológiai szolgáltatók a helyalapú szolgáltatások biztosítása, valamint az adatok elemzése, javítása és kezelése céljából szolgáltatásaink biztosítása, fenntartása és fejlesztése érdekében;
  • A webes és mobilalkalmazások munkameneteinek visszajátszását biztosító partnereink, akik lehetővé teszik számunkra, hogy a felhasználói munkamenetek visszajátszásával javíthassuk a böngészési élményt és elháríthassuk a hibákat; valamint

Anonimizált és azonosításra nem alkalmas adatok

  • Hirdetési és marketingpartnereink, valamint harmadik fél médiatulajdonok, köztük közösségi oldalak, amelyekkel az ügyfeleinkre vonatkozó összesített vagy anonimizált adatokat osztunk meg, hogy a nevünkben célzott hirdetési üzeneteket küldhessenek (adott esetben titoktartási szerződések hatálya alatt).

Kormányzati hatóságok

Az Ön személyes adatai megosztásra kerülhetnek kormányzati hatóságokkal is, a fentiekben bemutatottak szerint.

Eladás, összeolvadás vagy az ellenőrzés változása

Akkor is átadhatjuk az Ön személyes adatait egy másik vállalatnak, ha az adott vállalat átveszi a szolgáltatásainkat, megváltozik a vállalat tulajdonosa, átszervezzük a vállalatot, illetve átruházzuk az Enterprise Holdings vállalatainak vagy eszközeinek egy részét vagy egészét. Erre akkor kerül sor, ha a szerződő felek közötti szerződés értelmében csak az üzleti tranzakcióhoz gyűjthetik, használhatják fel és tehetik közzé az információkat, beleértve annak meghatározását is, hogy folytatják-e az üzleti tranzakciót vagy sem. Ha az Ön személyes adatainak tulajdonjogában vagy ellenőrzésében ilyen változás következne be, akkor arról harminc (30) nappal korábban e-mailben vagy a webhelyeink jól látható részén elhelyezett tájékoztató útján – illetve a törvényekben előírt vagy engedélyezett egyéb módon – értesítjük.

Ajánlások

Webhelyeinken közzétehetjük az ügyfelek által írt ajánlásokat, amelyek kapcsolattartási adatokat tartalmazhatnak. Ezen folyamat kezeléséhez harmadik fél szolgáltatót veszünk igénybe. Ez a szolgáltató felelős az Ön beleegyezésének megszerzéséért (szükség esetén), az Ön kérésére a beleegyezés eltávolításáért és az Ön esetleges kérdéseinek megválaszolásáért.

Közösségimédia-kisalkalmazások

Weboldalaink közösségimédia-funkciókat, köztük a Facebook gombot is tartalmazhatják. A funkciók használatához szükség lehet IP-címe és az Ön által meglátogatott weboldalak begyűjtésére, helyes működésükhöz pedig sütik is beállíthatók. A közösségi médiával kapcsolatos funkcióknak és kisalkalmazásoknak egy harmadik fél vagy közvetlenül a weboldalunk adhat helyet. Az Ön tevékenységei ezekkel a funkciókkal az azokat biztosító vállalat adatvédelmi szabályzatának hatálya alá tartoznak.

Ha Ön használja az egyik közösségi oldalt, és nem szeretné, hogy az a weboldalunkon keresztül begyűjtse adatait és hozzákapcsolja tagsági adataihoz, ki kell jelentkeznie felhasználói fiókjából, mielőtt weboldalunkra látogat, és törölnie kell a megfelelő sütiket. Ezen kívül letilthatja a közösségi beépülő modulokat a böngészőbővítményekkel. A közösségi oldalakon megtalálja a beépülő modulokkal kapcsolatos utasításokat, további részleteket pedig a Sütikre vonatkozó szabályzatunkban talál.

Az adatok értékesítése

Az Enterprise nem értékesíti személyes adatait harmadik felek részére.  Habár mi nem értékesítjük az Ön adatait, Nevada állam lakosai a helyi jogszabályok értelmében a fentiek ellenére is benyújthatnak egy kérelmet, amelyben kérik, hogy ne értékesítsék az adataikat.  Amennyiben Ön nevadai lakos, az említett joggal a Kapcsolat oldalon elérhető Globális adatvédelmi portálon keresztül élhet.

