GLOBALE RETNINGSLINJER FOR PERSONVERN

Disse retningslinjene ble sist oppdatert 27. november 2020.

Hos Enterprise Holdings, Inc., via våre uavhengige, regionale datterselskaper («datterselskaper») som driver varemerkene Enterprise Rent-A-Car, National Car Rental, Alamo Rent A Car, og Discount Car and Truck Rental samt Truck Rental, Car Sales, CarShare og Car Club og Subscribe with Enterprise (samlet kalt «Enterprise Holdings», «vi», «vår» eller «oss»), er vi opptatt av personvern.  Vi har implementert denne personvernerklæringen («Personvernerklæring») og erklæringen om bruk av informasjonskapsler («Erklæring om bruk av informasjonskapsler») for å forklare vår praksis for innsamling, bruk, utlevering og overføring av opplysninger samt individuelle tilgangsrettigheter du kan ha når du bruker våre nettsteder og tjenester.  Du finner mer informasjon i delene nedenfor.

Hvilke opplysninger vi innhenter

For alle transaksjoner

samler vi inn

KONTAKTOPPLYSNINGER, herunder

  • navn
  • adresse
  • telefonnumre
  • e-postadresser

Ved leie

Når du leier et kjøretøy, inkludert når du blir lagt til som en autorisert tilleggsfører, abonnerer på Enterprise eller blir medlem av CarShare eller Car Club, kan vi samle inn

førerkvalifikasjoner og ID-kontroll, herunder

  • førerkortinformasjon, inkludert fødselsdato og bilder du sender inn av deg og førerkortet ditt
  • forsikringsinformasjon
  • pass
  • bostedsbevis
  • personlige referanser

transaksjonsinformasjon, herunder

  • kjøretøyleieinformasjon
  • leie- og retursteder
  • leiedatoer
  • type leie og kjøretøypreferanse
  • tilleggsprodukter som er kjøpt
  • Flyselskap og flyvningsnummer
  • bilder av kvitteringer som sendes via kamerafunksjonen på noen av våre mobilapper og nettsteder
  • faktureringsinformasjon
  • gebyrer
  • betalinger
  • kredittkortinformasjon

informasjon om lojalitet og medlemskap, herunder

  • belønnings- og lojalitetsinformasjon for Enterprise, Alamo eller National
  • opplysninger om brukerkonto på nett
  • ID-numre for bedriftskonto
  • medlemsnumre
  • frequent flyer- eller travel partner-medlemskap

kravsinformasjon

  • informasjon om ulykker hvor våre kjøretøy er innblandet, herunder informasjon om eventuelle tredjeparter, f.eks. innblandede personer, vitner og politirapporter

helseinformasjon, herunder

  • informasjon om relevante helsetilstander som vi kan bruke til å skaffe tilpasset utstyr, eller som er knyttet til krav i forbindelse med personskader

valgfri informasjon, herunder

  • nødkontaktopplysninger
  • preferanser eller særlige krav du måtte ha

Ved kjøp av kjøretøy

I tillegg til kontaktinformasjonen, ID-kontroll og informasjon om førerkvalifikasjon angitt ovenfor vil vi, når du kjøper kjøretøy gjennom Enterprise Car Sales og søker om finansiering, også samle inn

informasjon om økonomisk og personlig historikk, herunder

  • inntekt
  • kreditthistorikk
  • ansettelseshistorikk
  • andre personopplysninger som kreves for å fullføre kredittsøknaden

informasjon om transaksjon i forbindelse med kjøretøysalg, herunder

  • kjøretøy som er kjøpt
  • kjøpspris
  • innbytte av kjøretøy
  • tilleggsprodukter som er kjøpt

Når du kontakter oss angående hjelpetjenester for ulykker

Når du kontakter oss for å få hjelp i forbindelse med en ulykke (som vi kan administrere på vegne av enheten som sender dine opplysninger til oss, det være seg forsikringsgiver, produsent, arbeidsgiver, forhandler, leverandør av flåteadministrasjon eller havarileverandør), vil vi i tillegg til kontaktinformasjon, førerkort, transaksjons- og helseinformasjon som er oppført ovenfor, også samle inn:

kravinformasjon, inkludert:

  • informasjon om ulykker, inkludert informasjon om eventuelle tredjeparter, f.eks. innblandede personer, vitner og politirapporter
  • forsikringsopplysninger
  • informasjon om hendelsen for å avgjøre hvem som har skylden
  • opplysninger om bilen
  • kredittreparasjonsopplysninger
  • opplysninger om hvilke reparasjoner kjøretøyet trenger og mobilitetsbehovene dine fremover

Ved bruk av våre nettsteder og mobilapper

samler vi inn

nettleserinformasjon, herunder

  • nettlogger
  • geolokalisering

utstyrsinformasjon, herunder

  • unike utstyrsidentifikatorer
  • IP-adresse
  • operativsystem
  • nøyaktig geolokaliseringsinformasjon

Med ditt samtykke innhenter vi posisjonsbasert informasjon, f.eks. nøyaktig geolokalisering, postnummer, by, fylke eller geografisk område, fra mobilenheten din. Vi bruker disse opplysningene til å gi deg varsler knyttet til kontorene våre, returinformasjon, lokale tilbud og annen informasjon vi mener kan være nyttig for å gi deg bedre tjenester. Vi kan bare identifisere deg ved hjelp av posisjonsbasert informasjon hvis du tillater at mobilprogrammene våre får tilgang til enhetens posisjonstjenester. Posisjonsbasert informasjon lagres i sju år. Disse opplysningene driftes av våre analyseleverandører.