Habár az online jelenléttel bíró vállalatok esetében gyakori, mi nem értékesítjük az Ön adatait, néhány hirdetésünk azonban olyan adatokat használ fel, amelyeket bizonyos vállalatok a digitális tulajdonainkból gyűjtöttek be – ide tartoznak többek között az IP-címek, a digitális azonosítók, a webes böngészésre vonatkozó felhasználói információk, valamint hogy felhasználóink hogyan lépnek kapcsolatba tulajdonainkkal és hirdetéseinkkel. Ezen adatgyűjtés oka, hogy releváns hirdetések jelenjenek meg az Ön számára az interneten, valamint hogy elemzési célokat szolgáljon. Az említett vállalatok értékesíthetik ezeket az adatokat más vállalatok részére hirdetési és egyéb célokból.

A Kaliforniai Fogyasztói Adatvédelmi Törvény (CCPA) értelmében Kalifornia állam lakosainak jogukban áll visszautasítani személyes adataik értékesítését.  Kalifornia állam lakosai ezzel a joggal a www.privacyrights.info weboldalra látogatva élhetnek, ahol letilthatják, hogy a részt vevő vállalatok ily módon értékesíthessék személyes adataikat.

Nemzetközi adatátvitel és adatfeldolgozás

Annak érdekében, hogy globálisan működhessünk és biztosíthassunk az Ön számára szolgáltatásokat, az Ön által számunkra megadott vagy általunk begyűjtött információkat különböző szervezetek világszerte továbbíthatják és elérhetik, ideértve az alábbiakat:

Franchise-tulajdonosok/teljesítési szolgáltató/vállalati tulajdonú helyszínek

Ha foglalást kezdeményez egy másik országban tevékenykedő franchise-tulajdonos által vagy egy az Enterprise vállalat tulajdonában lévő helyszínen (pl. az Egyesült Államokban, Kanadában, Németországban, Spanyolországban, Franciaországban, Írországban és az Egyesült Királyságban) teljesítendő foglalás esetén továbbítjuk személyes adatait az adott országba, hogy megkönnyítsük az Ön által igényelt tranzakciót.

Enterprise globális informatikai rendszerek az Egyesült Államokban

Az Enterprise a globális informatikai rendszereit az Egyesült Államokban üzemelteti.  Amennyiben Ön személyes adatokat ad meg magáról vagy mi ilyen adatokat gyűjtünk az Egyesült Államokon kívül, személyes adatait továbbítjuk az Egyesült Államokba, és ott tároljuk őket.

Amikor az Ön személyes adatait továbbítjuk és az Egyesült Államokban kezeljük, ezt az Európai Bizottság által jóváhagyott egységes szerződéses feltételekkel (vagy az Ön országára alkalmazandó más hasonló szabvánnyal) összhangban tesszük, és fenntartjuk az USA Adatvédelmi pajzs keretrendszerével kapcsolatos tanúsítványunkat (részletek az alábbiakban).

Harmadik fél szolgáltatók

Igénybe veszünk olyan harmadik fél szolgáltatókat, aki azon országokon kívül találhatók, ahol vállalati tulajdonú helyszíneink vannak. Ilyen szolgáltatók például a telefonos ügyfélszolgálati támogatást nyújtók, a követeléskezelők és az IT-szolgáltatók. Amikor az Ön személyes adatait olyan harmadik fél szolgáltatóknak továbbítjuk, akik az Európai Gazdasági Térségen (EGT) kívül találhatóak, az Európai Bizottság által jóváhagyott egységes szerződéses feltételeket alkalmazzuk.

A tranzakciója tekintetében érintett adatkezelőről a Kapcsolat oldalon tájékozódhat.

USA Adatvédelmi pajzs

Az Enterprise Holdings, Inc. megfelel az EU – USA Adatvédelmi pajzs keretrendszernek, valamint a Svájc – USA Adatvédelmi pajzs keretrendszernek az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma által előírtaknak megfelelően az Európai Unióból és Svájcból az Egyesült Államokba továbbított személyes adatok gyűjtését, felhasználását és megőrzését illetően.  Az Enterprise Holdings, Inc. tanúsította az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma számára, hogy betartja az Adatvédelmi pajzs elveit.  Amennyiben a jelen adatvédelmi szabályzatban foglalt feltételek és az Adatvédelmi Pajzs elvei között ellentmondás van, az Adatvédelmi Pajzs elvei az irányadók.  Az „Adatvédelmi pajzs” programmal kapcsolatos további információkért és a tanúsítványunk megtekintéséhez látogasson el a https://www.privacyshield.gov/list oldalra.

Ha olyan adatvédelmi vagy adathasználati aggálya merült fel, amelyre nem kapott kielégítő megoldást, forduljon egyesült államokbeli szolgáltatónkhoz, amely harmadik félként (díjmentesen) rendezi a vitás eseteket: https://www.jamsadr.com/file-an-eu-us-privacy-shield-claim.

Az Adatvédelmi Pajzs weboldalán [https://www.privacyshield.gov/article?id=How-to-Submit-a-Complaint] részletesebben bemutatott bizonyos körülmények között Ön kötelező erejű választottbírósági eljárást kérhet, ha az egyéb vitarendezési eljárásokat már végigjárta. 

Az Ön jogai

Az EU általános adatvédelmi rendelete (GDPR), az Egyesült Királyság adatvédelmi rendelete, a brazil általános adatvédelmi törvény (LGPD) és a japán személyes adatok védelméről szóló törvény (APPI)

Amennyiben a GDPR, az Egyesült Királyság adatvédelmi rendelete, az LGPD vagy az APPI alkalmazandó az Európai Gazdasági Térségben, az Egyesült Királyságban vagy Svájcban lebonyolított tranzakcióra, Önt a következő jogok illetik meg:

  • Visszautasíthatja személyes adatai bizonyos jellegű begyűjtését és felhasználását, beleértve a sütik és hasonló technológiák használatát, továbbá a személyes adatai marketingcélú felhasználását és adatelemzési célokból történő anonimizálását;
  • Hozzáférhet személyes adataihoz, helyesbítheti őket, kezelésüket korlátozhatja vagy kifogást emelhet ellene, illetve a törvény által megszabott mentességekre figyelemmel kérheti az adatok törlését;
  • Lekérheti a számunkra biztosított személyes adatokat annak érdekében, hogy továbbíthassa egy másik vállalatnak;
  • Visszavonhatja bármely beleegyezését; valamint
  • Adott esetben panaszt tehet valamely felügyeleti hatóságnál.
  • Vegye fel a kapcsolatot adatvédelmi tisztviselőnkkel (DPO@ehi.com) vagy nyújtson be adatvédelmi panaszt a Globális adatvédelmi portálon elérhető űrlap használatával.

Kalifornia

A Kaliforniai Fogyasztói Adatvédelmi Törvény (CCPA) értelmében Kalifornia állam lakosait bizonyos jogok illetik meg a róluk általunk begyűjtött személyes adatokra vonatkozóan.  Amennyiben Ön kaliforniai lakos, az alábbi jogok illetik meg személyes adataira vonatkozóan (bizonyos kivételek és korlátozások mellett):

  • Jogosult hozzáférni az Önről általunk begyűjtött személyes adatokhoz, valamint tájékoztatást kapni ezen adatok begyűjtésének módjáról, a begyűjtés céljáról és azon felek típusairól, akikkel az adatokat megoszthattuk;
  • Jogosult törölni az Önről általunk begyűjtött személyes adatokat; valamint
  • Jogosult letiltani a személyes adatai általunk történő értékesítését (adott esetben).
  • Jogosult arra, hogy ne részesüljön hátrányosan megkülönböztető bánásmódban a CCPA által biztosított [releváns] adatvédelmi jogok gyakorlásáért

Kanada

Amennyiben Ön kanadai lakos, a következő jogok illetik meg:

  • Hozzáférhet személyes adataihoz és helyesbítheti azokat;
  • Visszavonhatja bármely beleegyezését; valamint
  • Adott esetben panaszt tehet valamely felügyeleti hatóságnál.