Med ditt samtykke bruker appen vår kameraet på enheten din.

Hvis du har gitt oss tillatelse til å bruke posisjonsinformasjonen din eller kameraet på enheten din tidligere og vil trekke tilbake tillatelsen, endrer du innstillingene på enheten.  

 

Informasjonskapsler og andre sporingsteknologier

Vi (og våre tjenesteleverandører) bruker informasjonskapsler og nettsignaler på nettstedene våre til å samle inn informasjon for å huske preferansene dine, forbedre brukeropplevelsen og skreddersy annonsene du ser, så de er så relevante for deg som mulig.

Hvis du vil ha mer informasjon om innsamling av informasjon på Internett og hvordan du kan melde deg ut, kan du se våre Retningslinjer for informasjonskapsler

Ved deltakelse i undersøkelser eller kampanjetilbud

samler vi inn

  • markedsføringspreferanser
  • tilbakemelding på leverte tjenester

Informasjon vi samler inn fra tredjeparter

Tredjeparter gir oss tilleggsinformasjon om deg og din husholdning, herunder

  • henvisningskilder, f.eks. tredjepartsnettsteder for bestilling (hvor vi får generelle kontaktopplysninger og et bestillingsbekreftelsesnummer for å forberede leien), arbeidsgiveren din (generelle kontaktopplysninger), kredittforeninger og forsikringsselskapet ditt (generelle kontakt- og poliseopplysninger)
  • vårt Refer-A-Friend-program eller lignende, hvis det er relevant
  • hotell-, flyselskap- og medlemskapsklubber som gir oss generelle kontakt- og bestillingsopplysninger
  • tredjeparter som kontrollerer ID og autentiserer dokumenter for å forebygge svindel
  • kreditt- og finansieringspartnere, bl.a. kredittrapporteringsbyråer som håndterer kredittsøknader ved finansiering av kjøretøykjøp
  • franchisetakere som gir oss informasjon om leietransaksjonene dine
  • tjenesteleverandører, f.eks. kundestøtte (kundeservicerelaterte opplysninger og henvendelser fra deg), sikkerhetstjenester (bilder av deg fra vårt kameraovervåkingssystem) og kundeundersøkelsesleverandører (svar som du har gitt på våre kundeserviceundersøkelser)
  • markedsføringsleverandører som gir informasjon som hjelper oss bedre å kommunisere våre produkter og tjenester, bl.a. e-postanskaffelsestjenester, datahygienetjenester, datameklere samt markedsforskningspartnere og -plattformer
  • innhold i sosiale medier du har gjort tilgjengelig for publikum

Kjøretøyopplysninger

Kjøretøyene våre kan være utstyrt med teknologi som samler inn og overfører data fra det leide kjøretøyet. Dette kan omfatte informasjon som er innhentet fra enheter for hendelsesregistrering, GPS-enheter, OnStar®-systemer eller annen lignende teknologi. Når denne teknologien er installert og tillatt, gjør den det mulig å samle inn og bruke informasjon som

  • nøyaktig posisjonsinformasjon
  • kollisjonsopplysninger
  • informasjon om bruk av kjøretøyet, f.eks. bruksvilkår, kjørelengde, dekktrykk, drivstoffstatus og annen diagnose- og ytelsesinformasjon

Når informasjonen er samlet inn, kan den kombineres med informasjon du har gitt oss, og brukes til å generere sikkerhetsinformasjon, ytelsesinformasjon og annen lignende informasjon, slik at vi kan levere bedre tjenester. Vår bruk av informasjonen kan også omfatte lagring av denne informasjonen etter at leiekontrakten er utløpt.  Leie av kjøretøy innebærer ikke et forbud mot å innhente og bruke opplysninger samlet inn fra kjøretøyet. Din bruk av systemer for kjøretøydata som er gjort tilgjengelig for deg, er underlagt vilkårene og personvernerklæringen som er publisert av den aktuelle leverandøren av systemene for kjøretøydata og/eller kjøretøyprodusenten (for OnStar er informasjon tilgjengelig på www.onstar.com), og disse kan omfatte system- og tjenestebegrensninger, utelukkelse av garanti, ansvarsbegrensninger, vilkår for leverandøren av trådløse tjenester, personvernpraksiser, beskrivelser av bruk og deling av informasjon samt brukeransvar.</p> Du finner en liste over produsenter vi kjøper kjøretøy fra, på siden Produsenter av kjøretøy.