 

Az Önt megillető jogok gyakorlása

 

A fentiekben ismertetett jogokkal a Kapcsolat oldalon elérhető Globális adatvédelmi portálon élhet.  Amennyiben panaszt szeretne tenni valamely felügyeleti hatóságnál, Európában a megfelelő felügyeleti hatósággal veheti fel a kapcsolatot. Kanadában a kanadai adatvédelmi biztossal veheti fel a kapcsolatot az alábbi weboldalon: https://www.priv.gc.ca/cu-cn/index_e.asp vagy az alábbi címen: Office of the Privacy Commissioner of Canada, 30 Victoria Street, Gatineau, Quebec, K1A 1H3. 

Kérése feldolgozása előtt további adatokat kérhetünk Öntől személyazonossága és lakhelye ellenőrzése érdekében.  Amennyiben Ön kaliforniai lakos, aki a CCPA által biztosított jogokkal kíván élni, lakóhelye igazolásához be kell mutatnia vezetői engedélyét vagy egy hivatalos állami azonosító okmányt.  Kérjük, ügyeljen arra, hogy a nevén, a címén és a vezetői engedély számán kívül minden személyazonosításra alkalmas adatot, többek között a fényképét is kitakarja.  Fenntartjuk továbbá a jogot, hogy korlátozzuk az Ön adataihoz való hozzáférést, illetve hogy korlátozzuk az Ön jogait (például ha a közzétételt tiltják a jogszabályok, vagy ha ezzel sérülhetnek egy másik egyén jogai).  Bizonyos esetekben ez azt jelentheti, hogy még akkor is megőrizhetjük személyes adatait, ha Ön visszavonta a beleegyezését.

A kaliforniai lakosok kijelölhetnek egy meghatalmazott képviselőt, aki a nevükben CCPA-kérelmet nyújt be az alábbi weboldalon itt elérhető űrlap kitöltésével és aláírásával.

Ha Brit Kolumbiában, Albertában vagy Québecben él, tekintse meg az alábbi forrásokat. Brit Kolumbiában információkat találhat arról, hogyan gyakorolhatja jogait az információs és adatvédelmi biztos brit kolumbiai hivatalának weboldalán. Albertában információt találhat a hozzáférési kérdésekről itt, és a panasztételről itt. Québecben információt találhat az adatvédelmi jogairól itt, a Commission d’accès à l’information Quebec weboldalán.

 

Marketingküldemények fogadására vonatkozó beállítások

Az egyes kézhez kapott kommunikációkban megtalálható utasításokat követve letilthatja az Enterprise Holdings vállalattól, leányvállalatainktól és franchise-tulajdonosainktól érkező direkt marketing kommunikációkat.  Közvetlenül is kapcsolatba léphet velünk az oldal tetején található hivatkozást követve.

A nem Enterprise oldalakon látható hirdetéseket a hirdetésen található Ad Choices ikonra kattintva vagy az oldal adatvédelmi beállításain keresztül tudja letiltani.

A Szabályzatok változásai

Szükség esetén frissítjük az Adatvédelmi szabályzatunkat és a Sütikre vonatkozó szabályzatot, hogy azok tükrözzék az adatvédelmi gyakorlataink változásait. Ha bármilyen jelentős módosítást végzünk, akkor erről a változás hatályba lépése előtt értesítjük Önt a fiókjában megadott e-mail-címen vagy a jelen webhelyen elérhető tájékoztatási eszközök útján, illetve a jogszabályokban esetlegesen előírt vagy megengedett egyéb módon. Javasoljuk, hogy időnként térjen vissza erre az oldalra, és tekintse meg az adatvédelmi gyakorlatunkkal kapcsolatos legfrissebb információkat.

Kapcsolat

Adatvédelemmel kapcsolatos kérdések vagy panaszok esetén lépjen Kapcsolat oldalunkra, ahol kérelmét a Globális adatvédelmi portálunkon nyújthatja be.