Vår bruk av informasjon som samles inn fra leiebilen, kan omfatte deling av informasjon med tredjeparter som beskrevet i denne erklæringen. 

Hvis du er medlem av CarShare- eller Car Club-virksomheten, samler vi også inn opplysninger fra kjøretøyet, f.eks. når du startet og avsluttet kjøreturene, herunder om turen ikke er avsluttet i tide, og om kjøretøyet er riktig registrert eller ikke.

Hvis du parer mobilen med GPS- eller infotainmentsystemet i kjøretøyet, kan personopplysninger overføres til og lagres på disse systemene. Vi kan ikke garantere at denne informasjonen behandles konfidensielt, og det er ditt ansvar å fjerne personopplysninger fra disse systemene før du returnerer kjøretøyet.  Ellers vil neste bruker av kjøretøyet kunne få tilgang til denne informasjonen.

Hvis du laster ned en mobilapp som kjøretøyprodusenten har gjort tilgjengelig og du registrerer leiebilen i denne appen, kan din bruk av appen føre til deling av personopplysninger, bilinformasjon, stedsinformasjon og kjøreegenskaper med kjøretøyprodusenten. Din bruk av disse appene er strengt regulert av kjøretøyprodusentens vilkår og personvernerklæring.  Før du returnerer leiebilen, er det ditt ansvar enten å fjerne appen eller slette leiebilen fra appen.

I EU må kjøretøyene våre være utstyrt med eCall-teknologi, som aktiveres hvis kjøretøyet blir involvert i en ulykke. eCall ringer automatisk til nødetatene og gir informasjon om ulykken. Vi vil også bruke, legge frem og ha tilgang til denne informasjonen.   

Kjøretøyopplysninger blir delt med nødetatene, andre som hjelper til ved en ulykke, leverandører av telematikktjenesten eller enheter vi har en juridisk eller kontraktsmessig forpliktelse til å gi slike opplysninger.

 

Lojalitetsprogrammer

Du kan registrere deg i ett av vår lojalitetsprogrammer.  Disse programmene tilbyr fordeler knyttet til dine transaksjoner med oss.

Det er ingen plikt til å registrere seg i noen av disse programmene, men arbeidsgiveren din kan velge å bruke vårt lojalitetsprogram for å gjøre det enklere å bruke selskapets reiseprogram.  Hvis du eller selskapet velger å bli med i et av disse programmene, kan dere når som helst avbryte medlemskapet ved å gå til Global personvernportal på siden Kontakt oss.

 

Personvern for barn

Nettstedene våre og markedsføringen vår på nettet retter seg ikke mot barn, og Enterprise Holdings innhenter ikke bevisst personlige opplysninger fra barn under 18 år eller myndighetsalderen i ditt land. Hvis du likevel mener at barnet ditt har gitt oss personopplysninger og du vil at vi skal slette dem, kan du kontakte oss via koblingen øverst på denne siden.

Slik bruker vi opplysninger om deg

Vi bruker opplysningene vi innhenter fra eller om deg, til å tilby deg tjenestene våre og til følgende formål:

Der det er nødvendig for gjennomføringen av en kontrakt som styrer tjenestene vi tilbyr til deg, inkludert

  • hjelp med transaksjoner som du (eller noen på dine vegne) ber om, for eksempel reservering, leie, kjøp og leasing av motorkjøretøy eller levering av tjenester for ulykkesadministrasjon
  • med mindre samtykke kan være påkrevd etter gjeldende lovgivning, for å kommunisere viktig informasjon om reservasjon, leie, leasing eller kjøp av et kjøretøy;  slik kommunikasjon er transaksjonsbasert og sendes via e-post, SMS eller telefon
  • for å levere kundeservice knyttet til din samhandling med oss eller svare på forespørselen din
  • for å melde deg inn i lojalitetsprogrammene våre og sende informasjon vedrørende ditt medlemskap i disse programmene
  • for å registrere deg i vår CarShare og Car Club-virksomhet og for å sende informasjon om ditt løpende medlemskap i disse virksomhetene

Når det er nødvendig for oss å overholde en juridisk forpliktelse, herunder

  • for å bruke og dele informasjon om kjøretøyets plassering med nødetatene hvis du blir involvert i en ulykke
  • for å bruke og dele informasjon med offentlige myndigheter og tilsynsmyndigheter når loven krever det som svar på en juridisk prosess, forpliktelse eller forespørsel, herunder kontroll mot aktuelle sanksjonslister

Når det er nødvendig for våre berettigede interesser, jf. nedenfor, og når personvernrettigheter ikke veier tyngre enn våre interesser, herunder

  • for å kommunisere viktig informasjon om din leie og gi deg god service; slik kommunikasjon, som er transaksjonsbasert, sendes via e-post, SMS eller telefon
  • for å hjelpe oss med å levere bedre produkter og tjenester, for eksempel for å evaluere innsatsen til medarbeiderne våre, vurdere kvaliteten på produktene og tjenestene du har mottatt, og hjelpe oss med å forbedre nettstedene, lokalene og tjenestene våre  med mindre samtykke kan være påkrevd etter gjeldende lovgivning, kan tilbakemelding utbes via e-post, tekst eller telefonsamtale
  • for å samle statistikk og analyse om kundenes bruk av våre nettsteder, produkter og tjenester; slik statistikk brukes bare til å tilby bedre kundeservice, produkter, funksjoner og tjenester til deg og andre kunder i fremtiden
  • for å sette sammen en profil om deg og dine samhandlinger med oss, slik at vi kan tilby skreddersydde tilbud, muligheter og tjenester du kan være interessert i, når dette er tillatt
  • for å beskytte våre juridiske rettigheter og administrere sikkerheten i nettverkene og på eiendommene våre, inkludert beskyttelse for nettstedene våre mot søppelpost og misbruk; vi vil for eksempel bruke kameraovervåking for å sikre vår lokaler
  • for å forebygge tap ved å føre et register over personer som tidligere har kommunisert med oss, og som angir at de kan utgjøre en risiko for manglende betaling eller sikkerhet
  • for å bruke og dele informasjonen med tredjeparter for å forhindre svindel og beskytte våre forretningsinteresser og rettigheter, personvern, sikkerhet og eiendom, eller tilsvarende for privatpersoner og det offentlige vi gjør dette som svar på myndighetsanmodninger, innhenting av ubetalte regninger, for å unngå ansvar for gebyrer du pådrar deg (f.eks. trafikkbøter) og for kravbehandlingsformål
  • for å forebygge svindel, for å verifisere ID og autentisere ID-relatert dokumentasjon samt ytterligere kontaktpunkter for leierelatert kommunikasjon gjennom personlige referanser
  • for å bruke og dele opplysninger med tredjeparter for å gjøre det mulig for oss å forfølge tilgjengelige beføyelser eller begrense skader vi kan bli utsatt for, og for å håndheve vilkårene i en leieavtale eller vilkårene på nettstedene våre
  • for å legge til rette for at vi kan bruke systemer for kjøretøydata av årsaker oppført i delen om kjøretøydata ovenfor
  • med mindre samtykke kan være nødvendig etter gjeldende lovgivning, for å sende deg visse typer kampanjerelatert eller målrettet markedsføringskommunikasjon, muligheter og tjenester som kan være av interesse for deg; dette vil omfatte invitasjoner til å delta i våre lojalitetsprogrammer, oppgraderingskunngjøringer, kommunikasjon vedrørende et ikke utfylt elektronisk medlemskapskjema eller reservasjon og tilbud knyttet til andre tjenester og produkter vi tilbyr; enkelte av disse tilbudene mottas i reklame på nettsteder som ikke tilhører Enterprise, inkludert i sosiale medier
  • for å avidentifisere eller aggregere personopplysninger som er samlet inn om deg, og bruke dem for lovlige formål
  • for å overføre opplysninger som beskrevet i avsnittet «Global dataoverføring og -behandling»

Når du har gitt samtykke etter gjeldende lovgivning i ditt land, herunder

  • for å hjelpe oss med å tilby deg de best egnede kjøretøyene, for eksempel kjøretøy med tilpassede kjøreenheter; i enkelte tilfeller krever dette at vi deduserer eller eksplisitt innhenter informasjon om din fysiske eller psykiske helse
  • for å sende engangssikkerhetstoken via tekst
  • hvis det er relevant, for å be om tilbakemelding via e-post, tekst eller telefonsamtaler for å hjelpe oss med å tilby bedre produkter og tjenester, f.eks. for å evaluere innsatsen til medarbeiderne våre, vurdere kvaliteten på produktene og tjenestene du har mottatt, og hjelpe oss med å forbedre nettstedene, lokalene og tjenestene våre
  • hvis det er relevant, for å spørre om du vil motta kampanjerelatert eller målrettet markedsføringskommunikasjon, muligheter og tjenester som kan være av interesse for deg på e-post eller tekst; dette vil omfatte invitasjoner til å delta i våre lojalitetsprogrammer, oppgraderingskunngjøringer, tilbud og rabatter, nettbasert kommunikasjon vedrørende et ikke utfylt nettbasert medlemskapskjema eller reservasjon og tilbud knyttet til andre tjenester og produkter vi tilbyr; enkelte av disse tilbudene mottas i reklame på nettsteder som ikke tilhører Enterprise, inkludert i sosiale medier
  • for når som helst å kunne velge å trekke samtykket, men slik tilbaketrekking påvirker ikke behandlingens lovlighet før du trakk samtykket

Lagring av personopplysninger

Vi lagrer personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for å oppfylle forretningsformålene, som angitt her:

Leietransaksjoner

Vi lagrer opplysninger som er knyttet til leieavtalen din, i inntil sju år fra leiedatoen, i henhold til andre lokale juridiske krav. Vi lagrer arkiver over betalinger du har foretatt, i to år fra transaksjonsdatoen (avhengig av hvor utleien ble foretatt).

Kjøretøysalg

Vi lagrer opplysninger som er knyttet til salg av et kjøretøy i inntil ti år fra salgsdatoen, i henhold til andre lokale juridiske krav.

Krav

Vi lagrer opplysninger knyttet til krav som involverer våre leietakere eller andre personer i hele kravsperioden og i inntil ti år fra avsluttet forpliktelse med forbehold om andre lovkrav.

Forespørsler knyttet til kundeservice

Vi lagrer generelle forespørsler i tre år, med mindre du legger inn en klage. I så fall lagrer vi klageopplysningene i sju år.

Markedsførings- og analyseformål

Vi beholder opplysninger koblet til informasjonskapsler og andre nettidentifikatorer i inntil tre år. Vi oppbevarer annen markedsføringsinformasjon, f.eks. e-postabonnementer og registreringsdata for lojalitetsprogrammer, i inntil sju år etter din siste samhandling med oss.

Tvister og rettshåndhevelse

Hvis vi er involvert i en rettstvist eller myndighetsetterforskning, oppbevarer vi opplysninger i hele tvist- eller etterforskningsperioden og i fem år etter dette. Hvis et oppgjør innebærer at vi må oppbevare opplysninger lenger, oppbevarer vi dem i perioden som kreves i henhold til oppgjøret. Hvis vi leverer opplysninger til politimyndigheter, oppbevarer vi et arkiv over dette i ett år etter slutten av etterforskningen.

Hvem vi deler opplysninger med 

Som global leverandør av transportløsninger deler vi informasjonen på følgende måte for å levere en sømløs transaksjonsbasert opplevelse.  

Datterselskaper

Vi deler kontaktopplysninger, førerkvalifikasjon, transaksjonsopplysninger, lojalitets- og medlemskapsopplysninger, helseopplysninger, valgfri informasjon, kravsinformasjon, økonomisk og personlig informasjon i forbindelse med kjøretøysalg samt transaksjonsinformasjon i forbindelse med kjøretøysalg med våre datterselskaper for å levere transaksjonene du har anmodet om (med ditt samtykke og hvis det er relevant) for markedsføringsformål. Du finner en liste på siden Datterselskaper.  Listen kan endres fra tid til annen, og du bør se gjennom den regelmessig for å få med deg endringer. Medarbeidere fra datterselskaper i IT-virksomhet, markedsføring, drift og kundeservice bruker opplysningene dine slik det er beskrevet i denne personvernerklæringen. Hvis loven tillater det, omfatter dette å sende deg informasjon om produkter og tjenester samt svare på forespørslene dine.

Franchisetakere

Virksomhetens og operasjonenes art krever at vi deler kontaktopplysninger, og eventuelt førerkvalifikasjon, transaksjonsopplysninger, lojalitets- og medlemskapsopplysninger, og eventuelt helseopplysninger med våre franchisetakere («franchisetakere»).  Du finner en liste på siden Franchisetakere. Listen kan endres fra tid til annen, og du bør se gjennom den regelmessig for å få med deg endringer.  For disse transaksjonene er franchisetakeren en uavhengig behandlingsansvarlig eller tilsvarende i henhold til gjeldende lovgivning som har egen personvernerklæring i forbindelse med leieopplysningene du gir til franchisetakeren. Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen til den aktuelle franchisetakeren for transaksjonen din.

For å identifisere hvem som er den behandlingsansvarlige eller tilsvarende etter gjeldende lovgivning med hensyn til personopplysninger, kan du se under Viktige fakta som følger med i leiereservasjonen, leievilkårene eller besøke siden Kontakt oss.

Tjenesteleverandør

Leietransaksjoner

Vi kan bruke en tjenesteleverandør til å utføre leiebiltransaksjonen. Hvis du f.eks. reserverer et kjøretøy og fører i land som krever en fører, sender vi Kontaktopplysninger og Transaksjonsinformasjon til tjenesteleverandøren i disse landene. Der kjøretøy- og førertjenester er tilgjengelig for reservasjon, utføres disse tjenestene av selskapet som blir oppgitt på reservasjonstidspunktet.  Selv om disse selskapene er tilgjengelige via merkenettstedene våre, er de uavhengige operatører.

Transaksjoner for bilsalg

For å gi en verdiberegning for en innbyttekjøretøy bruker Car Sales kjøretøyidentifikasjonsnummeret (VIN) til å vise en kjøretøyhistorikk- og verdirapport for kjøretøyet ditt.  Etter at et kjøretøy er kjøpt fra et av våre kjøretøysalgssteder og på din anmodning gi flere kjøretøyalternativer (skinnseter, sotede vinduer osv.), vil vi dele kontaktopplysninger og eventuelt transaksjonsopplysninger i forbindelse med kjøretøysalg med selskapene som leverer disse produktene eller tjenester. For disse transaksjonene er tjenesteleverandøren en uavhengig behandlingsansvarlig eller tilsvarende i henhold til gjeldende lovgivning som har personvernerklæring i forbindelse med opplysningene du gir til leverandøren. Vi anbefaler deg å lese personvernerklæringen til den aktuelle leverandøren for transaksjonen din.

Våre tjenesteleverandører og forretningspartnere

Vi vil dele

kontaktopplysninger, førerkvalifikasjon, transaksjonsopplysninger, kravsopplysninger, økonomisk og personlig informasjon i forbindelse med kjøretøysalg og transaksjonsinformasjon i forbindelse med kjøretøysalg

  • leverandører av betalings-, administrasjons- og supporttjenester
  • våre kunder eller partnere innen forsikringsbytte, bedriftsleie eller andre kunder eller partnere for å legge til rette for kjøretøyreparasjon, leietransaksjon og belønningsprogrammer med medlemmer av Enterprise Holdings-konsernet    
  • bilbergingsfirmaer
  • inkassobyråer
  • kredittrapporteringsbyråer
  • leverandører av ID- og adressekontroll
  • kravsbehandlere
  • kjøretøyprodusenter og deres leverandører av kjøretøyreparasjon og/eller leverandører av veihjelp
  • flåteleverandører
  • andre leverandører som brukes i forbindelse med bilreparasjon og skadevurdering

helseopplysninger

  • kravsbehandlere
  • leverandører av tilpasset utstyr

kontakt- og transaksjonsopplysninger

  • leverandører som behandler toll og bøter

kontakt-, transaksjons-, lojalitets- og medlemskapsopplysninger

  • kunder eller partnere innen forsikringsbytte, bedriftsleie eller andre kunder eller partnere for å legge til rette for leietransaksjon og belønningsprogrammer med medlemmer av Enterprise Holdings-konsernet
  • selskaper som utfører kundeforsknings- eller kundetilfredshetsundersøkelser på våre vegne
  • kommunikasjonsleverandører som sender e-post, tekst og annen markedsførings- og tjenesterelatert kommunikasjon til deg på våre vegne; i EU kan vår kommunikasjonsleverandør, Twilio, samle inn og behandle diverse informasjon fra deg som behandlingsansvarlig for å levere disse tjenestene   besøk Twilios personvernerklæring her for å lese mer om deres personvernpraksis
  • kundeserviceleverandører, f.eks. leverandøren av vår livechatfunksjon for å gi deg kundeservice

nett- og mobilinformasjon

  • analyse- og teknologileverandører for lokaliseringsbaserte tjenester og for å analysere, forbedre og administrere våre data for å levere, vedlikeholde og forbedre tjenestene våre
  • partnere som tilbyr mulighet til å avspille nett- og mobilappøkter på nytt, slik at vi kan forbedre brukeropplevelsen og finne feil

anonymiserte og avidentifiserte opplysninger

  • våre reklame- og markedsføringspartnere og tredjepartsmedieegenskaper, herunder nettsteder for sosiale medier, som vi deler aggregerte eller avidentifiserte opplysninger om kundene våre med, slik at de kan sende målrettede reklamemeldinger på våre vegne (med forbehold om fortrolighetsavtaler hvis det er relevant)

Offentlige myndigheter

Dine personopplysninger kan også bli delt med offentlige myndigheter, som beskrevet ovenfor.

Salg, fusjon eller endring i kontrollerende interesser

Opplysningene dine kan også overføres til et annet selskap i forbindelse med en overføring, endring av eierskap, omorganisering eller overdragelse av hele eller deler av Enterprise Holdings' virksomheter eller aktiva. Dette vil skje hvis partene har inngått en avtale der innhenting, bruk eller viderebringing av opplysningene er begrenset til disse formålene i forretningstransaksjonen, inkludert en beslutning om hvorvidt du skal fortsette med forretningstransaksjonen. Du blir varslet via e-post eller et tydelig varsel på nettstedene våre tretti (30) dager før en slik endring av eierskap eller kontroll over dine personopplysninger, eller slik loven ellers krever eller tillater det.

Anbefalinger

Vi kan legge ut kundeanbefalinger på nettstedene våre som kan inneholde dine kontaktopplysninger. Vi bruker en tredjepartsleverandør til å administrere denne prosessen. Denne leverandøren har ansvaret for å innhente ditt samtykke ved behov, fjerne innhold når du ber om det samt svare på eventuelle spørsmål fra deg.

Miniprogrammer for sosiale medier

Nettstedet vårt kan inneholde funksjoner for sosiale medier, f.eks. Facebook-knappen. Disse funksjonene kan innhente IP-adressen din og sider du besøker på nettstedet vårt, og kan angi en informasjonskapsel for å få funksjonen til å fungere på riktig måte. Funksjoner og miniprogrammer for sosiale medier driftes enten av en tredjepart eller direkte på nettstedet vårt. Bruken din av disse funksjonene styres av personvernerklæringen for selskapet som leverer dem.

Hvis du bruker et av disse nettstedene for sosiale medier og ikke ønsker at de skal samle inn data gjennom nettstedet vårt og koble dem til dine medlemsdata, må du logge av brukerkontoen din før du går til nettstedet vårt samt slette relevante informasjonskapsler. Du kan også blokkere programtillegg for sosiale medier med nettlesertillegg. Se det sosiale mediets nettsted for deres instruksjoner for programtillegg, eller se retningslinjene våre for informasjonskapsler hvis du vil ha mer informasjon.

Salg av personopplysninger

Enterprise selger ikke personopplysninger til tredjeparter.  Selv om vi ikke selger opplysninger, kan innbyggere etter lovgivningen i Nevada fortsatt fremsette en anmodning om at opplysningene deres ikke blir solgt.  Hvis du er innbygger i Nevada, kan du utøve denne retten ved å gå til vår globale personvernportal på siden Kontakt oss.

Selv om vi ikke selger opplysninger, slik det er vanlig for selskaper på Internett, bruker vi i noe av vår reklame informasjon samlet inn av bedrifter fra våre digitale ressurser, herunder IP-adresser, digitale identifikatorer, informasjon om dine nettsøk og hvordan du interagerer med våre ressurser og annonser, slik at du kan få relevante annonser på Internett og for andre analyseformål. Disse selskapene kan selge den informasjonen til andre bedrifter for reklameformål og andre formål.

Etter forbrukervernlovgivningen i California har innbyggerne i California rett til å reserve seg mot salg av personopplysninger.  Innbyggerne i California kan utøve denne rettigheten ved å besøke www.privacyrights.info for å reservere seg mot salg av denne typen personopplysninger av bedrifter som deltar i reservasjonsverktøyet.

Global dataoverføring og -behandling

Opplysningene du gir oss eller som vi innhenter, kan bli overført eller lest av enheter rundt omkring i verden, slik at vi kan ha forretningsdrift og tilby deg tjenester globalt. Disse enhetene inkluderer følgende:

Franchisetakere/selskapseide steder

Hvis du legger inn en bestilling som skal gjennomføres av en franchisetaker i et annet land eller på et sted som eies av Enterprise-selskapet (f.eks. i USA, Canada, Tyskland, Spania, Frankrike, Irland og Storbritannia), overfører vi dine personopplysninger til dette landet for å legge til rette for den forespurte transaksjonen.

Enterprises globale informasjonssystemer basert i USA

Enterprise har sine globale informasjonssystemer i USA.  Hvis du gir oss eller vi innhenter personopplysninger om deg utenfor USA, overfører vi disse personopplysningene til USA og har dem der.

Når vi overfører din personlige informasjon og behandler den i USA, gjør vi det i henhold til EU-kommisjonens godkjente standardbestemmelser (eller andre lignende standarder som gjelder for ditt land) og opprettholder vår sertifiseringsstatus hos U.S. Privacy Shield-rammeverket (beskrevet nedenfor).

Tredjeparts tjenesteleverandører

Vi benytter tredjeparts tjenesteleverandører som befinner seg utenfor landene der vi har selskapseide steder, f.eks. kundestøttesentre, kravsbehandlere og IT-leverandører. Når vi overfører dine personlige opplysninger til våre tredjeparts tjenesteleverandører som befinner seg utenfor EØS-området, bruker vi standard kontraktsklausuler som er godkjent av Europakommisjonen.

Gå til siden Kontakt oss for den behandlingsansvarlige som gjelder for transaksjonen din.

U.S. Privacy Shield

Enterprise Holdings, Inc. deltar i og har fått sertifisert sin overholdelse av EU-U.S. Privacy Shield-rammeverket. Vi forplikter oss til å behandle alle personopplysninger som mottas fra EAA, Storbritannia og Sveits, i henhold til hvert Privacy Shield-rammeverk, og i samsvar med de relevante prinsippene i rammeverket.

Hvis du vil vite mer om Privacy Shield-rammeverket, og hvis du vil vise sertifiseringen vår, går du til det amerikanske handelsdepartementets Privacy Shield-liste på https://www Når det gjelder opplysninger som mottas eller overføres i samsvar med disse rammeverkene, er vi underlagt håndhevelsesmakten til den amerikanske Federal Trade Commission. I enkelte situasjoner kan vi måtte utlevere personlige opplysninger som svar på juridiske forespørsler fra offentlige myndigheter, blant annet for å oppfylle nasjonale sikkerhetskrav eller krav fra politiet. 

Enterprise Holdings, Inc. er ansvarlig for å behandle de personlige opplysningene vi mottar, i henhold til hvert enkelt Privacy Shield-rammeverk, og deretter overføringer til tredjeparter som handler på våre vegne. Enterprise Holdings, Inc. overholder Privacy Shield-reglene for all videreformidling av personopplysninger fra EEA, Storbritannia og Sveits, inkludert bestemmelsene om ansvar ved videreformidling.

Hvis du har et spørsmål vedrørende personvern eller personopplysninger som du ikke føler vi har dekket grundig nok, kan du kontakte vår USA-baserte tredjepartsleverandør av tvisteløsning (kostnadsfritt) på https://feedback-form.truste.com/watchdog/request.

I enkelte situasjoner, som er mer utfyllende beskrevet på Privacy Shield-nettstedet [https://www.privacyshield.gov/article?id=How-to-Submit-a-Complaint], kan du kreve bindende voldgift når andre prosedyrer for løsning av tvister ikke har ført frem. 

Dine rettigheter

EUs generelle personvernforordning (GDPR) og personvernregelverket i Storbritannia

Hvis GDPR og/eller personvernregelverket i Storbritannia gjelder for din transaksjon i EØS, Storbritannia eller Sveits, har du rett til å

  • reservere deg mot innsamling eller bruk av personopplysninger, herunder bruk av informasjonskapsler og lignende teknologi og bruk av personopplysninger for markedsføringsformål, og anonymisering av personopplysninger for dataanalyser
  • få innsyn i personopplysninger, rette dem, begrense eller motsette deg behandling av dem eller be om å få slettet med, med forbehold om lovfestede unntak
  • motta personopplysningene du ga til oss for å overføre dem til et annet selskap
  • trekke eventuelt samtykke du har gitt
  • klage til tilsynsmyndigheten hvis det er relevant
  • kontakte personvernombudet vårt (DPO@ehi.com) eller sende en personvernklage via skjemaet på vår globale personvernportal

California

Etter forbrukervernlovgivningen i California (CCPA) har Californias innbyggere visse rettigheter med hensyn til personopplysninger om dem som vi har samlet inn.  Hvis du er innbygger i California, kan du utøve følgende rettigheter når det gjelder personopplysninger, med forbehold om visse unntak og begrensninger:

  • rett til å få innsyn i personopplysningene vi har samlet inn om deg, og få vite hvordan vi samler inn disse opplysningene, formålet med å samle dem inn og hvilke parter vi kan ha utlevert dem til
  • rett til å slette personopplysningene vi har samlet inn fra deg
  • rett til å reservere seg fra salg av personopplysninger, hvis det er relevant
  • rett til ikke å bli forskjellsbehandlet ved utøvelse av [relevante] personvernrettigheter overført av CCPA

Canada

Hvis du er bosatt i Canada, har du rett til å

  • få innsyn i personopplysninger og rette dem
  • trekke eventuelt samtykke du har gitt
  • klage til tilsynsmyndigheten hvis det er relevant

 

Rettighetsutøvelse

Du kan utøve alle gjeldende rettigheter beskrevet ovenfor, ved å gå til vår globale personvernportal på siden Kontakt oss.  Hvis du ønsker å klage til en tilsynsmyndighet, kan du i Europa kontakte vedkommende tilsynsmyndighet. I Canada kan du kontakte Privacy Commissioner of Canada ved å gå til https://www.priv.gc.ca/cu-cn/index_e.asp eller på adressen Office of the Privacy Commissioner of Canada, 30 Victoria Street, Gatineau, Quebec, K1A 1H3, Canada. 

Vi kan kreve mer informasjon fra deg for å verifisere din ID og ditt bosted før vi kan behandle anmodningen.  For innbyggere i California som ønsker å utøve sine rettigheter etter CCPA, må de fremlegge førerkort eller offisielt nasjonalt ID-dokument som bostedsbevis.  Sørg for å redigere bildet og all annen identifiserende informasjon enn navn, adresse og førerkortnummer.  Vi forbeholder oss retten til ikke å gi innsyn i opplysningene dine eller til å begrense rettighetene dine (f.eks. hvis slik utlevering er forbudt ved lov, eller hvis rettighetene til en annen person kan bli brutt).  I enkelte tilfeller kan dette bety at vi kan lagre de personlige opplysningene dine selv om du trekker samtykket.

Innbyggere i California kan utpeke en autorisert agent til å fremsette en CCPA-anmodning på dine vegne ved å fylle ut og undertegne skjemaet som er tilgjengelig her.

 

Markedsføringspreferanser

Du kan avstå fra direkte markedsføring fra Enterprise Holdings samt våre datterselskaper, partnere og franchisetakere ved å følge instruksjonene i meldingene du mottar.  Du kan også kontakte oss direkte via koblingen øverst på denne siden.

Du kan avstå fra visning av annonser du ser på nettsteder som ikke tilhører Enterprise, ved å klikke på ikonet for reklamevalg i annonsen, eller via personverninnstillingene på nettstedet.

Endringer i disse retningslinjene

Vi oppdaterer personvernerklæringen og erklæringen om bruk av informasjonskapsler hvis det er nødvendig for å gjenspeile endringer i personvernpraksisen. Hvis vi foretar vesentlige endringer, varsler vi deg via e-post (til e-postadressen som er angitt i kontoen din) eller gjennom et varsel på dette nettstedet eller på andre måter som lovgivningen krever eller tillater, før endringen trer i kraft. Vi oppfordrer deg til å se gjennom dette nettstedet jevnlig for å få oppdatert informasjon om personvernpraksisen vår.

Kontakt oss

Hvis du har spørsmål eller henvendelser som gjelder personvern og databeskyttelse, kan du besøke siden Kontakt oss og sende inn forespørselen via vår globale personvernportal.